Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Ne pravime muabet za toa vo kolku partii ima nad 2,5 gola ili pod tuku kolku gola vo prosek ima vo edna partija. Pointeresni mi se tie parti so 5:4 rezultat vo Bundesligata nego standartnoto 2:1 (ili 2:2) vo Italija.

Inace:
Average goals season 2019/2020 per match:
Italija: 3,03
Germanija: 3,2

2018/19:
Italija: 2,68
Germanija: 3,17

2017/18:
Italija: 2,67
Germanija: 2,79

Aj ziti se uste ednas proveri. Fala.
Освен 17/18 каде има малце поголема разлика во овие безвезни статистики, другото е горе доле исто.

Се гледа дека одамна немаш глеано Калчо и затоа мислиш дека се уште се игра на 0-0/0-1 катанаџо.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Ептен ми е интересно во Бундес кога ќе видам како напаѓачот си трча лабаво, дефанзивците се однесуваат како да не смеат на помалце од два метри да му се доближат и на крај лабаво си дава гол.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.592
Поени од реакции
22.313
Овој муабет го праат луѓе што не гледале Серија А веќе 4-5 години, апсолутно ништо точно нема во постот.

Калчото во последните 3 години е доста напреднато, појак, побрз, поатрактивен фудбал се игра, исто така и по малата пауза повторно почнаа да привлекуваат посериозни имиња.
Drugar ja go cenam Italijanskoto i go gledam tuka negde so ligata. Malce bev ironicen osven so Immobile. Navistina ima igraci na koi edno prvenstvo pokje im lezi i drugo ne. Toj mi bese ocigleden primer. Nacinot na igranje fudbal vo sekoja liga e poinakov, ili go sakas ili ne. Ama toa e individualno prasanje. Ne mi bese celta da ja omalozam italijanskata liga. Imavme porano vakvi diskusii i sekojpat su rekol deka 5-godisnata UEFA lista e dobro i objektivno merilo za jacinata na ligata. Toa mi bese odgovor na toa deka vo Bundesligata idele samo talenti na ucenje. Od druga strana pa od taa liga ide aktuelniot sampion na LS i vo Leipzig imal vtor tim vo polufinale. Isto taka 3 od 4 treneri od ekipite vo polufinale LS imaat treneri koi se ili proizlegle od taa liga (plus Klopp kako najdobar trener momentalno). Taka da ne e toa liga samo Baern a sve drugo e na nivo na FK Vardar. Malce povekje pocit kon Bundesligata i sve e ok.
Автоматски споено мислење:

Ептен ми е интересно во Бундес кога ќе видам како напаѓачот си трча лабаво, дефанзивците се однесуваат како да не смеат на помалце од два метри да му се доближат и на крај лабаво си дава гол.
Ete gledas Baern kako gi vezba tie finti pa gi namenuva i vo LS so odlicen uspeh (slucajno Chelsea go oseti godinava).
Автоматски споено мислење:

Освен 17/18 каде има малце поголема разлика во овие безвезни статистики, другото е горе доле исто.

Се гледа дека одамна немаш глеано Калчо и затоа мислиш дека се уште се игра на 0-0/0-1 катанаџо.
Fakt e deka vo Bundesot ima pokje golovi vo prosek. Taa mala razlika izrazena vo golovi na cela godina i ne e mala. Bese primer i ne znaci deka drugite ligi se poslabi poradi toa. Nikade ni pisav tuku ako gledame atraktivnosta i barame kriteriumi za toa iako e subejktivno prasanje.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Ne pravime muabet za toa vo kolku partii ima nad 2,5 gola ili pod tuku kolku gola vo prosek ima vo edna partija. Pointeresni mi se tie parti so 5:4 rezultat vo Bundesligata nego standartnoto 2:1 (ili 2:2) vo Italija.

Inace:
Average goals season 2019/2020 per match:
Italija: 3,03
Germanija: 3,2

2018/19:
Italija: 2,68
Germanija: 3,17

2017/18:
Italija: 2,67
Germanija: 2,79

Aj ziti se uste ednas proveri. Fala.
Не за друго, споменувата катанаџо а не знаете што е тоа.

Ако Италија се игра таков фудбал, според статистиката се игра и во Бундес.

Иако за мене поголемиот број на голови ме асоцира на неквалитетна лига, не обратно.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Лече имаше дадено голови колку Атлетико Мадрид. Лече испадна од лига претпоследно место.
Од Аталанта у светот само Манчестер Сити и Баерн Минхен имаа дадено поише голови.

:kafence:

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Ако ги тргнете Аталанта и Лацио пак ќе дојдете до статистика дека малце голови паѓа во Италија, они го кренаа овој процент на голови во последните сезони..

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.592
Поени од реакции
22.313
Лион го помина Сити. Француско > ПЛ.
I bez Baern imas tri drugi primeri. Muabetot bese deka pokraj Baern nema drug sto dobro ti pokazav deka ne e taka. Taka da bezveze tie e tezata so Lion pa i nema vrska so toa sto lafime.

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Dortmund go pomina Inter, Leipzig Tottenham i Athletico. Konkurentni se.

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk
Не ти држи вода муабетов, во глобала гледано, Серија А е поквалитентна лига од Бундесот, секогаш и била освен тие пар години каде доста популарни беа муабетите со коефициентите и каде Калчото беше во сериозен пад.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Ако ги тргнете Аталанта и Лацио пак ќе дојдете до статистика дека малце голови паѓа во Италија, они го кренаа овој процент на голови во последните сезони..
Што ако од Бундес ги тргнеме Баерн и Дортмунд, дали тоа значи дека лигата паѓа на ниво на 3та лига од Македонија?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Уште еден младинец од академијата на Ливерпул ќе ги засилува во средниот ред.
Што ти значи органско, непрскано екипиште.

И пак ќе освојат, за инает на другиве.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.592
Поени од реакции
22.313
Masovno budenje. Tuku nikoj ne go osporuva kvalitetot na Italianskata liga na protiv Bundesligata se osporuva. Realno blisku se a se razlikuvaat vo stilot. Sto e ok. Taka da nemojte so muabeti kako vo Bundesligata nema taktika, odbranata e 2 kilometri oddalecena od igracot i drugi gluposti.

Kajgana Shop

На врв Bottom