Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.931
Поени од реакции
23.724
Norvic ne popustat vo cenite bidejki lanskata godina koga vlegoa vo pl dobija mnogu pari, a ne potrosija nisto na transferi. Zatoa nivniot trener izjavi deka se vo silna finansiska situacija i nemaat potreba nikoj da prodavaat za da se oslobodat od nivnite visoki plati vo odnos na platite vo championship.
Taka da ovie nekolku igraci sto gi prodadoa im izvadija dobra suma.
Поентата ми е дека некои трансфери немаат никаква смисла. Не само дали они попуштаат, па и другиве кои плаќаат се ненормални.
Значи Норвич кој лани прими највеќе голови во Премиер Лига продава тројца од својата катастрофална одбрана за 50 милиони.
Џамал Луис е платен од Њукасл нешто помалку од тоа што Тотенхем плати за Регулион или Лестер за Кастањ.
Робин Кош кој настапува за германска репрезентација е платен скоро 10 милиони помалку од Џамал факинг Луис.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Поентата ми е дека некои трансфери немаат никаква смисла. Не само дали они попуштаат, па и другиве кои плаќаат се ненормални.
Значи Норвич кој лани прими највеќе голови во Премиер Лига продава тројца од својата катастрофална одбрана за 50 милиони.
Џамал Луис е платен од Њукасл нешто помалку од тоа што Тотенхем плати за Регулион или Лестер за Кастањ.
Робин Кош кој настапува за германска репрезентација е платен скоро 10 милиони помалку од Џамал факинг Луис.
Па добро, и Енди Робертсон испадна, па сега е најдобар лев бек.

Мегваер испадна, па после стана најскап дефанзивец :D

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.570
Поени од реакции
5.616
Нека, задржете си го Ридигер. Инаку се сложувам дека бековите ги покри одлично, ама фали стопер, што по заминување на Вертонген, што од неквалитетен избор.
Алдервајрелд, Санчез, Танганга и Фојт се класични стопери, тука додади го и Диер. Мурџо е мајстор за дефанзива, може максимумот да го извади од нив, а на сите други позиции има добар избор. Само Кејн и Сон да не добијат потешка повреда, иначе доста сериозно изгледа екипата, од состав до тренер што знае и сака да победува.

Шала на страна од Тотнем и Евертон треба да очекуваме јака борба за топ4.

И не другари, Бејл ако сакаше да продолжи да игра голф ќе си останеше у шпанија, мн врнежливо е на островот :)

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.931
Поени од реакции
23.724
Па добро, и Енди Робертсон испадна, па сега е најдобар лев бек.

Мегваер испадна, па после стана најскап дефанзивец :D
Мегваер му се поклопија коцките, не дека вреди 5% од тоа што е платено за него.
Енди Робертсон беше платен 3 пати помалку од Џамал Луис.
Али и двајцата имаа повеќе одиграни утакмици пред да бидат купени од Ааронс и Луис.
Ја не негирам дека овие може да станат играчишта, само цената која се бара/плаќа за нив ми е лудница.
За Кантвел колку би барале? 60-70 милиони?

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Чекај бе успори, 2 кола се одиграни.
Znam. Ama isto taka znam deka Totenhem kupija dosta dobri igraci ovoj transfer period.
Kolki i da sakas ti ili jas Mancester ne zavrsuva vo top 4. Nemame igraci ednostavno. Nekolku povredi ne delat da imame kolaps na timot. Nekonstatni Rasford,Marsijal i Grinvud. Premnogu zavisni od Bruno.
Автоматски споено мислење:

Мегваер му се поклопија коцките, не дека вреди 5% од тоа што е платено за него.
Енди Робертсон беше платен 3 пати помалку од Џамал Луис.
Али и двајцата имаа повеќе одиграни утакмици пред да бидат купени од Ааронс и Луис.
Ја не негирам дека овие може да станат играчишта, само цената која се бара/плаќа за нив ми е лудница.
За Кантвел колку би барале? 60-70 милиони?
Za Kantvel 25 milioni, i toj e pred potpis vo Everton. Ti kazav finansiski se stabilni i mozat da si trazat kolku sakaat za svoite igraci. Ne se primorni da prodavat, iako ispadnaa vo championship.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Znam. Ama isto taka znam deka Totenhem kupija dosta dobri igraci ovoj transfer period.
Kolki i da sakas ti ili jas Mancester ne zavrsuva vo top 4. Nemame igraci ednostavno. Nekolku povredi ne delat da imame kolaps na timot. Nekonstatni Rasford,Marsijal i Grinvud. Premnogu zavisni od Bruno.
И кој ќе заврши во топ 4?

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
И кој ќе заврши во топ 4?
Pa ti pisav vekje, odnosno ti nabrojav. Cetvrtiot patnik kje bide nekoj od Celzi, Arsenal ili nie, zavisnost koj pomalku kje kiksne, kje ima srekja so povredite i vo januari koj sto kje kupi.
Za nie da se plasirame treba Solskjer da igra pohrabro i da ode na pobeda koga e mnogu bitno da se pobedi, odnosno poslednite dva meseci, a ne da se zadovoluva so nereseno protiv West Hem i Sautemton.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.012
Поени од реакции
19.374
Тореира пристигна во Мадрид, за брзо и официјални детали :)
Засега за Томас нема ништо, најверојатно останува во клубот.

Баерн биле загреани за Лемар:semolam:
Добар дил ќе е ова, мислам дека ќе легни Лемар во Баерн во Атлетико не се снајде ИЧ.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Засега за Томас нема ништо, најверојатно останува во клубот.
Имало интерес и од Челзи, доколку не го земат Рајс. Јас мислам дека е или Рајс или никој, ама ништо чудно да излезе нешто поконкретно до вечер или утре.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Јувнетус па под истрага за северно кореецот што го потпишаа во Јануари а после го продадоа во Ал Духаи. Нешто имало забрана за финансирање на режимот во Северна Кореја за кое биле предупредени и Јувентус и Ал Духаи. Сега можно е да има санкции против двата клуба.

Kajgana Shop

На врв Bottom