Kolku vreme cekase od koga podnese molba da ti stasa drzavjanstvoto vo Bitola?Jas vekje 3 i nesto meseci chekam. Drzavjanstvoto go podignav na pocetokot na juli od konzulat vo Bitola. Ima nekoj povekje informacii?
Kolku vreme cekase od koga podnese molba da ti stasa drzavjanstvoto vo Bitola?Jas vekje 3 i nesto meseci chekam. Drzavjanstvoto go podignav na pocetokot na juli od konzulat vo Bitola. Ima nekoj povekje informacii?
Исто како и кај менеI ja sum so intervju 25.03.2019 no uste sum zadolzitelna (preku predok odam)
Valjda ne sum im bil simpaticen pa me skoknale.
Necela nedela, odma go podignav ama celata procedura ja vodev preku konzulat i avtomatski tuka go pustija.Kolku vreme cekase od koga podnese molba da ti stasa drzavjanstvoto vo Bitola?
Koj broj na molba si ako moze da mi kazes da znam i kolku vreme cekase na dopolnitelna.fala pozz.Здраво луге кај мене промена после толку време бев на дополнителна и сега ми е сменет статусот само не знам што значи тој статус ако можете да ми објасните многу ви благодарам
E druze...ima dve kombinacii vo igra ....znaci ako sakas preku Sofija I ako go propustis prviot termin CE treba da cekas za Sofija drug termin ( a toa tocno e Kako Sto ti kazal za Edna godina pregolema guzva,) e sega on saka da te protne preku konzulat ( vo pravo e mu treba polnomostvo od tebe za da I'm kaze da gio pratat drzavjanstvoto vo KONZULAT vo Bitola ....) I da terate ponatamu ...da cekas Egn Broj itn.... Neznam zasto se plasis ( ti si vekje potpisan so tvoi podatoci so tvoi lozinki itn ....ne gledam polenta in da te zezne za bilo Sto .....Sepak kraj na krsistata ...ti si potpisan drzavjanstvoto e na tvoe ime I takaSega zboruvav so posrednikit rece deka ako ima karantin ke bidat zatvoreni i granicite, no rece posle terminot odkoga ke pomini mozel toj so polnomosno od koe ime da go zeme drzavjanstvoto. Jas ovde citam deka ako go prepustisovoj termin go cekas sledniot za edna godina od sega valja ako si preku Sofija... Od kaj izleguva ova preku polnomsno? Rece posle ostanuva EGN i adresa i slikanje. Dosega ne me izlazal nitu ednas ama ova so polnomosno nema logika oti se veli ako go izhubis ovoj termin mora da go cekas sledniot.?
Uste si tuka ......imam nekoe pretcuvstvo ....Od Ponedelnik ...... CE mi pises ....I od pregolema euforija kje zaboravis Pivo da castis .....slusaj me pzzИсто како и кај мене
Mene mi eda ne cekam uste edna godina, on mi vika ke go imas pasosot do nova godina ne se sekiraj, pa zatoa me cudi koga gledam deka slednite termini se docna 2021E druze...ima dve kombinacii vo igra ....znaci ako sakas preku Sofija I ako go propustis prviot termin CE treba da cekas za Sofija drug termin ( a toa tocno e Kako Sto ti kazal za Edna godina pregolema guzva,) e sega on saka da te protne preku konzulat ( vo pravo e mu treba polnomostvo od tebe za da I'm kaze da gio pratat drzavjanstvoto vo KONZULAT vo Bitola ....) I da terate ponatamu ...da cekas Egn Broj itn.... Neznam zasto se plasis ( ti si vekje potpisan so tvoi podatoci so tvoi lozinki itn ....ne gledam polenta in da te zezne za bilo Sto .....Sepak kraj na krsistata ...ti si potpisan drzavjanstvoto e na tvoe ime I taka
...drug ne moE da go zeme taka da ....Bate ...Golem si ti si znaes pozdrav I sekoe dobro ....Soorry na dolgiot post
Автоматски споено мислење:
Uste si tuka ......imam nekoe pretcuvstvo ....Od Ponedelnik ...... CE mi pises ....I od pregolema euforija kje zaboravis Pivo da castis .....slusaj me pzz
Тука сум , чекам бура хаха. Ајде дај Боже за пиво е лесно!E druze...ima dve kombinacii vo igra ....znaci ako sakas preku Sofija I ako go propustis prviot termin CE treba da cekas za Sofija drug termin ( a toa tocno e Kako Sto ti kazal za Edna godina pregolema guzva,) e sega on saka da te protne preku konzulat ( vo pravo e mu treba polnomostvo od tebe za da I'm kaze da gio pratat drzavjanstvoto vo KONZULAT vo Bitola ....) I da terate ponatamu ...da cekas Egn Broj itn.... Neznam zasto se plasis ( ti si vekje potpisan so tvoi podatoci so tvoi lozinki itn ....ne gledam polenta in da te zezne za bilo Sto .....Sepak kraj na krsistata ...ti si potpisan drzavjanstvoto e na tvoe ime I taka
...drug ne moE da go zeme taka da ....Bate ...Golem si ti si znaes pozdrav I sekoe dobro ....Soorry na dolgiot post
Uste si tuka ......imam nekoe pretcuvstvo ....Od Ponedelnik ...... CE mi pises ....I od pregolema euforija kje zaboravis Pivo da castis .....slusaj me pzz
Што се зборува? И граници ли ќе затварат пак?Mene mi eda ne cekam uste edna godina, on mi vika ke go imas pasosot do nova godina ne se sekiraj, pa zatoa me cudi koga gledam deka slednite termini se docna 2021
Znaci ke probuva preku Bitola toa ke e nema drugo, blagodaram na odgovorot... Na 27.10 sum ama ovie ludaci ke stavat karantin po site najavi
Pazi Sto Obekjas internet imasТука сум , чекам бура хаха. Ајде дај Боже за пиво е лесно!
Што се зборува? И граници ли ќе затварат пак?
Тука сум , чекам бура хаха. Ајде дај Боже за пиво е лесно!
Што се зборува? И граници ли ќе затварат пак?
[/QUOTEpa go razbrav nekako ako ima karantin ke ima 2 nedeli izolacija....mu rekov da prespieme da sredime, vika toj den se odi samo se zima drzavjanstvoto, pa kratka rabotaizglede adresa i maticen i vika posoe se odi za slikanje licna karta i pasos... Ne e kako oni po sppsobnite sto zavrsuvaat se tamu za 2 dena....
Od koga kje ti projde terminot on moze da naprae polnomosno na notar samo za da ti podnese od licno molba vo Sofija a Drzavjanstvoto ovde da ti stigne vo Bitola ili vo Ambasada, megjutoa sega se vospostavi deka toa e cela procedura taka da najubavo na termin odi si ako mozes.Sepak rasprasaj go ubavo za kakvo polnomosno ti kazuva.Sega zboruvav so posrednikit rece deka ako ima karantin ke bidat zatvoreni i granicite, no rece posle terminot odkoga ke pomini mozel toj so polnomosno od koe ime da go zeme drzavjanstvoto. Jas ovde citam deka ako go prepustisovoj termin go cekas sledniot za edna godina od sega valja ako si preku Sofija... Od kaj izleguva ova preku polnomsno? Rece posle ostanuva EGN i adresa i slikanje. Dosega ne me izlazal nitu ednas ama ova so polnomosno nema logika oti se veli ako go izhubis ovoj termin mora da go cekas sledniot.?
21000 na dopolnitelna bev godina i dva meseca na intervju bev vo april 2018 godinaKoj broj na molba si ako moze da mi kazes da znam i kolku vreme cekase na dopolnitelna.fala pozz.
Od lani vo avgust do oktomvri ova godina beh na dopolnitelna pozzzdravo kolku vreme bese na dopolnitelna od koga do koga pozz
1 mesec si pred mene jas bev na 2 maj 2018 na intervju, broj na molba 23042, do sega tocno 1 godina kako sum na dopolnitelna,se nadevam ke ima promena za mesec dena i kaj mene.21000 na dopolnitelna bev godina i dva meseca na intervju bev vo april 2018 godina
Od lani vo avgust do oktomvri ova godina beh na dopolnitelna pozz
neznam zosto tolku vreme se ceka jas1 mesec si pred mene jas bev na 2 maj 2018 na intervju, broj na molba 23042, do sega tocno 1 godina kako sum na dopolnitelna,se nadevam ke ima promena za mesec dena i kaj mene.