Фото натпревар #181 Зајдисонце -> ГЛАСАЊЕ

• Креатор на темата Креатор на темата TrendS
  • Време на започнување Време на започнување

Зајдисонце

• Вкупно гласачи
    55
  • Гласањето е завршено на .
Препознав неколку фотографии од Далмација, дефинитивно местото кај што се вадат најубави фотки од зајдисонце. I miss it.

Убаво е ова со процентиве од гласањето, иако понекогаш не ги разбирам. Нели требаше нивниот збир да биде 100% или некој од политичариве и овде замешал прсти?
Треба да е 300% пошто Коцкич или кој веќе ги правел поставувањата земале дека секој глас е 100%, ако гласаш за 3 пута 3, ако некој гласа само за 1 или за 2 фотки, тогаш е помал процентот. За да биде 100% а се дозволени 3 гласа треба секој глас да носи 33,333333% :D Разбра? :ROFLMAO:

Убаво е ова со процентиве од гласањето, иако понекогаш не ги разбирам. Нели требаше нивниот збир да биде 100% или некој од политичариве и овде замешал прсти?

Веројатно е индивидуална пресметка од вкупниот број гласачи.

Пример ако гласале 60 луѓе, ти имаш 6 гласа ќе ти пишува 10%. И кај сите други со 6 исто 10%

Треба да е 300% пошто Коцкич или кој веќе ги правел поставувањата земале дека секој глас е 100%, ако гласаш за 3 пута 3, ако некој гласа само за 1 или за 2 фотки, тогаш е помал процентот. За да биде 100% а се дозволени 3 гласа треба секој глас да носи 33,333333% :D Разбра? :ROFLMAO:
Сега ми е полесно. Благодарам!
Автоматски споено мислење:

Веројатно е индивидуална пресметка од вкупниот број гласачи.

Пример ако гласале 60 луѓе, ти имаш 6 гласа ќе ти пишува 10%. И кај сите други со 6 исто 10%
Не ми врви така математиката, ама ај

Сега ми е полесно. Благодарам!
Автоматски споено мислење:

Не ми врви така математиката, ама ај

Така е, следи ги процентите. 48 гласачи до сеа

Гласови: 9 18,8% (9 од 48 = 18.75%)
Гласови: 10 20,8% (10 од 48 = 20.83%)
Гласови: 2 4,2% (2 од 48 = 4.16%)

Така е, следи ги процентите. 48 гласачи до сеа

Гласови: 9 18,8% (9 од 48 = 18.75%)
Гласови: 10 20,8% (10 од 48 = 20.83%)
Гласови: 2 4,2% (2 од 48 = 4.16%)
Попросто не може да биде!

@коцка мислам дека,треба да направиш преседан,ја да отворам тема. На ваква лесна тема освоив 0 гласови.
хахахахаха

@коцка мислам дека,треба да направиш преседан,ја да отворам тема. На ваква лесна тема освоив 0 гласови.
хахахахаха
Имам направено вакво отстапување ама со член што цело време имаше нула и никогап немаше птворено тема. Ти да си ќутиш :)

Благодарам :cool:
(За оваа победа позаслужна е природата :) )

Немам идеја за следна тема, нека одлучи @Петра П.
Само едно известување. Затоа што сакам да спречам да зачести (пак) победување со “немам идеа нека каже друг некој”, од следниот пат тие што нема да дадат нова тема нема да имаат право да учествуваат на следната. Знам дека лошо звучи ама тоа е, и јас сум лош! :D

@Петра П. отварај тема!!!! Многу добра тема!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom