Jas bev na intervju feb.2019 i od kraj na juli 2020 sum na finalna..Dobro od ovie sto bile intervju Februar 19ta i pocetok Mart nikoj nema promena uste?
Mislam deka negde otprilika do 15 mart se stignati!Нели го почнале март да го обработуват од задолжителна на финална ?
Btw интервју имав 2019 март 19
Имаш на првата страна се шо ти требаZdravo. Ve citam eve posle nekolku meseci poradi koronava se otkazav od odenje vo Sofija... Znaci ukazot mi e vo ministerstvoto, i ima li sansi se od tuka preku ambasada da zavrsam rabota do pasoso vo raka? Procitav se praka meil za dai se dostavi ukazot vo ambasada, pa od tamu prakaat pismo za egn, cekam i od ovde ne znam dali ke treba posrednik i odenje vo Sofija ili ke moze i preku ambasadata? Ve molam za Sovet i instrukcii. Vi blagodaram
Otkoga CE ti potpisat ukaz .....najdobro od togas najdi saglam posrednik ...i NEMAS gajle-ОТКАКО ЌЕ ВИ ПОТВРДАТ,ИМАТЕ ОПЦИЈА ИЛИ ОД ТУКА ПРЕКУ ПОСРЕДНИК ДА ПОДНЕСЕТЕ ДА ВИ ГО ИЗРАБОТАТ МАТИЧНИОТ БРОЈ,
Fala, procitav veke i ovoj del mi e nejasen. Otkako ke dobijam pozitiven odgovor deka pismoto stasalo vo opstina Sredec. Moram da angaziram posrednik za da odi da go podigne samo pismoto, za da ne odam jas i posle so toa pismo i Red drugi dokumenti da se slikam za pasos vo ambasadata?
Ima mnogu so zemaa proizhod i ne im pravea problem za razliki pribaj da koregiras ili da ti dadat uverenie od maticno ako nemozes togas probaj ne bi trebalo da pravat problemiZa proishod dali odbivaat za greska vo bukvi vo prezime vo izvodite.
Со посредник мораш да одиш затоа што ЕГН сама неможеш да средиш да ти издадат за 1 ден.Тоа го прават посредниците. Можеш и од тука посредник да ти заврши работа ако не планираш да одиш да се сликаш во Софија, туку да одиш преку амбасада,но повторно ќе чекаш 1,5 месец да ти ги донесат документите во амбасада.А вака ќе направиш пср тест ,и ќе одиш да се сликаш во МВР во Софија. Пасошот за 3 дена во МК ти го носат.-ОТКАКО ЌЕ ВИ ПОТВРДАТ,ИМАТЕ ОПЦИЈА ИЛИ ОД ТУКА ПРЕКУ ПОСРЕДНИК ДА ПОДНЕСЕТЕ ДА ВИ ГО ИЗРАБОТАТ МАТИЧНИОТ БРОЈ,
Fala, procitav veke i ovoj del mi e nejasen. Otkako ke dobijam pozitiven odgovor deka pismoto stasalo vo opstina Sredec. Moram da angaziram posrednik za da odi da go podigne samo pismoto, za da ne odam jas i posle so toa pismo i Red drugi dokumenti da se slikam za pasos vo ambasadata?
+38978313786 eve ti broj od ruse guvernerako mozi nekoj da mi go kaze brojot od postednikot ruse od kratovo
Sleden pat zavrti poubavo, pred dva dena pisav deka ima promeni do 55/2019.Nekoj da kaze do koj datum se stignati so promeni od finalna vo polozitelno, cisto da sporedam nesto. Zavrtiv 10tina strani nazad ama ne nacekav nekoj takva objava.