- Член од
- 8 мај 2013
- Мислења
- 11.927
- Поени од реакции
- 37.013
Во споредба со тоа што го правеа жолтите елеци во Франција, овие се мали деца.Овие во Белорусија протестираат мирно, кака јагниња...
Во споредба со тоа што го правеа жолтите елеци во Франција, овие се мали деца.Овие во Белорусија протестираат мирно, кака јагниња...
На запад може да протестираш и да урлаш што сакаш и против кого сакаш. Но кога ќе почнеш да кршиш, фрлаш по полиција и слично, инстантно ти го разбиваат протестот.
Никој не вика па дека таму е совршено ама да ми праиш некои паралели тука со Белорусија и протести во други земји во западна Европа... аха важи![]()
нивото на незадоволство е повисоко можда... жената што ја влечеа за коса е еколошки активист иначе...Во споредба со тоа што го правеа жолтите елеци во Франција, овие се мали деца.
Никој не вели дека е црно и бело или дека е совршено во западниот свет. На крај ти сепак ја имаш опцијата тој во Викторија да го смениш на избори, за разлика од други земји.Сигурен си?
Еве во Мелбурн моментално пробуваат да протестираат против карантинот веќе неколку пати па ги апсат за интернет објави, им поставуваат блокади да неможат да дојдат во центар на протести, ги казнуваат ако се подалеку од 5км од дома, ги тепаат за не носење маски, матретираат трудници у пижами и баби на клупи седнати, се закануваат на познати личности кој повикуваат на протести. Уште потрагично е што има случаеви каде не дозволуваат луѓе во иста држава (АУС) да патуваат и да присуствуваат на погреби на најблиски, дури ни да се видат со родител кој е пред умирање моментално има случај моментално каде 4 малолетни дечиња неможат да се видат со татко пред умирање а од друга страна на Том Хенкс ум дозволија да дојде да си снима филм (иако предходно беше болен и го избркаа баш од АУС)...
Викторија има премиер диктатор кој донесе вакви закони без препораки од полиција или главните медицински лица во државата, едноставно се води по препораки на СУПЕР КОМПЈУТЕР (бар така ни вика).
Многу наивно гледаш на работите, никаде не е црно или бело.
и што ако го смениш? Без разлика кој е на власт исто ќе биде, само што глумите лицемерие и поддржувате елџибитисти у Беларус и другите земји кои ви се на списокот за демократизирање а ваквите примери у демократските земји ги ставате под тепих со глупи аргументи као ја имаш сепак опцијата да го смениш на избори, ќе издржиш овие 4 години после свиркај си.Никој не вели дека е црно и бело или дека е совршено во западниот свет. На крај ти сепак ја имаш опцијата тој во Викторија да го смениш на избори, за разлика од други земји.
Список на земји за демократизирање немам. Имам едино список за во Веро денес, ако ти врши работа тоа.и што ако го смениш? Без разлика кој е на власт исто ќе биде, само што глумите лицемерие и поддржувате елџибитисти у Беларус и другите земји кои ви се на списокот за демократизирање а ваквите примери у демократските земји ги ставате под тепих со глупи аргументи као ја имаш сепак опцијата да го смениш на избори, ќе издржиш овие 4 години после свиркај си.Лицемерие на квадрат.
Па темава како што гледам е за Белорусија, нормално дека ќе се постираат видеа од Белорусија..Имаше некни видео од снимка на улица (пред маркет ми се чини) дете не постаро од 20год. со слушалки на ушите во рацете мирно си врви, трчаат зад него 3ца полицајци, двајца го фаќаат одзади за раце, третиот со гумена палка одзади го мава во рбетот. И овај му вели зошто ме удирате?? Му велат не треба да врвиш по оваа улица, другиот пат ќе бараш друг пат.. Поласат го барам видеото, штом го најдам ќе го постирам..Па тие западните земји и попуваат на Белорусија како треба да биде, а не обратно... за едно видео на полициска бруталност во Белорусија, ќе ти постирам по 10 побрутални од 5 западно европски земји...тоа се 50 за едно... Знаеш дека е така..
Ти полициската бруталност ја поистоветуваш со немање демократија, а не јас ...
Исто постирав видеа од демократски земји чиј пример на демократија треба да го следи Белорусија.... Франција, Британија и слични..... уште фали да се побрутални џандарите и ќе ги стигнат у демократијава....Па темава како што гледам е за Белорусија, нормално дека ќе се постираат видеа од Белорусија..Имаше некни видео од снимка на улица (пред маркет ми се чини) дете не постаро од 20год. со слушалки на ушите во рацете мирно си врви, трчаат зад него 3ца полицајци, двајца го фаќаат одзади за раце, третиот со гумена палка одзади го мава во рбетот. И овај му вели зошто ме удирате?? Му велат не треба да врвиш по оваа улица, другиот пат ќе бараш друг пат.. Поласат го барам видеото, штом го најдам ќе го постирам..
Вчера во Франција „само“ 150 уапсени...Во споредба со тоа што го правеа жолтите елеци во Франција, овие се мали деца.
Здравје нареден пат повеќе.Вчера во Франција „само“ 150 уапсени...
Демократија, можеле да уапсат повеќе.
Па ваљда пошто и Макрон тепа и апси, претпоставувам дека е на добар пат Белорусија ... Кога те прашав како треба да биде Белорусија, ти рече како државите чии клипови ги пуштам ....Здравје нареден пат повеќе.
Интересен ми е начинот на кој расправате за работиве. Не навлегувате во расправа дали тоа Лукашенко што го прави е во ред или не, туку веднаш тргнувате со некои компарации со протести во западни земји во обид да направите некое оправдување ваљда.
едниот вели, Лукашенко тепа и апси. Другиот праќа клиплиња на протести од Франција.
Многу добар начин на аргументација![]()
Кога се обидов да кажам дека во краен резултат е подобра диктатурата на Лукашенко отколку „демократиите“ воведени од западот, имаше коментари дека не треба да се седи со скрстени раце, туку треба да се смени диктаторот (да се проба, можеби ќе е подобро). Западот го смени диктаторот во Ирак, Либија, сега рози цветаат таму. Западот ќе го смени диктаторот и во Белорусија, најголемиот дел од протестантите се на негов платен список. Но што после? Стабилната Белорусија ќе се придружи на Украина. И во Украина западот ги вмеша прстите, ги зеде работите во свои раце, па гледаме како е таму. Шест години воени услови.Здравје нареден пат повеќе.
Интересен ми е начинот на кој расправате за работиве. Не навлегувате во расправа дали тоа Лукашенко што го прави е во ред или не, туку веднаш тргнувате со некои компарации со протести во западни земји во обид да направите некое оправдување ваљда.
едниот вели, Лукашенко тепа и апси. Другиот праќа клиплиња на протести од Франција.
Супер е начинот на дискусија.Здравје нареден пат повеќе.
Сега ќе ти кажам зошто вергла за САД. Можам и јас да почнам. Протестите во Белорусија не се ништо ново. Тоа е дело повторно на големата и моќна САД (веќе одамна под наводници) заедно со западна Европа. Или по дефиниција тоа е длабоката држава, светска влада, светска држава, мочуриштето како сакаш кажи го нема да згрешиш.Темава е за Белорусија, што верглаш нонстоп за САД? Ако имаш заземено страна исток запад тоа е твој проблем, ама има некој што не зазема страна. Ако има толку протестирачи во САД бројките и математиките за колку отприлика се незадоволни и за нив важат..
На последниот протест викендот за Белорусија се споменуваше бројка 170-180 илјади.