Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Сигурно и во време на Гвардиола Меси ги бирал стартните 11, да. Се засноваш на шпекулации, никаде и никако не е потврдено дека Меси имал улога во носењето на такви одлуки од клубот, јас лично не верувам во истото, мада кај што има чад има и оган, а и да има вистина, кривицата е повторно на клубот што дозволила такво нешто. И тие глупости траат последниве 3-4 години, додека е џганов од управа на чело, зошто вакви работи и драми немало порано?

Две недели го немало никаде, а што требаше, да искочи и да каже а сеуште не знае на што е? Ваљда треба прво внатре во клубот да го решат статусот па да даде изјава. Искочи и јавно кажа све што мисли и зошто сака да си оди. Од кај тоа дека сите не чинат а тој е супер? Он си кажува што му смета, негово мислење е дека управата е без компас и дека клубот нема никаков проект, истово е тема на разговор веќе 3 сезони при преговори за нов договор, а дека управата не знае кај тера знае цел свет, ништо не измислил. И не е точно дека не превземал одговорност кога и после Рома и после Ливерпул во изјави кажуваше дека играчите ја носат одговорноста, ама што повеќе да направи кога толку е капацитетот.

Од управа го третираат на најлош можен начин после све што направи во клубов, а згора на тоа во медиуми го оцрнуваат и прикажуваат како тој да е виновен, мене баш ми е мило што искочи и даде ваква искрена изјава, милион пати подобро отколку да дадеше некоја алиби изјава ко демек ништо да не се случувало во позадина.
Јас се согласувам дека управата го третира ужасно. Ниту во еден момент не го помислив спротивното.
Се обидувам да кажам дека две страни има приказната.
И дека конкретно во овој случај, Меси не е мала беба и Меси и те како има вина за ваквата ситуација.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.758
Поени од реакции
17.670
Човекот убаво си кажа, не сака да си оди ако треба да биде тоа преку суд. По фер здравје.
Уште на почетокот на сезоната му кажал на Бартомеу, а тој во повеќе наврти му викал дека може да замини кога сака, и сега пошо Меси остана до крај, ради коронава, не важи тоа кога сакаш туку мора 700 милиони. Што е тука Меси крив?

Кој играчи му ги носат?
Како тоа менува се му угодуваат, а он вика дека се катастрофа? Логично ли е тоа?
Нели е пологично да се лути некој ако не е нешто како што треба, што во Барса очигледно дека е така?
Да да затоа 84848е92 тима адвокатски собраја 1 месец анализират. Не се прајте на удрени. Не оди на суд оти и тој е свесен дека ќњ изгуби.

Него ако му беше за навивачи немаше до толку сапуница да напрат и ќе си останеше до крај на договор. Се зад затворени врати и готово.

Сеа од гла му се акна и ќе витка опашка.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Значи Меси е крив што не предвидел дека Бартомеу ќе се праи мутав у август и требало да си отиде фино лепо на сред сезона во јуни.
Меси е виновен што во мал милион наврати се има ставено над клубот. Мене би ми пречело тоа да сум фан на Барселона.
Врските се причинско-последични. Ова не е започнато пред две недели. Плодовите на тој однос ги собираат сега.

Јас не го уценувам клубот во кој сум станал тоа што сум секоја година. Е сега, од клубот ја променија плочата и решија да не му одат по задникот и оп - проблем. Дрва и камења по Бартомеу.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.634
Поени од реакции
7.766
Сигурно и во време на Гвардиола Меси ги бирал стартните 11, да. Се засноваш на шпекулации, никаде и никако не е потврдено дека Меси имал улога во носењето на такви одлуки од клубот, јас лично не верувам во истото, мада кај што има чад има и оган, а и да има вистина, кривицата е повторно на клубот што дозволила такво нешто.
Во времето на Гвардиола играа Пујол, Чави и Иниеста.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Сигурно и во време на Гвардиола Меси ги бирал стартните 11, да. Се засноваш на шпекулации, никаде и никако не е потврдено дека Меси имал улога во носењето на такви одлуки од клубот, јас лично не верувам во истото, мада кај што има чад има и оган, а и да има вистина, кривицата е повторно на клубот што дозволила такво нешто. И тие глупости траат последниве 3-4 години, додека е џганов од управа на чело, зошто вакви работи и драми немало порано?

Две недели го немало никаде, а што требаше, да искочи и да каже а сеуште не знае на што е? Ваљда треба прво внатре во клубот да го решат статусот па да даде изјава. Искочи и јавно кажа све што мисли и зошто сака да си оди. Од кај тоа дека сите не чинат а тој е супер? Он си кажува што му смета, негово мислење е дека управата е без компас и дека клубот нема никаков проект, истово е тема на разговор веќе 3 сезони при преговори за нов договор, а дека управата не знае кај тера знае цел свет, ништо не измислил. И не е точно дека не превземал одговорност кога и после Рома и после Ливерпул во изјави кажуваше дека играчите ја носат одговорноста, ама што повеќе да направи кога толку е капацитетот.

Од управа го третираат на најлош можен начин после све што направи во клубов, а згора на тоа во медиуми го оцрнуваат и прикажуваат како тој да е виновен, мене баш ми е мило што искочи и даде ваква искрена изјава, милион пати подобро отколку да дадеше некоја алиби изјава ко демек ништо да не се случувало во позадина.

со поглед изнудува измени :icon_lol:

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Мене не ми е јасно зошто сите фанови и фановите на Барселона самите се толку тригерирани дека Барса изгубила во ЛШ..и тоа се спомнува четири години со ред?...не го разбирам ова?...демек Барселона е убедлив фаворит а другите се Џенова или Сампдорија па треба да ги згази сите и срамота било дека изгубиле?..нив му припаѓа ЛШ?...демек тие се првиот тим што изгубиле катастрофално или му се вратиле после 3 гола разлика?...

Зошто за другите екипи вака не се хајпнуваат кога ќе испаднат од ЛШ?...не мислам на форумот туку општо на фудбалскиот свет?...демек Реал што испадна од Ајакс лани или Сити во ред опростено му е...на Ливерпул опростено му е...на Сити исто уживајте дечки...Јувентус каде што е Роналдо малце фановите на Интер и Милан се порадваа и ајде толку....ама Барселона ако испадни готово се хајпнуваат сите како нив да му припаѓа натпреварувањето тоа неможам да го разберам....Меси самиот има трилион титули освоено тимски и индивидуално притоа 4 пати ЛШ и три пати како главен играч во тимот...и гол да не дај и ништо да не игра до крајот на кариерата пак е бог за сите.

Не знам што се понашаат сите како ненормални...ете два пати претходно Ла Лига освојуваја?..тоа е малце?.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.758
Поени од реакции
17.670
Мене не ми е јасно зошто сите фанови и фановите на Барселона самите се толку тригерирани дека Барса изгубила во ЛШ..и тоа се спомнува четири години со ред?...не го разбирам ова?...демек Барселона е убедлив фаворит а другите се Џенова или Сампдорија па треба да ги згази сите и срамота било дека изгубиле?..нив му припаѓа ЛШ?...демек тие се првиот тим што изгубиле катастрофално или му се вратиле после 3 гола разлика?...

Зошто за другите екипи вака не се хајпнуваат кога ќе испаднат од ЛШ?...не мислам на форумот туку општо на фудбалскиот свет?...демек Реал што испадна од Ајакс лани или Сити во ред опростено му е...на Ливерпул опростено му е...на Сити исто уживајте дечки...Јувентус каде што е Роналдо малце фановите на Интер и Милан се порадваа и ајде толку....ама Барселона ако испадни готово се хајпнуваат сите како нив да му припаѓа натпреварувањето тоа неможам да го разберам....Меси самиот има трилион титули освоено тимски и индивидуално притоа 4 пати ЛШ и три пати како главен играч во тимот...и гол да не дај и ништо да не игра до крајот на кариерата пак е бог за сите.

Не знам што се понашаат сите како ненормални...ете два пати претходно Ла Лига освојуваја?..тоа е малце?.
Оти вака за Јувентус не велиш?

Член од
29 април 2015
Мислења
4.296
Поени од реакции
4.225
Меси е виновен што му веруваше на Бартомеу и не си отиде одма после Рома.

Ја сум сигурен дека другата година со нов претседател ќе го продолжи договорот.
Или во најмала рака нема да оди во Европа. Свесен е дека на 34 год, ако отиде во друга екипа нема да го има импактот како во Барса и ќе го оцрнуваат демек само во Барса бил добар итн, итн...

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Да да затоа 84848е92 тима адвокатски собраја 1 месец анализират. Не се прајте на удрени. Не оди на суд оти и тој е свесен дека ќњ изгуби.

Него ако му беше за навивачи немаше до толку сапуница да напрат и ќе си останеше до крај на договор. Се зад затворени врати и готово.

Да не дојдат оние авенџерс адвокатите на Сити што го решија спорот со УЕФА....има да му ја дупнат глата на Барселона :icon_lol:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727

Може не дека ќе изгуби, ама веројатно не се сигурни дека ќе успеат па само заради тоа не отидоа на суд.
Иначе секако си има кривица и Меси, ама ако имаше можност мислам дека ќе се средеше зад затворени врати. Он ништо јавно не збореше до сега, ако клубот сакаше, немаше да се дознае ни за писмото кое им го пратил за раскинување. Нормален клуб и управа во таа ситуација тајно ќе го викнеше на разговори на кои прво пробуваш да го разубедиш, а ако не успееш во тоа, наоѓаш најлесен начин на кој ќе се разделиш. Наместо тоа, они одма ги пуштија сите информации јавно, па дури и претседателот јавно си направи алиби, демек ќе си оди ако Меси остане, за да може после да се каже ете јас дури и оставка понудив за да остане.
Двете страни се избламираа ама дефинитивно во клубот гледам поголема кривица.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.758
Поени од реакции
17.670
Меси е виновен што му веруваше на Бартомеу и не си отиде одма после Рома.

Ја сум сигурен дека другата година со нов претседател ќе го продолжи договорот.
Или во најмала рака нема да оди во Европа. Свесен е дека на 34 год, ако отиде во друга екипа нема да го има импактот како во Барса и ќе го оцрнуваат демек само во Барса бил добар итн, итн...
Чек чек сеа вие се смеевте за Роналдо дека ојде во Јуве на загаранрирани титули во Серија А. Како тоа сеа свесен е меси за ова она, нека оди во Баерн ете.

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
Јас се согласувам дека управата го третира ужасно. Ниту во еден момент не го помислив спротивното.
Се обидувам да кажам дека две страни има приказната.
И дека конкретно во овој случај, Меси не е мала беба и Меси и те како има вина за ваквата ситуација.
Види, Меси не се покажа најдобро како капитен и лидер, ама четири години го носи клубот на грб и единствено негова заслуга се освоените домашни првенства и гурањето до 1/2 финале во ЛШ. Вина за огромниот пад на клубот и катастрофалното работење има само управата и никој друг, енд оф стори. Меси може да има вина за слаби настапи на терен, ама сите знаеме дека тимот што Барса го имаше изминативе 3-4 сезони не беше компетентен за ЛШ, Ла Лига освојуваа само поради индивидуалниот квалитет на поединци (Меси) и слабиот Реал. Уште поголема вина има управата ако дозволила Меси да им бира тренери и играчи, тоа е мојата гледна точка. Уосталом, Меси јавно кажа мислење и се дрзна јавно да го прозва Бартомеу, нека излезе и нека каже он дека бил оценуван од Меси за тренери, играчи, па ќе правиме муабет, вака преку новинарски причи не сакам да си правам приказна и да коментирам шпекулации

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.207
Поени од реакции
25.400

Никој не вика дека изгубија, туку дека ги посрамотија, ги декласираа.
На тимот му се дешава фијаско најпрвин од Рома, каде по првиот натпревар имаат предност од 3:1.
После тоа им се случува бетер ситуација кај што од предност од 3:0, испаѓаат и тоа Ливерпул игра без своите двајца најдобри играчи Салах и Фирмињо, на corner taken quickly начин.
И година, кога си мислиш дека ништо не може да го надмине тоа од погоре, дека и да испаднат од ЛШ тоа ќе биде од некој пораз од 1:0 или 2:0 на нив им се случува најголемиот пораз во поновата историја.
Примаат 8, со букви ОСУМ гола од Баерн Минхен.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Оти вака за Јувентус не велиш?
За Јувентус само фановите на Интер и Милан се ситат бидејќи 10 години душата му ја вади....е сега Интер и Милан со години не постојат и немаат освоено никаков трофеј и ова на нивните фанови му е единствена сатисфакција...а за Барса сите се тригерираат како нив да му припаѓа ЛШ а не како да се обичен тим што се обидува да оди понатаму....не е ова Барса од пред 10 години кога дробеа

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.758
Поени од реакции
17.670
Да не дојдат оние авенџерс адвокатите на Сити што го решија спорот со УЕФА....има да му ја дупнат глата на Барселона :icon_lol:
Кај шо има потпис и печат нити господ не преправа освен ако си Заев или Грујо :D

Kajgana Shop

На врв Bottom