Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не знае некој колку се повредени Е.Кол и Џо Кол.Овие од Виган косеа мислиш за живот или смрт се работи.Боже Господе:tapp:

Честито победа и ако со малку среќа беше:(:wink:
Ако е среќа шо имаме најдобар голман во свето, тогаш да, имавме среќа.

Прекрасна игра на Босингва и Деко... Деко се изнатрча цела утакмица, насекаде беше, постигна и гол кој беше од витално значење и од мене има оцена 9 од 10. Босингва имаше супер игра во одбраната и неколку јаки спринтови во напад... 8 од 10. Другите подпросечно, Балак за никаде. Ништо не напрај цела утакмица, се отепа од седење и бунење за спорни ситуации. Сепак со каква таква игра 1-0 тепавме, иако воопшто не сум задоволен од изданието... Ајде сега постегнати тренинзи и да тепаме лезетски со Тотенхем.

П.С. Нема шанси да му е 150 милиони откупот на договорот на Робињо, очигледно не знајш како е правилото за откупување.
Грешка беше шо Есиен играше, се виде дека не е спремен доволно. И Балак. А Лампард ич не е во форма, исто како и во средата со Англија.
150 милиони е откупна клаузула, ама ретко за кој играч се употребува. Сепак се е со преговори.

Да не знае некој колку се повредени Е.Кол и Џо Кол.Овие од Виган косеа мислиш за живот или смрт се работи.Боже Господе:tapp:
Виган? Стив Брус уште го држи лошото манчестерско вино, поклон за минатата сезона.

За изданието, лошо шо да кажам. Лампард ко шо реков не е на ниво, Балак и Есиен не се доопоравени, рано се фрлија во оган.
Ама тепавме, а за со ваков глупачки тим како Виган е доволно.

Имаш право.Доволно е 0-1,важно три бода се на наше конто,за друго не се секирам:А,се прачувам зошто Паим не играше?:toe:

Можеби оти.... пред два дена потпиша? :)
Рано е, не треба одма да се изгори. Нека поигра некоја недела за вторио тим, па после можи да заигра и за првио.

Не е уште спремен за настап во прв тим, ќе игра со резервите неколку утакмици ваљда. Робињо веднаш ќе влета во прв тим ако дојде, макар и како резервист.

Ако дојде,не верувам дека ќе седи на клупа,ама работата е АКО ДОЈДЕ!!!

Не ме сфати. Ако дојде веднаш ќе настапи за прв тим, макар и како резервист. Пошо нормално дека од одма нема да се снајдит сто постотно во Англија.

Иначе, околу тоа Робињо да си го откупит договорот...
Нека ми кажит некој до кога имат Робињо договор и колку му е плата неделно.

Не ме сфати. Ако дојде веднаш ќе настапи за прв тим, макар и како резервист. Пошо нормално дека од одма нема да се снајдит сто постотно во Англија.

Иначе, околу тоа Робињо да си го откупит договорот...
Нека ми кажит некој до кога имат Робињо договор и колку му е плата неделно.

Договор има уште две години, а колку зема...

Робињо има уште 2 години од договорот, плата зема 2.1 мил. евра годишно.

Правилото гласи (сигурен сум дека е вака, не се трудете да ме побиете): Ако играчот има уште 2 (или 3, за ова не сум сигурен, а и не е битно во случајов) години од договорот кон клубот, може да го раскине договорот така што ќе исплати толкава сума на пари кон клубот колку што би добил плата од нив за преостанатиот дел од договорот, во случајов 4.2 милиони евра.

Значи, Робињо ако има желба може да плати 4.2 милиони евра за да се ослободи, како слободен играч да премине во Челзи, а Челзи ќе му ги врати парите така што ќе направи бесмислена клаузула во договорот што вели дека ќе му исплати 5 милиони евра ако даде гол од пенал.

Секако, ова е ситуацијата ако како што велите платата му е 2.1 милиони годишно и има уште 2 години.

Правилото гласи (сигурен сум дека е вака, не се трудете да ме побиете): Ако играчот има уште 2 (или 3, за ова не сум сигурен, а и не е битно во случајов) години од договорот кон клубот, може да го раскине договорот така што ќе исплати толкава сума на пари кон клубот колку што би добил плата од нив за преостанатиот дел од договорот, во случајов 4.2 милиони евра.

Пошто клаузулата му е 150 мил на цел договор, него му остануваат уште 2 години и може да замине за 45 мил.Ова и на суд да одат толку ке му кажат да плати.

А зошто фино лепо да не даете 40 милиониња и со здравје да си го користите? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom