Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Совет.Која клима би бил подобар избор:
-SUZUMI PLUS RAS-13PKVSG-E/RAS-13PAVSG-E
-Infinity Ultimate 42QHB18D8S / 38QHB18D8S
Треба повеќе детали како би можел да ти помогнам. Просторот,Изолацијата, висина на простории.

Chigo inverter klimi

LINK

Me raduva toa sto Chigo ne se propadnati ( iako nekoj clenovi na forumov kazaa deka Chigo propagaat i ne proizveduvaat klimi sto ne e tocno ) i dobro e sto Chigo imaat super kvalitetni inverter klimi

Треба повеќе детали како би можел да ти помогнам. Просторот,Изолацијата, висина на простории.
Има измени во тошиба моделот
.
Просторот е дневна,терпезарија,кујна отворен простор околу 37м2, висина 2.7 м,куќа без изолација и пвц прозори (пвц другата година).

Mislam deka do 5 m nema da e problem. Jas imav edna na h=5m so freon R407A, sosema e isto so R22, rabotniot max pritisok za ovie freoni e 25Bara. Slobodno može na 5m, ama mora da ima uljna klopka, inače celoto ulje od kompresorot ako vn. edinica e dole će ostane zarobeno vo izmenuvačot i kompresorot će ostane bez podmačkuvanje pa poradi toa će zariba.
Zlatko,

nema potreba od stapica za uljeto.
nadvoresnata ke bide dole na trotoar(pokraj kuka)-prizemje,a vnatresnata treba da e na prv sprat.visina ima okolu 5m
ne bi sakal da ja busham fasadata,pa zatoa sakam da ja stavam dole na postolje.
odnosno nema da bide bas na trotoar,tuku mozam da ja dignam na postolje,kako masice na 1m od trotoarot.
taka da ke ja namalam visinskata razlika i do 4m no eve neka bide max 5m.

i jas mislam deka nema da e problem,no eve sepak da prasam.

A imal li iskustvo nekoj so brendot chigo.kako se pokazani

Sent from my HTC Desire 12 using Tapatalk

Не поврзано со темата што моментално ја зборувате ама: Нов сум, читам што пишувате на форумов веќе саат време за климите бидејќи планирам да ја сменувам мојата стара Beko клима. Форумов, искрено е 98% караници, а 2% добри совети за купување ефикасен клима уред. Каранициве што ги видов помеѓу обожаватели на Gree клими и обожаватели на Јапонски клими ме збуни тотално. Сега незнам која марка на клима да ја купувам искрено!

Ostaj porano ...sega poslednive 2god,koj gi pravat..???
Do lani Chigo pravea rebrendiraa klimi za Tesla ( inaku porano i favorit klimite bea Chigo ) site klimi sto imaat vakvi dalecinski upravuvaci se rebrendirani Chigo
3be533559562990021870ffdadfd25439049d4a5.jpg

9_27_2017_8_51_09_pm.jpg

562923288_o.jpg

HTB1WlzkdRsmBKNjSZFsq6yXSVXau.jpg

niskotemperaturen-klimatik-chigo-01-300x300.jpg

dsf-1.jpg

ovie dalecinski upravuvaci se na klimite Chigo site klimi sto imaat vakvi dalecinski upravuvaci se proizvedeni vo Chigo rebrendirani Chigo od godinava Tesla se proizveduva vo TCL taka da sega neznam Chigo za kogo pravi rebrendira klimi.

Последно уредено:
NEW!!! TOSHIBA Shorai Edge inverter клима уреди (R32):

A+++ / А+++ висока енергетска класа при ладење /греење
зголемени капацитети и опсег на работа на ладење /греење
најнова Toshiba TWIN ROTTARY компресорска технологија
(кај моделите од 5,0 kW па нагоре)
ECO mode, Quite mode, Hi Power, 3D Air Flow(18,22,24)ULTRA Pure филтер, функција самочистење со антипрашлест
филтер, опција за IAQ антибактериски филтрирачки систем
опција за Wi-Fi управување
опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 46 oC
опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24 oC

КУПИ ИНВЕРТЕР И АПЛИЦИРАЈ ЗА СУБВЕНЦИЈА ОД ГРАД СКОПЈЕ КИЧЕВО ТЕТОВО И БИТОЛА до 62.000,00 денари.

kajgana.jpg

Ве очекуваме во нашите салони на ул. Лондонска 1А, Скопје или во ново отворениот продажен салон на Енергија во Визбегово (до Пантер Мис) (инвертер клима уреди, топлински пумпи, VRF системи, чилери, вент.конвектори итн.) или контактирајте не на info@energija.com.mk или на 02/3061-466.
*Акцијата трае додека има залиха.

За било какви дополнителни информаци, обратете се на info@energija.com.mk или телефонските броеви:
+389 (0)2 3061 466
+389 (0)2 3061 467
+389 (0)72 213 590

http://energija.com.mk/

Do lani Chigo pravea rebrendiraa klimi za Tesla ( inaku porano i favorit klimite bea Chigo ) site klimi sto imaat vakvi dalecinski upravuvaci se rebrendirani Chigo
3be533559562990021870ffdadfd25439049d4a5.jpg
мојата клима ОН ОФФ FAVORIT,купена пред 13 год го има истово далечинско.
а компресорот е Mutsubishi
Автоматски споено мислење:

NEW!!! TOSHIBA Shorai Edge inverter клима уреди (R32):
која е разликата со СУМУМИ ПЛУС?
дали ќе бидете добри да ставите линк од спецификациите на Шораи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom