Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Колеги, тие што го имате слушано и полагано предметот Основи на теорија на информации ќе може да ми кажете збор два за тоа што конкретно се бара на кол/испит и за теорија и за задачи? За теорија од презентации дали е доволно да учам? Исто така ако знае некој да ми каже од која книга има тип на задачи за вежбање кои би се паднале на испит? Фала однапред. :)

Mozhe li nekoj da mi prati link kade da ja najdam knigata kalkulus za prv semestar

Mozhe li nekoj da mi prati link kade da ja najdam knigata kalkulus za prv semestar
Претпоставувам дека е истата како пред две години, од првиот линк можеш да ја симнеш книгата а од вториот решенија на задачите од книга.

Nekoj da dadi komentar za Bojana ili Nevena za mentor na diplomska ?

Јас бранев кај Невена и за професорката имам само позитивни коментари.
Отидов со мој предлог тема која беше прифатена, деталите заеднички ги договоривме. Беше достапна за консултации, брзо одговараше и на мејлови.

Бојана не ја знам ни како професорка.

Јас бранев кај Невена и за професорката имам само позитивни коментари.
Отидов со мој предлог тема која беше прифатена, деталите заеднички ги договоривме. Беше достапна за консултации, брзо одговараше и на мејлови.

Бојана не ја знам ни како професорка.
a kakov e nacinot kaj nea ? Postojano bara izvestaj za diplomskka ili ne ... moze da se napravi celosno i samo da i se preprati ?

a kakov e nacinot kaj nea ? Postojano bara izvestaj za diplomskka ili ne ... moze da se napravi celosno i samo da i se preprati ?

Па може, ама колку поретко и даваш апдејт, толку поголема е веројатноста дека на крај ќе добиеш голем број забелешки и ќе ти ја врати дипломската да ја доработиш.
Тоа генерално и за сите важи. Во секој случај ако сакаш полесно да поминеш и да не се замараш многу со дипломската мислам дека Невена не ти е најдобар избор.

Па може, ама колку поретко и даваш апдејт, толку поголема е веројатноста дека на крај ќе добиеш голем број забелешки и ќе ти ја врати дипломската да ја доработиш.
Тоа генерално и за сите важи. Во секој случај ако сакаш полесно да поминеш и да не се замараш многу со дипломската мислам дека Невена не ти е најдобар избор.
A kako i prakjase ti , del po del vo power point ili ?
Автоматски споено мислење:

Студент, борец за студентски права, а пред се батко. Батко Сале.
Batko Sale e naj nesebicnata licnost na fakultet, za se sto ne ti e jasno mozes da se obratis kaj nego , ima odgovor za site tvoi dilemi i prasanja :)

Последно уредено:
Nekoj da dade informacii za magisterski studii na Finki, smer Softversko Inzenerstvo?

Книга , збирка нешто линк да не има некој за Дискретна математика ?

Книга , збирка нешто линк да не има некој за Дискретна математика ?

Од оваа книга се водат и има после секоја лекција вежби што може да ги дадат на испит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom