Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
A

Ali Pasha

Гостин
Немој со толку смешни шеги, ќе носиш некој голуб на душа.

А што е финтава што се вреѓате во секој пост? Се познавате лично или онака по виртуелен свет?
Не сме опасни ние, како кучињата во видеото подолу.
Кога ќе се сретнеме лично, ќе му удриме една пијачка со мезе така, убаво (без свинско).
Ова тука е чисто, онака, колку да се одржи кондиција за соживот.
Автоматски споено мислење:

Е баш ова е тоа. Се нешто ебење, големи курови, јаки мажишта, каурски курви...цело време. Се нешто нив некој сака да ги ебе, они многу ебат, некој каур женска го остаила за некој Екрем, некоја сестра/мајка/баба многу била мераклика по некој Екрем... Ја гледаш таа потреба од афирмација, колку е тоа тажно? Ќе беше само тажно, а не и опасно, да немаше фактички жртви и да не умираа луѓе заради тоа шо некој апла со сабја и кур станал турче и сега се одмаздува на тие шо страдале заради нивните принципи и верувања и денес се живо сведоштво за тоа понижувачко наследство, индивидуално, со име и презиме и семејно стебло.
Абе поентата е make love, not war. Нека се ебат луѓето, ко ебе зло не мисли :love: . И обострано е , има темни албанци, на кои прабабите сигурно им се растуриле од ебење со отоманите. Не е ебач само Екрем, туку и Илија. Види го влавот, се растури од ебење албанки во странство. Полека полека, се смири и тој. Само лордот нешто слабо ебе, па уште е фрустриран.

Последно уредено од модератор:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.936
Поени од реакции
17.966
Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Под претпоставка дека си 41, немој да размислуваш така. Јас лично познавам луѓе што се 50+ со 2 деца кои работат под полна пареа да се иселат. Кога ќе имаш и ти 50+ ќе си викаш камо да бев барем едно 10 години помлад, не си стар, ама ако имаш таква намера не му ја мисли многу. Мада треба да се подрасчисти ситуацијава со коронова сега, пошто стварно е тешко моментално да се излезе од државава.
Да беше претпоставка ќе беше убаво, факт е :)
Прекасно е со цела фамилија да се мкнам по аеродроми, железнички станици и да почнувам од нула, неам сила повеќе, знам дека има и 50+ кои заминале, но тоа се обично луѓе кои имаат некоја драматична промена во околности, изгубиле имот или немаат свој имот или нешто сосема десетто. Сепак мора и тука некој да остане :D

A

Ali Pasha

Гостин
Зошто кукавички чин?
Треба да имаш гз да се рокнеш.
Не гз, туку муда!!!

Mujo ide na posao, i ugleda Hasu na vrhu zgrade. Pita ga:
• Ma šta to radiš?
• Znaš jarane, da me je snajperista pogodio u muda, morali su mi sve odstraniti. Zato sam odlučio da se ubijem.
• Jes', imaš pravo nema smisla tako živeti, zbogom jarane stari...
Mujo produži na posao, iako mu je žao Hase, ali šta će, život je nekad okrutan, teši se on. Predveče se vraća kući i opet ugleda Hasu kako stoji na vrhu zgrade, pa ga pita.
• Pa šta radiš ceo dan gore? Skači već jednom!
• Skočio bih, ali nemam muda!

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Или огромни проблеми кои те тераат на тоа. Ама јбг kukavici se site shto se samoubivaat xxxx.
Епа ради тоа мислат дека е кукавички да се самоубиеш. Ај бе проблеми се решаваат, он земал најлесното решение да се самоубие.

Треба да имаш храброст да се одлучиш на таков чекор.

Не гз, туку муда!!!
Исти кур. :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Треба да имаш храброст да се одлучиш на таков чекор.
Па од една гледна точка, да.
Од друга гледна точка, до состојба за самоубиство не се доаѓа туку така, тоа се најчесто долги и клинички депресии... и треба поголема храброст да продолжиш да живееш така отколку да се оффнеш.
Ама у ретките случаи кај што, не знам, наеднаш ти пропаднал бизнисот или ти умрело дете или нешто, и брзопотезно се оффнеш, тоа е ваљда веќе храброст.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Па од една гледна точка, да.
Од друга гледна точка, до состојба за самоубиство не се доаѓа туку така, тоа се најчесто долги и клинички депресии... и треба поголема храброст да продолжиш да живееш така отколку да се оффнеш.
Ама у ретките случаи кај што, не знам, наеднаш ти пропаднал бизнисот или ти умрело дете или нешто, и брзопотезно се оффнеш, тоа е ваљда веќе храброст.
Тие мислам дека веќе не се ни свесни дека стигнале до стадиум на рокање.

Секако во ниеден случај не може конкретно да се окарактеризира како херојски или кукавички чин. Шо знам.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Велиш, постоеше Отом. нација во тоа време, па беа малцinstvo, ili нивниот милет, исламскиот, на ниво на царство беше најброен?
А примеров со Полска подолу не е вреден ни за labaff махабет
Нација. :D
Не било исплатливо, shegobiecu, да користат репресија врз мнозинското христијанско население на балканот, затоа шо многу благородници/zemjoposednici албанци во albania и срби во босна извршиле konverzia за да задржат круна и грош, а тоа во 15ти век турчето можело да го толкува како dobar trend. Кога тој dobar trend не фатил корен пошироко во империјата, почнале со малку поекстремни методи. Имаш во enciklopedia britanika, citni!

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Да имал Али паша Јанински ваков хумор, Власите сами ќе се самозапалеле во Москополе.
Не сме опасни ние, како кучињата во видеото подолу.
Кога ќе се сретнеме лично, ќе му удриме една пијачка со мезе така, убаво (без свинско).
Ова тука е чисто, онака, колку да се одржи кондиција за соживот.
Автоматски споено мислење:

Абе поентата е make love, not war. Нека се ебат луѓето, ко ебе зло не мисли :love: . И обострано е , има темни албанци, на кои прабабите сигурно им се растуриле од ебење со отоманите. Не е ебач само Екрем, туку и Илија. Види го влавот, се растури од ебење албанки во странство. Полека полека, се смири и тој. Само лордот нешто слабо ебе, па уште е фрустриран.
Али паша оваа е прва, јбг ова го сонував уште одамна, ама пак ќе ти кажам додека не проба влашки една таква со шамија, џабе е се. Мора малку да ви вратиме за Москопле, за Крушево, не се лути аманет е тоа.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Да беше претпоставка ќе беше убаво, факт е :)
Прекасно е со цела фамилија да се мкнам по аеродроми, железнички станици и да почнувам од нула, неам сила повеќе, знам дека има и 50+ кои заминале, но тоа се обично луѓе кои имаат некоја драматична промена во околности, изгубиле имот или немаат свој имот или нешто сосема десетто. Сепак мора и тука некој да остане :D
Хахаха, не е воопшто прекасно, туку едноставно несакаш. Имаш нешто што сеуште те држи тука.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Абе заеби империјата на Осман, го убедуваат Анон дека е херојски да се самоубиеш. Треба траен бан за тоа.
Не треба, дискусијата е целосно во контекст на соживотот.

TheGhegClan

Slobodna Vojvodina
Член од
8 септември 2020
Мислења
505
Поени од реакции
154
На Југо пописите 71,81,91 и првиот мкд попис 94 бројките се тие, ако во 1981 имало 20% албанци тогаш не е во рамките на неверојатното да се сега 25%+ а изборите не знам колку се релевантен начин да се дознае бројка ако се има предвид дека излезноста е колку, 65-70%?
Зошто некој во СФРЈ би манипулирал со бројот на албанци, не можам да најдам логика.
Ne mozes da najdes zosto nema logika navistina koj ne bi sakal da znae koj kolku e taka cisto statisticki ama ako go prasas makedonecot ke ti laze albancite se plasat zosto ne se 25 i nema smisla za prava, ako prasas albanec ke ti kaze makedoncite ne sakaat popis zosto nie ke ispadneme povise od 25, kako i da e popis ke ima i ke se znae sve gore navedenite pricini se bullshit

A

Ali Pasha

Гостин
Абе заеби империјата на Осман, го убедуваат Анон дека е херојски да се самоубиеш. Треба траен бан за тоа.
Ух што стана темата, некои убедуваат да се самоубиеш, некои бих да се самозапалат колективно...да се наежиш, бррр!

Kajgana Shop

На врв Bottom