Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Kanye.brt

Пропо
Член од
29 ноември 2019
Мислења
772
Поени од реакции
1.048
А тоа кочење се јавува затоа што постепено слабее процесорот или софтверски? Пошто имам приметено порано кога телефоните имаа по 4 по 8 гига меморија, ко ќе ги купиш не кочеја и после одредено време пример година две, да го вратиш на фабрички, не е ко шо си го купил. Пак си подкочнува.
pozahtevni stanuvaat app so apdejti, os to isto

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Snapdragon procesorite se mnogu podobri nego tie fabrickite od Samsung. Pobrzi se...i pomalku zagrevaat

Najlosa strana kaj procesorite na Samsung e sporo otvaranej na app i prefrlanje od edna na druga app( inkd iskustvo i od toa sto sum čital po net)
Не е до произвoдителот на чипот него до моделот на чипот. 9820, 980, 990 се далеку од спори.
Автоматски споено мислење:

Да пробам уште еднаш
N9

Член од
13 март 2015
Мислења
189
Поени од реакции
193
Имам едно прашање за плакањето за паркинг преку мобилен телефон. Пред некое време паркирав на еден паркинг, пратив порака но заборавив да испратам за стоп отпосле, вечерта ми доага само порака за стопирање и дека должам 300 денари. Користам припејд и немав толу пари и не можеа да ми исплатат, после тоа пробувам да пратам порака за паркирање и ми доага порака дека е невозможно и дека треба да се обратам до нив и до мобилниот оператор. Се јавив на градски паркинг и ми викаат најевројатно блокирано е оти не сум ја исплатил бараната сума, види со операторот. Одам во салон на Македонски Телеком, викаат прв пат слушаат такво нешто и не знаат што може да направат од нивна страна... Дали имал некој ваква случка и што може да се направи за да се одблокира, оти не можам да пракам пораки од мојот број.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Менував екран на Хуавеи п10 лите.
Кога се јавувам другиот ништо не ме слуша а јас си го слушам гласот на звучникот, на спикер ако ставам се си е нормално.

Како може да се среди ова и што може да е проблемот?

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Значи не знам дали има некој што однесол телефон на поправка и да не му го вратат со друг дефект, не знам.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Сам ли го менуваше екранот?
Ако не однеси го каде што ти го менувале
Ако не успееш пиши на ПП ќе средиме

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Сам ли го менуваше екранот?
Ако не однеси го каде што ти го менувале
Ако не успееш пиши на ПП ќе средиме
Ќе го однесам кај што ми го мењаа да проверат, ако не бива ништо и ако си од Ск ќе се договориме ти да видиш да провериш. Вака што би можело да биде одприлика? да знам на што да се надевам...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Ќе го однесам кај што ми го мењаа да проверат, ако не бива ништо и ако си од Ск ќе се договориме ти да видиш да провериш. Вака што би можело да биде одприлика? да знам на што да се надевам...
Charging plocka, main flex ...

Член од
29 август 2008
Мислења
5.846
Поени од реакции
4.290
Narode znae nekoj alternativa za huawei sto nema play store,na taa nivnata app stor slabo so aplikacii... tie sto se najpotrebni gi nema.

Narode znae nekoj alternativa za huawei sto nema play store,na taa nivnata app stor slabo so aplikacii... tie sto se najpotrebni gi nema.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618

Од Apk pure можеш да си симињаш апликации и игри.
Само гледај apk фајл да симнеш. За гугл апликации не знам дали и колку ќе функционираат.
Исто така можеш да пробаш и со blackmart апликацијата, моментално не знам каква е но порано ја имав и ја имав користено, некој што и сега ја користи може подетално да ти каже.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.846
Поени од реакции
4.290
Од Apk pure можеш да си симињаш апликации и игри.
Само гледај apk фајл да симнеш. За гугл апликации не знам дали и колку ќе функционираат.
Исто така можеш да пробаш и со blackmart апликацијата, моментално не знам каква е но порано ја имав и ја имав користено, некој што и сега ја користи може подетално да ти каже.
Falati drugar,da si zdrav i ziv...telefonot e y5p ke go koristi povozrasen(tatko mi) so 3/4app odnosno fb,viber,youtube utre ke probame povejke detali.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618

Falati drugar,da si zdrav i ziv...telefonot e y5p ke go koristi povozrasen(tatko mi) so 3/4app odnosno fb,viber,youtube utre ke probame povejke detali.
Нема за што, ако треба нешо повеќе тука сме :)
За Фб и вибер немаш проблем никаков. Јутјубот исто се мести само преку browser можеш да гледаш, мислам дека не може да биде класична апликација. Јас пред некоја недела инсталирав истиве апликации, од овие линкови ги симнав и уште тераат без никаков проблем. Едино што ќе треба е да дозволиш инсталирање на апликации од непознат извор, пошто директно apk фајлови инсталираш.
Фб
Месинџер
вибер

Член од
29 октомври 2011
Мислења
14
Поени од реакции
0
Здраво друштво, имам потреба од помош.
Имам Android Smartphone кој не може да полни батерија, и имам целосно празна батерија.

Може ли некој да сподели како можам:
  1. Да ја наполнам батеријата, барем до некаде (без полнач и без друга батерија. Јас веќе се обидов со батерија со директна врска: батерија <> адаптер со жици, и батерија <> лаптоп преку USB кабел - и, заврши без успех!)
  2. Како да направам мојот smartphone повторно да се полни регуларно (бидејќи престана да се полни сам по себе, без надворешна причина)?

Батеријата за која ви зборувам е тазе купена, ја ставив во телефонот и ја празнев до крај. Потоа не можеше никако да почне да се полни.
И телефонот за кој ви зборувам е скоро нов, без механички оштетувања.

Многу благодарам однапред.

Kajgana Shop

На врв Bottom