Slav science.Не пратев, праша ли некој на која научна основа се темели оваа новата мерка за маски на отворено и кога си сам?
Маските, поготово овие хируршките, платнените, нема да спречат да се внесе вирусот по респираторен пат (т.е. со дишење). Но, кога збориш, плунката која ја испушташ ќе се задржи на маската во најголем дел. Затоа препораките се - носење маска + држење дистанца. Во таков случај нема шанси за пренесување на вирусот. Многу мала е веројатноста ако двете лица носат маски, а не држат дистанца. Затоа се вика дека маските се носат за заштита на другите.
Мислам реално, собирање ќе има пред 22 часот на поголеми групи. Ова за носење на маска ако си сам по улица (а не спортуваш - патем, што се подразбира под спортување?) е малце глупо, освен во случаи каде има поголема концентрација на луѓе (отворени трговски центри, а притоа не се наоѓаш во продавница и сл.).
АМА како ќе проверуваат колку луѓе сте дома?Ок, комшија може да викне полиција и да каже „Комшииве до мене галамат, МИСЛАМ дека се 9+ души“
. И, како полицијата ќе провери ако не им дозволиш да влезат во домот?
Да не зборам што пишува „максимум 4 лица од иста фамилија“ - што е со фамилиите во кои живеат 5+ членови?Во ред, да искочи ова во Службен весник, можеби има некој искчучок.
Значи кажа јасно и гласно членовите од фамилијата и максимум 4 луѓе од страна.Што ако ми дојдат 5 луѓе на гости? Треба еден да избркам!?
Меркиве се апсолутно глупави.
Еве со твоето надпросечно медицинско знаење, како го извади процентовДа. Секаде низ светов докториве глупости траскаат. Како тоа ти со твоето подпросечно медицинско знаење, знаеш дали јас траскам глупости?!
Абе многу сте силни вака на зборови. Знаеш со колку такви се соочувам дневно?
Влева низ врата, ни добар ден ништо. Уште не прегледан он мене ми кажува инјекција дека требало да му се стави. Чекај малку бе! Кој учел шест години школо тука, јас или ти???
Како го третирате медицинскиот персонал не е ни чудо што си даваат откази и си бегаат у Германија.
Засрамете се бе малку! Бонтон и култура покажете.
Повели. Од најврвни стручњаци, ако разбираш англиски.Еве со твоето надпросечно медицинско знаење, како го извади процентовЈа ти кажувам у реалност другче функционира работава од тоа што го зборите со маскиве. Си идат ради пари иначе, ако не ти е јасно зашто си идат. Ко сите остнати.
Добро, тоа го слушнав, но ако ми дојдат 5 луѓе, кого да бркам!? Нели, 4ри луѓе не можат на шират Ковид, ама 5 тие се група (во случајот на Левица, 5 се и партија) и тие можат.Значи кажа јасно и гласно членовите од фамилијата и максимум 4 луѓе од страна.
И ова е остаено на свест на граѓаните ама ние имаме се само свест немаме.
Дај им ждрепка да влечатДобро, тоа го слушнав, но ако ми дојдат 5 луѓе, кого да бркам!? Нели, 4ри луѓе не можат на шират Ковид, ама 5 тие се група (во случајот на Левица, 5 се и партија) и тие можат.
Сите да ги избркаш најарноДобро, тоа го слушнав, но ако ми дојдат 5 луѓе, кого да бркам!? Нели, 4ри луѓе не можат на шират Ковид, ама 5 тие се група (во случајот на Левица, 5 се и партија) и тие можат.
да не ги заразиш бездомните мачки или кучињаНе пратев, праша ли некој на која научна основа се темели оваа новата мерка за маски на отворено и кога си сам?