Влада на Македонија

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
На 17 јули 2008 година, Заев бил уапсен заедно со уште петмина соработници и бил осомничен за законски прекршувања при изградбата на трговскиот центар "Глобал" во Струмица. Заев обвинил дека се работи за монтиран случај, политички прогон и обид за негов линч. Случајот бил затворен по аболиција од тогашниот претседател на државата Бранко Црвенковски.:toe:
И после никој не знаел дека му лизга рачето и е со лабави норми во 2016та...Ми нисмо оддавде.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Добар е бе. За тоа го поштувам, едина фалинка што се одлучи да го смакне скурца тоа глупо прашање. Само уште да влеземе у ЕУ да не биде џабе. Тоа НАТО за кур ни е, само трошок и безпотребен курч према Русија и Кина, шо на долг рок може да биде лошичко.
ЕУ пасош си е ЕУ пасош :angel:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Da be jas, ne treba ? Imas nesto protiv ? Ako ne sakas togas ne jadi gomna i nikoj nisto nema da ti reci. Sega znam boli vistinata , posebno onaa sto nejkes da ja procitas posto neli spored nea ispagja deka ne stois bas najdobro so taa sivata materija na koja tolku se gordees, zatoa ne se pali do tolku i pripazisi malce na recnikot posto jas nikade niti te navrediv, niti te opcuv , niti te kolnev za razlika od tebe na primer.
Kontroliraj se malce .
Тебе изгледа те погоди нешто па пукна како балонче од 2 денари, почна со гомна јадење и сл. Претходно тоа шо го пишуваше изглеа во афект беше, па кога ќе ти вратат во иста мера од такт те вади. Нема ти шо да ми кажваш мене, или ти пази на твојот речник, вклучително и тоа шо се вика говор во преносна смисла, инаку ќе тe серам колку душа ми сака. Препрочитај ти шо си пишал прво, а тек после гледај за мене.
Оди сега биди малициозен сдсмовски вмровец на темата за Битола и брани го двојче и пајташите шо го пустат градот, како шо личи прав патриот.

@blanco не им го спомнувај Пастирот, срцеклоцање ги фаќа.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Како зошто? Ти глуп да не си?
Заради геогравски, економски и х причини нема шанси таа федерализација да опстои, едноставно не е исплатливо.
И нема некоја гаранција дека ако им се лепиме на Албанија или Косово ќе зајакне економијата или дека нема да бидеме маргинализирани.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.551
Поени од реакции
24.391
Тебе изгледа те погоди нешто па пукна како балонче од 2 денари, почна со гомна јадење и сл. Претходно тоа шо го пишуваше изглеа во афект беше, па кога ќе ти вратат во иста мера од такт те вади. Нема ти шо да ми кажваш мене, или ти пази на твојот речник, вклучително и тоа шо се вика говор во преносна смисла, инаку ќе тe серам колку душа ми сака. Препрочитај ти шо си пишал прво, а тек после гледај за мене.
Оди сега биди малициозен сдсмовски вмровец на темата за Битола и брани го двојче и пајташите шо го пустат градот, како шо личи прав патриот.
Klin ajde posoci mi kade te navrediv, opcuv i te kolnev. Ne izigravaj zena vo pms.
I veruvaj da sakam da te navredam, da te napram od lajno podolu voopsto ne mi e problem. Te toleriram posto si od Bitola, isto ko i Stavro.
Taka da ajde ili poveli ili odjebi, ne me zamaraj.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594

@blanco не им го спомнувај Пастирот, срцеклоцање ги фаќа.
Како и не би ги фаќало, кога после 11 години на власт ја поведе својата поворка кон протести за мајка Македонија со своето скромно возило Фиат Пунто.

Klin ajde posoci mi kade te navrediv, opcuv i te kolnev. Ne izigravaj zena vo pms.
I veruvaj da sakam da te navredam, da te napram od lajno podolu voopsto ne mi e problem. Te toleriram posto si od Bitola, isto ko i Stavro.
Taka da ajde ili poveli ili odjebi, ne me zamaraj.
И јас сум пола од Битола, те молам имај малку разбирање.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.495
Поени од реакции
31.061
Заради геогравски, економски и х причини нема шанси таа федерализација да опстои, едноставно не е исплатливо.
И нема некоја гаранција дека ако им се лепиме на Албанија или Косово ќе зајакне економијата или дека нема да бидеме маргинализирани.
Ekonomija e cka problem, mafija radi.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Сакаш да ми кажеш дека ако станете иста држава со Косово и Албанија, се плашите дека во неа ќе бидете маргинализирани? Тоа би било интеретнички конфликт. Ваљда не би било полошо од угнетување спроведено од каурите што го доживувате сега?

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Izgleda drugata polovina ti e dominantna, zatoa vaka bistar.
Tuku ajde so bidna so teorijata.
Не е битно дали ми е доминантна или не, само најчовечки те замолив да бидеш неконфликтен со мене, а не да ме дискриминираш наспрема останатите битолчани.
Еве прв гест може на пример да е, да го повлечеш прашањето за 2008, зашто веќе 4-5 часа барам докази од Сител ТВ, Јанко, Миленко и Мирка дека Грујо се согласил за смена на името пред самитот ама никако да најдам. Останативе странски и малкуте домашни извори сите знаеме дека се соросови предавници и нерелевантни, а и му мислеа лошо и му се закануваа со децата на господинот Груевски.

Член од
13 септември 2020
Мислења
48
Поени од реакции
56
Без САД и ВБ ставот на ЕУ во 90-тите беше ист како и тој на Грците, т.е. не дозволуваме во името да ви стои Македонија(изгуглај Лисабонска декларација), а Грците беа спремни и на воена инвазија и си преговараа со психопатот Милошевиќ за влез на трупи од југ и север и воспоставување на заедничка граница. Па потоа имаше предлози до Тупурковски за име Централна Балканска Република, со безимен народ, па предлози за да влеземе во конфедерација со Грција и на крајот обиди(читај закани и уцени) да не' вратат во прегратките на психопатот Милошевиќ.
После сево ова ВБ и САД влегуваат на сцена и буквално ја избоксуваа независноста и ја внесоа Македонија под привремената референца(која се обновуваше на секои 7 години) во ОН. Исто беше и со Преспанскиот договор, каде што Грција потпишува дека има Македонско државјанство, Македонски јазик и Македонски ентитет. Ни под разно не би се согласиле на тоа без силен притисок од САД, јер стави се во нивна ситуација, тие можеа уште 1000 години да спорат, ништо апсолутно не губеа. Ние од друга страна имаме милитантно малцинство и мора да бркаме евро-атлански интеграции за каква-таква иднина. А и да ги немаме Албанците, повторно имаме 5/5 соседи кои имаат територијални претензии на нас. Без САД Македонија како самостојна земја немаше ни 1 ден да постои. Факт. А секое решние за приклонување кон јужен, северен, источен или давање на територија на западен сосед би биле многу попогубни за етничкиот Македонец од актуелнава.
Lele ovoj e zaljuben u sad i nivnata politika. Bez sad dali sega ke sme toa sho sme be idiote. Koj napravi vojna 2001 koj smenj ustav ramkoven przinski mameto. Vo sad se vljubil vo zapadna evropa vo onie koi ne delea i uste ne delat i parcat srami se pokolenieto tvoe kakvk ke e.... Cel svet go unistia ti mi gi falis pa uste da guglame dokumenti da sme nasle. Ehh zalna makedonija. Ama dobro sig i ti platenik pa nisto cudno i da odis na kaleto da im se lizis.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.551
Поени од реакции
24.391
Не е битно дали ми е доминантна или не, само најчовечки те замолив да бидеш неконфликтен со мене, а не да ме дискриминираш наспрема останатите битолчани.
Еве прв гест може на пример да е, да го повлечеш прашањето за 2008, зашто веќе 4-5 часа барам докази од Сител ТВ, Јанко, Миленко и Мирка дека Грујо се согласил за смена на името пред самитот ама никако да најдам. Останативе странски и малкуте домашни извори сите знаеме дека се соросови предавници и нерелевантни, а и му мислеа лошо на господинот Груевски.
Oti baras? 2008 ne bese pred 100 godini.
Slobodno pisi sigurno ke se setime. Ako ne jas, nekoj sigurno. Sega ako togas bese dete golomese pa ne pamtis tuku taka ti rekle toa e drugo, slobodno baraj si. Mozes i od sobranieto stenogramite da gi prilozis da vidime koj za sto glasal vo tie momenti koga sme go smenale imeto 2008. Ili rezultati od referendumot vo 2008. Sigurno za vakvo bitno prasanje mora da ima nekoj pisan dokaz. Ne se menuva ime na drzava tuku taka.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Ај сега Битолчани и други пополека. Ќе турат клуч на темава.

Kajgana Shop

На врв Bottom