- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.934
- Поени од реакции
- 38.073
...немој со зборови...дај текст , линк било што... ако се замори во љубовни совети, тоа е позитивен замор, а не негативен...напротив треба да не ми мрчиш туку да дадеш нешто „написмено“ а не само твое мислење од две реченици каде пишува дека бронхоспазам е болест, а не симптом! „субјективно чувство ...тоа е пациентот што го чувствува“ ? преводиве ти се крш, па бронхоспазмот кој го чувствува? а? кога членот отишол на лекар кажал „ми се фати здивот“ „немав воздух 20 мин“ „ме стегаше плуќата“ тоа се субјективни чувства така? а во превод докторот на тие чувства пишал бронхоспазам, оти бронхоспазам е сето тоа... читаш само македонски преводи од тра ла ла автори, затоа така размислуваш ти реков дај овде линк, скрин шот било што...па макар и учебник од Штипски универзитет од каде само читаш... слабо ти иде некако, многу слабо!@bijons ептен ме измори темата љубовни совети денес колешке. Немам веќе енергија да се расправам.
Да, бронхоспазам сигурно не е симптом! Значи, симптом е субјективно чувство на пациентот. Тоа што пациентот го чувствува.
Бронхоспазам - спазам на бронхии - контракција на мазна мускулатура, точно. Се манифестира со отежнато дишење (диспнеа). Диспнеата е симптом колешке.
...во иднина не ме цитирај, дај твое мислење, ако ме цитираш морам да ти одговорам, а не сакам на некој што е неразбран, а своето не може да го докаже со нешто друго освен со „јас мислам“ и „јас знам“... се сложуваш?