Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
За другите тимови не знам ама штом од Атлетико изјавија пред еден месец дека немаат пари за Марк Рока, отприлика 30 милиони, тогаш можиш да замислиш до кое дереџе се стигнати :)
Ќе крпат сега со вакви трансфери и ќе се молат да се погоди барем еден.

Изгледа дека короната направи многу поголем пустош кај финансиите на клубовите отколку што се спремни да признаат. Штом на Јуве им е ударен трансфер мизеријата Мората, а на Атлетико Мадрид Суарез им се гледа како прифатлива опција за шпиц, на многу ниско ниво се паднати клубовите. Она малку пари што е останато кај големите клубови, воглавно е кај Англичаните.
Што потрошија Англичаните?

Се гледа дека пеглаат книги и тие.

Што потрошија Англичаните?

Се гледа дека пеглаат книги и тие.
Не сите, ама Челзи и Сити да,Сити допрва ќе пазари,замена за Агуеро и уште еден дефанзивец.
Автоматски споено мислење:

Кој е бе овој Фабио Силва, кок фактор е овој бе да се фрлат за него 40 милиони ? Гледам имал изиграно само 15 натпревари за Порто од кои три се во Порто Б и нема дадено ни еден гол.
Мендеш пак пери пари, друго објаснување за трансферот немам, видете го бе колку смешна фаца има :pos: 505653-1552402139.jpg
Автоматски споено мислење:

Го земаат на две години фри, и наводно се согласил на плата половина од таа шо ја земаше во Барса, 8 мил. ќе зема, шо знам не е толку лош дил за Атлетико ова.

Последно уредено:
For Morata It is a loan for €10m with option to buy at the end of the season for €45m.

However, there is reportedly another clause allowing the Bianconeri to extend the loan for another €10m for the 2021-22 campaign.

The option to buy in June 2022 would therefore be for €35m

Не е лоша зделка :toe:

Го земаат на две години фри, и наводно се согласил на плата половина од таа шо ја земаше во Барса, 8 мил. ќе зема, шо знам не е толку лош дил за Атлетико ова.
Почна да си се тешиш а :D

Почна да си се тешиш а :D
Не бе оти, јас пишав и си стојам на ставот дека не ми прај ич ќеф овој Суарез,плус не сакав Мората да си замини,ама и ваков Суарез е премија за нашиот напад.
Јбг на трансфер пазарот нема квалитетен напаѓач кој ќе гарантира 20+ голови по сезона а да не кошта испод 60/70 милиони а тие пари ги немаме во моментот според газдата на клубот :)

Suarez se soglasil za duplo namaluvanje na platata zatoa sto kje zeme osteta od Barselona na pola od negovata plata za ovaa sezona sto vo prevod bi mu doslo deka si ja vrakja istata plata od Barsa za ovaa sezona. :pos:
Edino drugata sezona kje bide u manjek, ama sigurno ima nekoi bonusi za invidualni statistiki taka da ne e deka pie nafta Suarez, pak kje zaraboti grda para.

Уште Мбапе им фали во нападот на Ливерпул :)

Ќе дојдат до ситуација да го освежваат тимот....ајде Ван Дајк одбрана игра и ќе можи да игра до 34 години на високо ниво ако го служи среќа со повреди...ама Салах,Мане и Фирмињо ќе биди заебано да се заменат...исто и средните Вајналдум,Хендерсон па и Алкантара.....сега се силни и ќе одат all-in на сите титули но ако успее Клоп да ја смени успешно генерцијата тогаш алал нека му е

@cholismo збор два за Сантјаго Ариас? Рома била заинтересирина, по видеа што гледам врска нема играчов..

@cholismo збор два за Сантјаго Ариас? Рома била заинтересирина, по видеа што гледам врска нема играчов..
Солиден бек, од кога дојде Трипие му го зема местото ама кога и да добивал шанса изиграл добро.
Доста стабилен во одбрана, сконцентриран и јак во дуели.
За офанзива не толку ама знае да извади добар центаршут.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom