Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога се во прашање Реал и Челзи не се проблем паритеА зошто фино лепо да не даете 40 милиониња и со здравје да си го користите?![]()

Стуриџ, Стариџ или како и да се чита, нема врска со позицијаа на Робињо.Луѓе најдобро да си го земете Стјуриџ еве сеа гол даде а и најдобар поединец е на Манчестер Сити овој натпревар
:helou:

Шо се мешаш ти во такви работи?. Оди види на Картун Нетворк шо има. :pusk:Кога се во прашање Реал и Челзи не се проблем парите![]()
...Правилото гласи (сигурен сум дека е вака, не се трудете да ме побиете): Ако играчот има уште 2 (или 3, за ова не сум сигурен, а и не е битно во случајов) години од договорот кон клубот, може да го раскине договорот така што ќе исплати толкава сума на пари кон клубот колку што би добил плата од нив за преостанатиот дел од договорот, во случајов 4.2 милиони евра.
Значи, Робињо ако има желба може да плати 4.2 милиони евра за да се ослободи, како слободен играч да премине во Челзи, а Челзи ќе му ги врати парите така што ќе направи бесмислена клаузула во договорот што вели дека ќе му исплати 5 милиони евра ако даде гол од пенал.
Секако, ова е ситуацијата ако како што велите платата му е 2.1 милиони годишно и има уште 2 години.

Тоа им го прават сите клубови на Челзи. Репутацијата на Абрамович го прави своето. Што сака да не му бараат повеќе од колку шо треба кога даде 24 милиони фунти за Шон Рајт-Филипс? Со кој памет алоооооо. За Фереира 16 милиони фунти. За десен бек :kesa:.Абе не се проблем, ама ти како постар и поголем фудбалски познавач, веројатно ќе ме сфатиш зошто Челзи се натегаат.
Челзи даде 30 милиони за Шева, а не вредеше толку. Пуста желба беше на Роман само.
Понуди 100 милиони за Кака, преголема сума за еден играч, колку и да е добар.
Сега со овие 40 за Робињо, за секој нареден трансфер што ќе проба Челзи да го реализира, клубовите ќе го прават Роман курва и ќе бараат бар 30% поголема цена од реалната за играчот...