- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.858
- Поени од реакции
- 11.837
Mislis na negativni efekti....pa nemam nisto od toa.Ова може кај дијабетичари особено.
Инаку, гадење, повраќање, стомачни тегоби.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Mislis na negativni efekti....pa nemam nisto od toa.Ова може кај дијабетичари особено.
Инаку, гадење, повраќање, стомачни тегоби.
Па имаш снижување на притисок и тоа може да биде side effect.Mislis na negativni efekti....pa nemam nisto od toa.
... па искрено ме мрзи да ги отворам книгите да ги набројам сите состојки на етерични масла, зошто не се памтат сите освен тимолол, карвакрол, а кога веќе се напише медицински пост зошто не би било темелен со помош на Нет т.е. гуглирање, м?чекај, @bijons треба да изгугла прво
@Psyside pocnav da koristam ulje od divo origano, toa mi preporacaa za alergijava koja me maci.
Eve veke dva dena kako go koristam I moram da kazam deka e fenomenalen, lud lek so efektivno dejstvo na cel organizam, eliksir....mi otvori pluka, sinusi...
Nikade ne procitav negativni efekti, pa sakav da te prasam da ne imas ti nekoi soznanija, zosto izgleda mene pritisokot mi go namaluva I imam glavobolka.
Ајјјјј, кај ме најде сега...на работно место слики да ти гледам...аман бе БјонсПрегледај го приврзокот 266998 Прегледај го приврзокот 266999
...пред да напишам нешто, сакам убаво да ги видиш овие две фотографии и да ми кажеш твое мислење околу нив,
... иста работа важи и за животните и за човекот на фотките и човекот и кучето уживаат под дрво... но прашање какво дрво, ако се поврзиме со темата и со тие зборови што те цитирав...Ајјјјј, кај ме најде сега...на работно место слики да ти гледам...аман бе Бјонс
не ми се допаѓаат сликиве, неможам да ти кажам ништо...кучево чека некој а оној баткана како липсан го потпира дрвото.![]()
Даааа..и сега како да го поврзам сето тоа со лековитоста на масло од диво оригано..или штетноста??????... иста работа важи и за животните и за човекот на фотките и човекот и кучето уживаат под дрво... но прашање какво дрво, ако се поврзиме со темата и со тие зборови што те цитирав...
... се жалеше дека „си затната“, синуси, не можеш да дишиш, зашто никогаш не си помислила да поседиш под некој бор, да одмориш извесно време, да видиш како ќе ти се отвори плуќата, без да пиеш масло од диво оригано,Даааа..и сега како да го поврзам сето тоа со лековитоста на масло од диво оригано..или штетноста??????
... but the question is which trees?Most of the pollens that cause allergic reactions come from trees, weeds and grasses. These plants make small, light and dry pollen grains that travel by the wind.
Premini na nesakani efekti..plizzzz... дали некогаш си седела да речеме пола час под бор, елка и да дишиш со цела плуќа токму тогаш кога имаш проблеми како последица од некој алерген кој ти ја даде таа моментална алергична реакција?
...искрено толку е„силен“ воздухот под такви дрвја, посебно ако се концентрирани, помногубројни да речеме иглолисна шума, што лично јас повеќе од еден час не можам да издржам, како да ми се напумпа цел околен кислород во мене, но сепак често применувам „престој“ под бор или елка ако ете имам некој проблем со затнат нос,
...оригано? познат како зачин посебно при приготвување на пици, слично како диво оригано, концентрат од листовите во форма на етерично масло, тоа е всушност што пиеш секој ден,
...eсенцијалното масло од диво оригано содржи високи концентрации на карвакрол и тимол (монотерпени), токму што ги спомнав погоре во состав на тие иглолисни дрвја,
...и сега да се поврзам на твоето конкретно прашање околу другата страна на примена на етерично масло од диво оригано т.е. дали воопшто има несакани дејства, ефекти и некоја ограничена примена?
- па, ДА! има!
... but the question is which trees?
јас го спомнав борот, смрека, елката, четинари, а не сите дрвја!
... дали некогаш си седела да речеме пола час под бор, елка и да дишиш со цела плуќа токму тогаш кога имаш проблеми како последица од некој алерген кој ти ја даде таа моментална алергична реакција?
...искрено толку е„силен“ воздухот под такви дрвја, посебно ако се концентрирани, помногубројни да речеме иглолисна шума, што лично јас повеќе од еден час не можам да издржам, како да ми се напумпа цел околен кислород во мене, но сепак често применувам „престој“ под бор или елка ако ете имам некој проблем со затнат нос,
...оригано? познат како зачин посебно при приготвување на пици, слично како диво оригано, концентрат од листовите во форма на етерично масло, тоа е всушност што пиеш секој ден,
...eсенцијалното масло од диво оригано содржи високи концентрации на карвакрол и тимол (монотерпени), токму што ги спомнав погоре во состав на тие иглолисни дрвја,
...и сега да се поврзам на твоето конкретно прашање околу другата страна на примена на етерично масло од диво оригано т.е. дали воопшто има несакани дејства, ефекти и некоја ограничена примена?
- па, ДА! има!
... but the question is which trees?
јас го спомнав борот, смрека, елката, четинари, а не сите дрвја!
...зборуваме за конкретна шума со иглолисни дрвја елка, бор, смрека, не од други дрвја кои можат да бидат една од причина за алергиските реакции,Ако дува ветар низ шумата? Ја мислам тогаш е океј да се шета пошто има промаја