- Член од
- 28 декември 2015
- Мислења
- 4.070
- Поени од реакции
- 6.552
Последниве децении меѓу историчари и разни автори се попопуларен е жанрот на алтернативна историја во кој се зема една историска точка и се истражуваат можните правци на развој на ситуацијата. Една таква која ја читав беше историјата на Русија во случај да останела демократска после 1917 година со неколку мандати на Александар Керенски, интересно за читање во секој случај.
Не знам дали сте се сретнале и колку со ваков тип на историја, знаеме дека никогаш не се случила и ако ги оставиме квантните физичари кои кажуваат за мултиверзум настрана, можеме да пробаме да замислиме како би изгледал светот доколку, пример, победела оската (Човекот во високиот дворец од Филип К. Дик за заинтересираните) но во овој случај што мислите, како би се одвивале настаните доколку планот на Черчил за напад на СССР постанел оперативен во 1945?
en.wikipedia.org
@Beric Dondarrion
@Bateman
@blanco
@poimanemam
@Klin
и да не тагнувам понатаму, ќе заборавам некого![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Што мислите вие, дали западните сојузниците би победиле или тоа би го направила РККА (Црвената армија) ?
Не знам дали сте се сретнале и колку со ваков тип на историја, знаеме дека никогаш не се случила и ако ги оставиме квантните физичари кои кажуваат за мултиверзум настрана, можеме да пробаме да замислиме како би изгледал светот доколку, пример, победела оската (Човекот во високиот дворец од Филип К. Дик за заинтересираните) но во овој случај што мислите, како би се одвивале настаните доколку планот на Черчил за напад на СССР постанел оперативен во 1945?
Operation Unthinkable - Wikipedia
![en.wikipedia.org](https://en.wikipedia.org/static/apple-touch/wikipedia.png)
@Beric Dondarrion
@Bateman
@blanco
@poimanemam
@Klin
и да не тагнувам понатаму, ќе заборавам некого
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Што мислите вие, дали западните сојузниците би победиле или тоа би го направила РККА (Црвената армија) ?
Последно уредено: