Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ocigledno posrednikot taa potvrda od zdruzenie od Bitola ne ja dostavil koga trebalo pa sega ti glumi za da ne go krivis nego ako te odbiet, ako si na polozitelno tvoeto dosie e kaj Jotova i djabe se dostavuvaat dopolnitelni vo pravosudie

Se nadevam deka nema da me odbijat poradi toa sto imam validni dokumenti preku pradedo. Toj ima I voen bugarski cin, pocinat e vo Bugarija. A ovoj posrednikot ke go masiram posle pa ke ve izvestam zosto taka postapil.
Fala u sekoj slucaj

Здраво, јас сум нова, ама ве следам со години. Сега крајот на јули си го подигнав државјанството во амбасадава во Скопје и поднесов за адреса, ја наведов Леге 6 и звонам за писмото, но викаат рано е. Во меѓувреме слушнав дека наводно веќе немало да се издаваат документи на Леге 6. Ве молам доколку има ли некој инфо околу ова?
Isto e i kaj mene,ukazot go podignav od Bitola pocetokot na Avgust,pismoto seuste ne e stignato...Od toa sto sum informiran bi trebalo da bide gotovo odprilika posle vtoriot mesec od podiganjeto na ukazot!

Kako e so datumive za podiganje drzavjanstvo vo sofija do koj mesec se popolneti nekoj skoro da zakazuval ?

Zdravo, pred izvesno vreme mi izleze ukazot. Bi sakala da prasam dali e podobro procedurata za zemanje drzavjanstvo za pobrzo vreme da ja prodolzam preku konzulatot vo Bitola ili preku ambasadata vo Skopje? I ako moze da mi kazete kako odi postapka?
Vi Blagodarim

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom