Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Луѓе најдобро да си го земете Стјуриџ еве сеа гол даде а и најдобар поединец е на Манчестер Сити овој натпревар
:helou:

Ќе платиме, не се секирајте... И Христов, не ја мавај главата од ѕид, не ќе мојш да глеаш цртани.

FALA ZA SEVA CESTITO POBEDA IAKO EDVAJ BESE HAHA.DVE GODINI GO GLEDAV CELZI SAMO ZARADI SEVA I VAKA TAKA POCNAV DA GO POSTUVAM MISLAM DEKA SE PRVI FAVORITI VO ANGLIJA ZA TITULA,A SEGA KOGA SEVA SE VRATI DOMA MISLAM DEKA ROBINJO KE MU JA ZEME 7-TA,AMA I CELZI TREBA DA MU POMOGNE DA SI GO OTKUPI DOGOVOROT 45 MIL. NE SE MALKU....

Луѓе најдобро да си го земете Стјуриџ еве сеа гол даде а и најдобар поединец е на Манчестер Сити овој натпревар
:helou:
Стуриџ, Стариџ или како и да се чита, нема врска со позицијаа на Робињо.:toe:

Кога се во прашање Реал и Челзи не се проблем парите:tapp::toe:
Шо се мешаш ти во такви работи?. Оди види на Картун Нетворк шо има. :pusk:

Еве и од Сколари шо беше проблемо денеска.

'I have this week many problems, Ballack played with al little injury, Essien has only trained for two days and had to play 90 minutes. Mikel is out, many players, and these players are injured but tried all that is possible and won the game.

...за Ешли Кол. Патем, среќен роденден за Босингва:)...

Left-back Ashley Cole was forced to come off with eight minutes remaining, clutching his hamstring. Scolari was unable to add much more information.
'I don't have any news. I went to the dressing room and said congratulations to the players. Today is the birthday of Bosingwa, and I said to John Terry, make something for Bosingwa,' he joked. 'I didn't ask Ashley, but I wish for nothing.'

...Деко, Лампард...

'Deco is intelligent, and when he ran to the ball and saw the keeper move one metre he changed. In training many days this week he shot in the other side, it's intelligent and shows why he is one of the best in the world.
'I am sure that Lampard makes minimum 15 goals this season, because he trains every day for this. If Deco or Lampard scores or not it's not important, it's important that Chelsea win. This is the philosophy that I want the players to understand,' he said.

Балак и Есиен че се среда до недела сигурно.Уште со Кол да е се во ред, и добро е.

Правилото гласи (сигурен сум дека е вака, не се трудете да ме побиете): Ако играчот има уште 2 (или 3, за ова не сум сигурен, а и не е битно во случајов) години од договорот кон клубот, може да го раскине договорот така што ќе исплати толкава сума на пари кон клубот колку што би добил плата од нив за преостанатиот дел од договорот, во случајов 4.2 милиони евра.

Значи, Робињо ако има желба може да плати 4.2 милиони евра за да се ослободи, како слободен играч да премине во Челзи, а Челзи ќе му ги врати парите така што ќе направи бесмислена клаузула во договорот што вели дека ќе му исплати 5 милиони евра ако даде гол од пенал.

Секако, ова е ситуацијата ако како што велите платата му е 2.1 милиони годишно и има уште 2 години.

Правилото е за играчи испод 28 години одработени три години од договорот, а за играчи над 28 години две години.

Но доколку сака да го употреби членот 17 мора да го извести клубот најдоцна 3 недели од заврштекот на сезоната односо официјалниот последен натпревар, зошто ЛШ завршува малку подоцна.

Доколку не го стори ова се соочува со казна, (играчот што прв го направи доби забрана за настап на две или три утакмици)

Цената на оштетата се удтврдува со посебна во формлула, а во неа влегуваат платите на играчот до крајот на догововорот како и определен процент од трансферот. Знача во случајот со Робињо 5 милиони евра за платата во најмала рака и можа уште толку пошто не го купија баш евтино ако не се лажам над 30 милиони евра

Сепак, поисплатливо е сам да си го откупи, отколку да платат Челзи, нели. :)

Да поисплатливо е тоа, Робињо веќе има три години играно во Реал, но незнам дали игрчот смее да настапува за друг клуб додека заврши процесот. Доколку се започне од утре се, не верувам дека со сите жалби ќе заврши до нова година, сега зависи Челзи колку ќе сака да чека. Мислам дека е најфер да платите 40 милиони евра и да го ангажирате. Па не сте толку скржави валјда :)

Абе не се проблем, ама ти како постар и поголем фудбалски познавач, веројатно ќе ме сфатиш зошто Челзи се натегаат.

Челзи даде 30 милиони за Шева, а не вредеше толку. Пуста желба беше на Роман само.
Понуди 100 милиони за Кака, преголема сума за еден играч, колку и да е добар.

Сега со овие 40 за Робињо, за секој нареден трансфер што ќе проба Челзи да го реализира, клубовите ќе го прават Роман курва и ќе бараат бар 30% поголема цена од реалната за играчот...

Абе не се проблем, ама ти како постар и поголем фудбалски познавач, веројатно ќе ме сфатиш зошто Челзи се натегаат.

Челзи даде 30 милиони за Шева, а не вредеше толку. Пуста желба беше на Роман само.
Понуди 100 милиони за Кака, преголема сума за еден играч, колку и да е добар.

Сега со овие 40 за Робињо, за секој нареден трансфер што ќе проба Челзи да го реализира, клубовите ќе го прават Роман курва и ќе бараат бар 30% поголема цена од реалната за играчот...
Тоа им го прават сите клубови на Челзи. Репутацијата на Абрамович го прави своето. Што сака да не му бараат повеќе од колку шо треба кога даде 24 милиони фунти за Шон Рајт-Филипс? Со кој памет алоооооо. За Фереира 16 милиони фунти. За десен бек :kesa:.

Не е ова провокација......

Океј, знам дека се расфрла Роман. Одсекогаш било така. Ама 40 милиони за Робињо и 100 за Кака е премногу. Way toо much. Изглеа му дојде умот дека сите го ебат, па се натега.

хелоуу! прегеска ме мрзеше да пишам нешто, па еве ме сега! паа нека ни е честита победата, ич не и се играше некако,не беа расположени, а и виган заслужи да даде гол. браво за чех. ај да не го фалиме мн. да не го урочиме. еххее кога ке ми текне колку само го критикувавте на европското првенство.леле-леле-леле!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom