Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Преку 40 милки... Шо и не е баш малце, со оглед во каква ситуација се наоѓа Челзи во моментов... Доста е само Тунчај за зимава, и така масовно штедење ќе воведе Абрамович.
 
В

Вори

Гостин
Или Тунчај или Бен Арфа,евентуално Ракитич.Друг не ни треба.
Па здравје на лето да земеме еден везњак и еден напаѓач.
 
Член од
5 јули 2008
Мислења
412
Поени од реакции
9
Според влијателниот Mirror нашето ново засилување Yuri Zhirkov

 
В

Вори

Гостин
Алооо!Не верувајте на се што ќе слушнете.Жирков е квалитетен бек,и не би сакал да седи на клупа ако дојде во Челси,и да чека да се повреди Ешли.
 
F

fantomX

Гостин
Не сакам да дојдат ни Рибери, ни Агуеро, ниту било кој друг веќе „испукан“ играч. Не ни требаат ни ѕвезди како Агуеро. Многу брзо се улежуваат, забораваат да играат фудбал. Сакам да се донесе некој млад. Што корист видовме од ѕвездите? Ништо. Добро сега, некои станаа ѕвезди и ѕверови кај нас, не зборам за нив. Еве неколку ѕвезди со кои се заебавме: Малуда, Шевченко, Кежман, Дел Хорно (ах тој црвениот со Барса, цел живот ќе му го памтам), итн... Не ми текнува на други во моментов.

Ај присетете се како играше Џо Кол како младич... А?!? Само да не се повредеше пред 2-3 години. Или Робен (додека беше кај нас). Или Есиен... Не знам како ќе игра (не беше баш млад кога дојде, ама сепак 23 ми се чини беше). Или, како игра Тери? Тој си е наше дете. За Лампард да не збориме (иако веќе е стар за брз фудбал кон кој се стреми Сколари). Значи, сакам да кажам дека ни треба млад играч што ние ќе го калиме, а не некој друг. Затоа од овој аспект го ценам Арсен Венгер, а по малце и Фергусон (иако не можам да го поднесам од сите други аспекти).
Муабетот ми беше: младич кој ќе кошта 1-2 милиони и ние ќе си го калиме. Точно дека Агуеро е млад и неиспукан, ама веќе е ѕвезда и патем, колку бараат за него?
Рибери шо знам, ама Агуеро испукан играч?! Немој ебаго. Или Бензема на пример. Кежман ја барем и не очекувв да игра премногу, пошто тука беше Дрогба, Гудјонсен, а нели игравме со еден шпиц. То шо беше преплатен е друга работа.
Ете Есиен го спомнуваш, Есиен не беше на некој начин, ѕвезда? Од Лион, доенсен за 30 милиони евра/фунти. Карим Бензема? Само друга е разликата, Есиен се донесе на 23-24 години, а не на 30 ко Шевченко. Или Робен, и тој растураше низ Холадија и за 15ина милиони се донесе во Челзи. Дрогба, на 25 години, во најубајте години. Да не беше непознат Дрогба случајно?
Квалитетен младич за 1-2 милиони нема да најш, колку го чинеше Јунајтед еден Нани, Андерсон, Руни, па и Роналдо? За Арсенал не зборувам, пошто Венгер буквано се однесува ко да води Академија, а не премиерлигашки клуб. Силвовците не знам колку ги платиле, ама набројанве четворица оган скапи беа. Најсвеж пример, Јуанјтед ги донесе Зоран Тошич и Адем Љаич од Партизан. Ама плати 15+ милиони фунти.
Поентата ми е, и то како се согласувам дека треба калење на млади играчи, ама за мали пари и не се најдуваат млади. Само едно е да потрошиш 30 милиони фунти на 30-годишнио Шевченко, а друго е да ги потрошиш на 20-годишнио Карим Бензема.

Кога сме веќе кај малдите на Челзи, да спомнам дека откако не бидна ништо со настапите во Портсмут, Бен Сахар до крај на сезона ќе биде позајмен во Де Графшап.
Ах Сахар, Сахар... Се испука и тој уште млад изгледа.
И Корк е позајмен на Вотфорд, кај Брендан Роџерс.

И од официјалната страна на Челзи: Челзи и Сити ги договорија деталите за договорот.

Сега само паметно да се искористат парите, не за некој тотален промашај.
Абе ко се договориле Челзи и Сити шо има муабет понатаму? Да не прај проблем за плата Бриџ можи? И така ќе му биди поголема откоку во Челзи.

Сколари скоро и да го кажал целиот состав за денска.
Најавени од негова страна се: Кудичини, Белети, Мансиен, Калу, Дрогба.
Останатите 6, покасно.
 
F

fantomX

Гостин
Chelsea will line-up in a 4-3-3 formation as follows:

23 Carlo Cudicini
21 Paulo Ferreira
2 Branislav Ivanovic
6 Ricardo Carvalho
3 Ashley Cole
35 Juliano Belletti
12 John Mikel Obi
8 Frank Lampard (c)
20 J Cole
11 Didier Drogba
21 Salomon Kalou


Substitutes: 40 Hilario, 42 Michael Mancienne, 27 Mineiro, 47 Lee Sawyer, 16 Scott Sinclair, 9 Franco Di Santo, 39 Nicolas Anelka.


Абе ајде, Мансиен вака прва постава? Брума? :uvo:


Стрим веројатно ќе нема.
 
В

Вори

Гостин
Е,штета нема никаде да се гледа,а баш саакв да го видам Мансиен.
 

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Мислам дека временските услови не се баш најидеални на натпреваров, па можно е да има некое изненадување од каков било карактер... Повреда од ништо, смешен примен гол и тн.

Ако не примиме гол, значи Мансиен изиграл колку толку добро, иако не е баш најрелевантно едното со другото.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom