Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
5 март 2018
Мислења
17.157
Поени од реакции
19.554
Жота е огин играч, и за 35 милиони фунти е грабеж.
Диого Жота и Хименез, двајцата играчи беа отпишани експресно од Атлетико, едниот (Жота) не ни доби шанса да се покажи, другиот ( Хименез) изигра многу малце натпревари и мислам дека само еден гол има постигнато и тоа не на професионален натпревар, и на тие кои изигра беше мизерија. А сега двајцата кинат мрежи во Премиер Лигата :toe:
Чудно е како клубот на времето беше магнет и извор за напаѓачи а сега не можат еден асолен напаѓач да извадат.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Диого Џота (патем, не мислам дека е океј избор за Ливерпул, за разлика од претходните две засилувања. Го загуби/почна да го губи местото на сигурен стартер во Волвс) - 35 милиони

Костас Цимикас - 15 милиони

Тиаго - 30 милиони
Седи кец.
Утре, на поправен со информацииве.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Седи кец.
Утре, на поправен со информацииве.
Ајде, ќе дојдам професоре. Еве те молам коригирај ја мојата груба проценка на цените на трансферите. Бидејќи за разлика од тебе, еве јас не работам во финансискиот сектор на клубот од Мерсисајд. И читам од медиуми.

Можам да замислам колкава е разликата во цифрите и колку тоа ја менува суштината.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ајде, ќе дојдам професоре. Еве те молам коригирај ја мојата груба проценка на цените на трансферите. Бидејќи за разлика од тебе, еве јас не работам во финансискиот сектор на клубот од Мерсисајд.

Можам да замислам колкава е разликата во цифрите и колку тоа ја менува суштината.
Зошто на груба проценка не ги намали цените, учениче, него „случајно“ ги зголеми?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Зошто на груба проценка не ги намали цените, учениче, него „случајно“ ги зголеми?
Откако почнаа шпекулациите за Тиаго Алкантара, кружеа суми од 30 милиони. До денес не прочитав ништо поразлично. Во медиумски мрак живеам, затоа и пишувам овде, да дојде некој како тебе и да ме просветли.

Аха, бил 20 милиони, ама другите пари ќе ги исплаќал Ливерпул на рати, нешто на рака на Хенес ќе му дадат, а остатокот во натура.
Аха, океј. Цимикас не бил 15 милиони, бил 11.7 милиони.
Јаоој разлике, драстичне разлике.

Сигурно сега и Џота ќе биде 7 милиони фунти, затоа што Мендес бил должен на Ливерпул и сакал на тој начин да си го плати долгот.

Како за органски клуб раководен од фиљан луѓе, три засилувања на 25 дена до крај од преоден рок, како да не ми е за жалење некако.
Се прашувам ете, што ќе им е Џота кога може органски да го промовираат Рајан Брустер во прв тим, или како и да се презива момакот.

* секако дека очекувам ,,Брустер е шпиц", Џота е крило замена за Мане-Салах и уште едно вешто, или помалку вешто свртување од темата по илјадити пат.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.959
ОК, не ми се дискутираат глупости. Прекултурен си за да те псујам, а тресиш глупости. Терај магарето.
Што се глупости тука? Ти тврдиш дека Милан, не бил врвен клуб со години (што е точно!!!), но тоа не е ни Манчестер Јунајтед.

1) Дали Манчестер и Милан со години имаат амбиции само да освојат место што води во ЛШ?

2) Дали Милан и Манчестер изминативе години биле во конкуренција да освојат првенство или ЛШ?

3) Дали двата клуба имаат шанси оваа сезона да освојат првенство? Минимални, скоро никакви, така?

4) Дали Манчестер се бори со години за ЛШ или игра во ЛШ и тоа кога ќе се пласира скоро па рекреативно? Ако не си конкурентен во ЛШ, не можеш да тврдиш дека си врвен клуб моментално (не зборам за историја).

Е сега, пошто овие прашања веројатно ќе ти го дадат одговорот, одиме понатаму. :)

Дали моментално Манчестер е подобар тим од Милан? Да, но ништо екстремно. Од 10 натпревари (да не се сметаат нерешени), според мене Манчестер би победил на 6, а Милан на 4.

И пак ќе повторам, како во претходниот коментар... Мислам дека Манчестер побргу ќе биде конкурентен во ЛШ, отколку Милан.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Откако почнаа шпекулациите за Тиаго Алкантара, кружеа суми од 30 милиони. До денес не прочитав ништо поразлично. Во медиумски мрак живеам, затоа и пишувам овде, да дојде некој како тебе и да ме просветли.

Аха, бил 20 милиони, ама другите пари ќе ги исплаќал Ливерпул на рати, нешто на рака на Хенес ќе му дадат, а остатокот во натура.

Сигурно сега и Џота ќе биде 7 милиони фунти, затоа што Мендес бил должен на Ливерпул и сакал на тој начин да си го плати долгот.

Како за органски клуб раководен од фиљан луѓе, три засилувања на 25 дена на крај од преоден рок, како да не ми е за жалење некако.
Се прашувам ете, што ќе им е Џота кога може органски да го промовираат Рајан Брустер во прв тим, или како и да се презива момакот.
Абе ти реков утре да се вратиш со нова математика, седи сега смири се, дај шанса на другите, немој да си плачко.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.760
Поени од реакции
52.731

Како за органски клуб раководен од фиљан луѓе, три засилувања на 25 дена до крај од преоден рок, како да не ми е за жалење некако.

* секако дека очекувам ,,Брустер е шпиц", Џота е крило замена за Мане-Салах и уште едно вешто, или помалку вешто свртување од темата по илјадити пат.
Кажи дека во евра ти се пишувани. Така ќе испадне и дека ја имаш намалено таа на Жота.

Ах бее...

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Дечко, навиваш за клуб кој не постои на списокот на сериозни тимови, на кој главна амбиција во Италија е да не биде под десетто место, клуб за кој со Исклучок на Ибра играат тешки анонимуси кои од дома не ги знаат дека играат фудбал. Зборуваме за клуб во кој Бакајоко делува како солиден фудбалер.

Зошто се мешаш во машки муабети?
Дечко за Јунајтед си. Како да ти објаснам. После ферги не постојат. И си уфилман дека Санчо само им фалел за да е на ниво со Ливерпул и сити. Што поише од тоа.Капацитетот ти е толку непостоечки што одма кон навреди одиш. Сеа дали на тоа што се мешам у машки муабети треба ти вратам прашај ја сестра ти?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Ајде, оди до веце, изми очитњата, црвени ти се, се познава дека си цмиздрел.
Ќе те зафркаваат после на голем одмор.
Просто човек да не верува дека разговара со човек од 30 години.

Жити мене, ај следно пиши ми ,,криво ти е што купивме играчи, пукни" и да го завршиме муабетот чесно.

Kajgana Shop

На врв Bottom