Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
22 март 2019
Мислења
234
Поени од реакции
552
Еднаш 3 месеци па сега 6-7 месеци антитела, каде ке му се најде крајот на ова.Значи има секакви изјави и конфликтни информации за ковидов, кај секој е различна приказна дури имам и читано дека е васкуларна болест уште што уште не.

Јас не викам дека вакцинацијата е лоша, ама да се прави масовно вакцинирање без никакви тестирања по протокол а се знае како е за вакцини, пак ке кажам јас сум нестручен во оваа област ама нели има 3 фази и би требало да одат минимум 2 години за нормално издавање на вакцина. Како што имам читано руската не ни блиско до фаза 3 а веќе масовно се вакцинираат???

Поарно би ризикувал да фатам ковид отколку да изигравам лабараториско глувче да тестират на мене како на некое животно. За некој ова можеби не е ризик, секој со свој памет и со среќа.

D

Deleted member 12196

Гостин
Човекот убаво ти кажува, ама нејќеш да разбереш. Ако некој кој прележал и веќе нема антитела, како некој може да тврди дека со вакцина ќе има знтитела со 2 години трајност. Каде гледаш ти логика у тоа.
Јас не реков дека со вакцина ќе има имунитет две години. Ама подобро нешто отколку ништо. И шест месеци е нешто за оние кои постојано се во контакт со многу луѓе.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
270
Поени од реакции
190
Изгледа дека руската ќе е... Инаку колку граѓани се во ризична група со си мед работници за вакцината?
Јас мислам дека многу се...

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.285
Поени од реакции
13.271
Израел воведува локдаун од четврток, ќе работат само маркети, болници и аптеки.
Изгледа цел свет се спрема за нов бран, ги следам од време на време бројките во Европа, пак се креваат.
Ако ги следиш бројките ќе приметиш дека пријавуваат по 7-8-9 илјади новозаразени(франција,шпанија) и по триесетина (грубо) починати дневно.
На почетокот од страшнава корона пријавуваа по 6-7 илјади новозаразени и 700-800 починати дневно.

Нешто баајги е нелогично...

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Има некаде нешто да се најде кој земји се водат како високо ризични во европа? Освен CDC на америте друго ништо не најдов од светска здравствена или па од европска унија.

Munze

Dr. Oetker
Член од
21 јули 2020
Мислења
203
Поени од реакции
195
После еден месец гледам ништо не е сменето на темава, двете докторки уште бистрат политика :rolleyes:
Posle tolku meseci pak nisto ne e smeneto za virusceto koe ne potopi psihicki i nisto ne se znae. Uste dve godini ke si trae velat od svetskata nezdravstvena organizacija.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.211
Поени од реакции
12.190
Локдаунот почнувал да изгледа како голема грешка според Њу Јорк Пост. Е јебига, се греши

Член од
17 август 2011
Мислења
10.439
Поени од реакции
18.618
Франција
Capture.PNG

Шпанија
Capture1.PNG

И на крај фамозните Шведи, што нејкеа да воведат карантин за да си го исчистат пензискиот систем :unsure:
captur2.PNG

Сеа кој испадна у право..

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.934
Поени од реакции
38.069
Изгледа дека руската ќе е... Инаку колку граѓани се во ризична група со си мед работници за вакцината?
Јас мислам дека многу се...
...ќе да е руската, ама нашиве ќе ја увезат оксфордската и сеа што правиме, мое убедување е поинакво, не сакам да зависам од тендер, туку од мој избор на вакцина :toe:

Последно уредено:
Член од
4 ноември 2017
Мислења
270
Поени од реакции
190
...ќе да е руската, ама нашиве ќе ја увезат оксфордската и сеа што правиме, мое убедување е поинакво, не сакам да зависам од тендер, туку од мој избор на вакцина :toe:
Ќе се вакцинираш која и да е? Незнам како си со општото здравје но доколку немаш ништо и си млада сепак би си се вакцинирала на доброволна основа т. е си сакаш?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.934
Поени од реакции
38.069
Ќе се вакцинираш која и да е? Незнам како си со општото здравје но доколку немаш ништо и си млада сепак би си се вакцинирала на доброволна основа т. е си сакаш?
... искрено, веднаш не би се вакцинирала, оксфордска никако, можеби би се „излажала“ од руската...и не сум баш без ништо, а богами ретко има човек да нема ништо со здравјето, а и нема правило, инаку вакцина против сезонски грип не сакам да слушнам, а не да примам, ама ова некако многу вирулетно се покажа...

Член од
4 ноември 2017
Мислења
270
Поени од реакции
190
Франција
Прегледај го приврзокот 266363

Шпанија
Прегледај го приврзокот 266365

И на крај фамозните Шведи, што нејкеа да воведат карантин за да си го исчистат пензискиот систем :unsure:
Прегледај го приврзокот 266367

Сеа кој испадна у право..
Сите видоја дека има се повеќе нерегуларности за ковид19 само Шведска што беше во право , сега на големо плус се зборвит дека и овие пцр кој ги знајт кко се викет точно дека давале лажни позитивни резултати.
И плус рестрикциите ќе си продолжет и после вакцината што значи дека по моето мислење што го зборев од почеток сакет да не отргнет од скоро све освен фамилијарно бидејќи човештвото претера од секој агол миграција, храна, секој милионер си станвит, да нема мешање многу на народите бидејќи во иднина со самото тоа ризикот на доста пострашни вируси се зголемува итн...
Кратко и јасно оружјето не е најсилното оружје туку е зборот и стравот.

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.450
Овој сега го нарекуваат за зараза и смрт. Нормално, со оглед на тоа што пушти све живо и диво кога бројките се качени, а претходно со мала бројка бевме ко во конц логор, што нема логика.
Бтв, Израел става карантин од повеќе од 3 недели со забрана за движење до 500 метри од домот и со отворени само маркети и аптеки.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.934
Поени од реакции
38.069
... инаку денес се сретнав со една пријателка која имаше лани ова време тешка респираторна инфекција и лежеше скоро месец на инфективна, што не прими како лек никако температурата не и се спушташе и не можеше да диши, одвај ја спасија иако таму додека била интернирана умреле најмалку 3,4 од вакви компликации, све ми се чини дека коронава ја имаме од пред година и пол, сега ми идат пред очи потешки случаеви што се лечеа со Тамифлу, па не им делуваше, прашање зошто годинава вака се прави статистика, ова изгледа го имаме меѓу нас сигурно највише две години :(

Kajgana Shop

На врв Bottom