Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
4 октомври 2019
Мислења
567
Поени од реакции
1.126
Sega zboruvav so posrednikit rece deka ako ima karantin ke bidat zatvoreni i granicite, no rece posle terminot odkoga ke pomini mozel toj so polnomosno od koe ime da go zeme drzavjanstvoto. Jas ovde citam deka ako go prepustisovoj termin go cekas sledniot za edna godina od sega valja ako si preku Sofija... Od kaj izleguva ova preku polnomsno? Rece posle ostanuva EGN i adresa i slikanje. Dosega ne me izlazal nitu ednas ama ova so polnomosno nema logika oti se veli ako go izhubis ovoj termin mora da go cekas sledniot.?

Член од
3 август 2020
Мислења
15
Поени од реакции
34
Здраво луге кај мене промена после толку време бев на дополнителна и сега ми е сменет статусот само не знам што значи тој статус ако можете да ми објасните многу ви благодарам
Koj broj na molba si ako moze da mi kazes da znam i kolku vreme cekase na dopolnitelna.fala pozz.

Член од
13 декември 2019
Мислења
715
Поени од реакции
1.232
Sega zboruvav so posrednikit rece deka ako ima karantin ke bidat zatvoreni i granicite, no rece posle terminot odkoga ke pomini mozel toj so polnomosno od koe ime da go zeme drzavjanstvoto. Jas ovde citam deka ako go prepustisovoj termin go cekas sledniot za edna godina od sega valja ako si preku Sofija... Od kaj izleguva ova preku polnomsno? Rece posle ostanuva EGN i adresa i slikanje. Dosega ne me izlazal nitu ednas ama ova so polnomosno nema logika oti se veli ako go izhubis ovoj termin mora da go cekas sledniot.?
E druze...ima dve kombinacii vo igra ....znaci ako sakas preku Sofija I ako go propustis prviot termin CE treba da cekas za Sofija drug termin ( a toa tocno e Kako Sto ti kazal za Edna godina pregolema guzva,) e sega on saka da te protne preku konzulat ( vo pravo e mu treba polnomostvo od tebe za da I'm kaze da gio pratat drzavjanstvoto vo KONZULAT vo Bitola ....) I da terate ponatamu ...da cekas Egn Broj itn.... Neznam zasto se plasis ( ti si vekje potpisan so tvoi podatoci so tvoi lozinki itn ....ne gledam polenta in da te zezne za bilo Sto .....Sepak kraj na krsistata ...ti si potpisan drzavjanstvoto e na tvoe ime I taka
...drug ne moE da go zeme taka da ....Bate ...Golem si ti si znaes :) pozdrav I sekoe dobro ....Soorry na dolgiot post
Автоматски споено мислење:

Исто како и кај мене :rolleyes:
Uste si tuka :) ......imam nekoe pretcuvstvo ....Od Ponedelnik ......:) CE mi pises ....I od pregolema euforija kje zaboravis Pivo da castis ;) .....slusaj me :) pzz

Член од
4 октомври 2019
Мислења
567
Поени од реакции
1.126
E druze...ima dve kombinacii vo igra ....znaci ako sakas preku Sofija I ako go propustis prviot termin CE treba da cekas za Sofija drug termin ( a toa tocno e Kako Sto ti kazal za Edna godina pregolema guzva,) e sega on saka da te protne preku konzulat ( vo pravo e mu treba polnomostvo od tebe za da I'm kaze da gio pratat drzavjanstvoto vo KONZULAT vo Bitola ....) I da terate ponatamu ...da cekas Egn Broj itn.... Neznam zasto se plasis ( ti si vekje potpisan so tvoi podatoci so tvoi lozinki itn ....ne gledam polenta in da te zezne za bilo Sto .....Sepak kraj na krsistata ...ti si potpisan drzavjanstvoto e na tvoe ime I taka
...drug ne moE da go zeme taka da ....Bate ...Golem si ti si znaes :) pozdrav I sekoe dobro ....Soorry na dolgiot post

Uste si tuka :) ......imam nekoe pretcuvstvo ....Od Ponedelnik ......:) CE mi pises ....I od pregolema euforija kje zaboravis Pivo da castis ;) .....slusaj me :) pzz
Mene mi eda ne cekam uste edna godina, on mi vika ke go imas pasosot do nova godina ne se sekiraj, pa zatoa me cudi koga gledam deka slednite termini se docna 2021
Znaci ke probuva preku Bitola toa ke e nema drugo, blagodaram na odgovorot... Na 27.10 sum ama ovie ludaci ke stavat karantin po site najavi

Член од
8 јануари 2020
Мислења
432
Поени од реакции
1.201

Тука сум , чекам бура хаха. Ајде дај Боже за пиво е лесно!

Mene mi eda ne cekam uste edna godina, on mi vika ke go imas pasosot do nova godina ne se sekiraj, pa zatoa me cudi koga gledam deka slednite termini se docna 2021
Znaci ke probuva preku Bitola toa ke e nema drugo, blagodaram na odgovorot... Na 27.10 sum ama ovie ludaci ke stavat karantin po site najavi
Што се зборува? И граници ли ќе затварат пак?

Член од
13 декември 2019
Мислења
715
Поени од реакции
1.232

Pazi Sto Obekjas :) internet imas :)

Член од
4 октомври 2019
Мислења
567
Поени од реакции
1.126

[/QUOTEpa go razbrav nekako ako ima karantin ke ima 2 nedeli izolacija....mu rekov da prespieme da sredime, vika toj den se odi samo se zima drzavjanstvoto, pa kratka rabotaizglede adresa i maticen i vika posoe se odi za slikanje licna karta i pasos... Ne e kako oni po sppsobnite sto zavrsuvaat se tamu za 2 dena....

Mozno e rece neznae

Последно уредено:
Член од
26 јуни 2020
Мислења
91
Поени од реакции
52
Od koga kje ti projde terminot on moze da naprae polnomosno na notar samo za da ti podnese od licno molba vo Sofija a Drzavjanstvoto ovde da ti stigne vo Bitola ili vo Ambasada, megjutoa sega se vospostavi deka toa e cela procedura taka da najubavo na termin odi si ako mozes.Sepak rasprasaj go ubavo za kakvo polnomosno ti kazuva.

Член од
26 јуни 2020
Мислења
11
Поени од реакции
11
Koj broj na molba si ako moze da mi kazes da znam i kolku vreme cekase na dopolnitelna.fala pozz.
21000 na dopolnitelna bev godina i dva meseca na intervju bev vo april 2018 godina

zdravo kolku vreme bese na dopolnitelna od koga do koga pozz
Od lani vo avgust do oktomvri ova godina beh na dopolnitelna pozz

Член од
30 ноември 2019
Мислења
258
Поени од реакции
465
Zdravo
Vo petokot podnesovme za 2 deca drzavjanstvo toest samo gi prijavivme na adresa i avtomatski gi sledi drzavjanstvo poshto I jas I soprugata imame i brak vo Bugarija 2012god a decata se rodeni otposle.
Ni rekoa deka ke bidat gotovi drzavjanstvata vo vtornik na 13ti oktomvri.
Dali tie se objavuvaat na Internet ili ako ima nekoj da gi podigne vo opshtina Sredec Sofija. Pozdrav

Член од
3 август 2020
Мислења
15
Поени од реакции
34
21000 na dopolnitelna bev godina i dva meseca na intervju bev vo april 2018 godina

Od lani vo avgust do oktomvri ova godina beh na dopolnitelna pozz
1 mesec si pred mene jas bev na 2 maj 2018 na intervju, broj na molba 23042, do sega tocno 1 godina kako sum na dopolnitelna,se nadevam ke ima promena za mesec dena i kaj mene.

Член од
4 август 2020
Мислења
20
Поени од реакции
67
1 mesec si pred mene jas bev na 2 maj 2018 na intervju, broj na molba 23042, do sega tocno 1 godina kako sum na dopolnitelna,se nadevam ke ima promena za mesec dena i kaj mene.
neznam zosto tolku vreme se ceka jas
na intervju bev 24 oktomvri 2018 od mart ovaa godina sum na polozitelno

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom