Предлози и свое видување на актуелните фотки на натпреварот!

• Креатор на темата Креатор на темата Toto.toto
  • Време на започнување Време на започнување
Разликата меѓу скриновите на телефоните и компјутерот ми е голема и не можам да го погодам тонингот за на секој скрин да изгледа добро.
Во lightroom ги уредувам и ми изгледаат добро на лаптоп, ама после од телефон кога ќе си ја видам не ми се допаѓа. Намалив saturation и warmth и толку од ефектот од зајдисонце. Ако појачам повеќе, на самсунг не сакам да ја видам, oversaturated ми е

Се мислам за план Б, со една "ефтина" фотка. Мислење?
План А...
Иначе сите слики шо ги ставам се screenshots....Ме мрзи да ги правам по апликации и така ми е најефикасно со SS

Мој предлог,да се променат правилата на натпревариве,те да не се прифаќаат фотошопирани/уредувани фотки,филтри исто така.
И да има почесто натпревари ко тој у стилот со водопадите баш беше забавно!
Па и да може да коментираме фотографии...спасибо ))))))

Мој предлог,да се променат правилата на натпревариве,те да не се прифаќаат фотошопирани/уредувани фотки,филтри исто така.
И да има почесто натпревари ко тој у стилот со водопадите баш беше забавно!
Па и да може да коментираме фотографии...спасибо ))))))

Ова е како тебе во кујна да ти речат не смееш зачини на местото да ставаш :)

Ова е како тебе во кујна да ти речат не смееш зачини на местото да ставаш :)
Не е исто друже,натпреваров ќе се претвори у натпревар за најдобро фотошопирана фотографија.Нема драж,според мене.За се треба да се има усул

Не е исто друже,натпреваров ќе се претвори у најдобро фотошопирана фотографија.Нема драж,според мене.За се треба да се има усул

Исто ти е, “фотошопот” е зачинот на фотките.
Не гледам што е проблем во играње со основни сетинзи достапни во било кој едитор (дали на телефон дали на РС).
Секој може да го прави (а и го прави тоа).
Редовен процес во фотографирањето е. Затоа е и официјално правило што постои уште од првиот натпревар.

Од друга страна како и ќе докажеш некогаш дека е фотошопирана?

Имено,али некој фотографии се апла фотопопирани.

Друже си има луѓе на форумов што се разбираат.

Еве мене секоја слика прво ми минува низ едитор.
Не секогаш тоа е видливо, но сепак сум го прекршил правилото доколку го има, така?

Сетингот е тој. Не знам што ти менува ако некој ставил пример контраст +80 и е видливо, а ти си ставил +10 и не се приметува.
Стави и ти +80 :D

Јас скоро и да не видов слика за која треба напредни фотошоп вештини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom