А дали архитектите зад овие зданија се руси?
Ахах првин Русија немала архитектонски достигнувања а сега бараш имиња и презимиња а? Инаку да, Руси се.
Друго, пост 99, би сакал да знам барем еден руски бренд на стока за широка потрошувачка, не мора којзнае што сеа да претеруваме како Wrigleys мастики или скраја било Nike, да кажеме упаљачи или што знам, смартфони?
Бараше архитектонски достигнувања - ти дадов. Ако сакаш други работи барај на Гугл или барај од други членови.
Во меѓувреме единствениот руски носач на авиони Адмирал Кузњецов зеде уште една човечка жртва и успеа да се преврти, потопувајќи го и сувиот док истовремено. Ова е едини случај откако се градат бродови, бродот кој е докиран да го потопи сувиот док, ова го нема во филмови, бре.
![]()
For Russia’s Navy, A Damaged Aircraft Carrier Is Bad Enough. A Sunken Dry Dock Is Even Worse.
The sinking of Russia’s largest dry dock -- in an incident last month that also damaged the navy’s flagship -- has highlighted some of the limits of Moscow’s efforts to modernize the country’s military forces.www.rferl.org
Пред некое време имаше пожар на Кузњецов при кој изгорел еден морнар а многу биле ранети. Системот за одвод и довод на вода бил сјебан па немало никакви услови за хигиена, морнарите се сереле и мочале во адаптирани канистри
![]()
Едит : Ова нема никаква врска со архитектура.
А зожто русофилијата и србоманијата одат заедно ко сијамци, никоаш не ми било јасно?
Има и исклучоци, @jamajka e русофил но не е србоман на пример![]()
Ај русофил ќе разберам некако ама не знам како заклучи дека сум србоман.
Последно уредено: