Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Како се расфрлаш лесно со поими како поделба на државата и размена на население, како дедо ти лично да ја формирал држава и му ја оставил на татко ти во владение.
Ова е форум и што сакам можам да напишам. Вие гласате човек што ја преврте државата наопаку и сега проблем е што пишува некој на форум. И него не му беше оставена во наследство па не гледам дека некаде со побуни некој од вас.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.355
Може и мене да ме купиш ако сакаш ќе ти пратам трансакциска по пп. Цената ми е 500к евра за цел живот 100к евра за 12 месеци.Германија да работиш не е заебанција.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.714
Поени од реакции
31.805
Како се расфрлаш лесно со поими како поделба на државата и размена на население, како дедо ти лично да ја формирал држава и му ја оставил на татко ти во владение.
,,, ekstremno napredni i demokrarski zemji ko shto se Avstrija i Italija go imaat toa vekje napraveno , a so ovie migrantski procesi pogolema razmena na naselenie zdravje,,,
,,,a ponekogash i ne e za otfrlanje idejata za razmena na teritorii,,,i toa pak vo praksa dokazhana praktika , za Tetovo i Gistivar koi bea ionaka zgubeni i predadeni ushte od vremeto na socijalizmit sega celo Ohridsko ezero i pishiroko ke bea Makedonski i zgora na se nemashe da se vodat vakvi polemiki , a sega vaka ni Tetovo ni Gostivat se toa shto treba da bidat a svedoci sme na toa shto se sluchuva vo Ohrid i poshiroko za Struga vekje ne ni stanuva zbor,,,

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
,,, ekstremno napredni i demokrarski zemji ko shto se Avstrija i Italija go imaat toa vekje napraveno , a so ovie migrantski procesi pogolema razmena na naselenie zdravje,,,
,,,a ponekogash i ne e za otfrlanje idejata za razmena na teritorii,,,i toa pak vo praksa dokazhana praktika , za Tetovo i Gistivar koi bea ionaka zgubeni i predadeni ushte od vremeto na socijalizmit sega celo Ohridsko ezero i pishiroko ke bea Makedonski i zgora na se nemashe da se vodat vakvi polemiki , a sega vaka ni Tetovo ni Gostivat se toa shto treba da bidat a svedoci sme na toa shto se sluchuva vo Ohrid i poshiroko za Struga vekje ne ni stanuva zbor,,,
Па чим сте сите сложни за поделба на Македонија зошто плачете и им замерувате на Албанците за тоа дека се бореле за Голема Албанија?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Јас не знам како се дозволува на форумот дискусија за поделба на Македонија, ќе ги пикнат и газдите на форумот во некој проблем. Кој е сега модератор овде?

Куртонот заминал Германија да пече плескавици и од таму заговара поделба на Македонија и размена на население. Не сум сигурен за законот, ама не се одговара за ова сега, нешто во врска со рушење на правниот поредок во државата?
Кој ќе ме обвини за ова бе шупак, премиерот ваш прв ќе ме одбрани за ова, он го силуваше уставот.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.714
Поени од реакции
31.805
Јас не знам како се дозволува на форумот дискусија за поделба на Македонија, ќе ги пикнат и газдите на форумот во некој проблем. Кој е сега модератор овде?

Куртонот заминал Германија да пече плескавици и од таму заговара поделба на Македонија и размена на население. Не сум сигурен за законот, ама не се одговара за ова сега, нешто во врска со рушење на правниот поредок во државата?
,,,greshka si,,,na vremeto toa beshe kazhano, a Boga mi i dobro obmisleno od eden Makedonski premier,,,
,,,a ako ti e za uteha takvite idei vekje ne pominuvaat bidejki sega e vreme na zoshto tolku koga mozhe ushte povekje,,,

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
,,,greshka si,,,na vremeto toa beshe kazhano, a Boga mi i dobro obmisleno od eden Makedonski premier,,,
,,,a ako ti e za uteha takvite idei vekje ne pominuvaat bidejki sega e vreme na zoshto tolku koga mozhe ushte povekje,,,
Сега им купија лубриканти па немаат гајле. Ќе викаат Монастири додека ги ебат у шупак.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Абе ај не си сериозен за ова :icon_lol:

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Абе ај не си сериозен за ова :icon_lol:
Многу сакам да ме пријави, да барам јавна расправа за случајот после па да ги помочам сите вакви "Македонци" како овој, Заев им ги ебеше жените он се фатил за дискусија на форум као загрижен, да го спомне ова од партијата пак ќе си ја даде жената ако треба.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Пак ќе речам убаво велеше Љупчо Георгиевски на времето.....дај им ги тие региони и ќе си имаме чиста територија.
Барем ќе знам дека ги немам во околина....ќе живееме во мирна држава, патем каков што и народ сме ние Македонците......граница и за нив задолжителна виза (едвај да ја добиваат односно да не добиваат) за влез во Македонија. Само тогаш би имале сопствена и слободна мирна држава.
А они таму нека се дават во сопствените лајна......нека кршат глава.....да им ги заборавам суратите еднаш засекогаш.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Пак ќе речам убаво велеше Љупчо Георгиевски на времето.....дај им ги тие региони и ќе си имаме чиста територија.
Барем ќе знам дека ги немам во околина....ќе живееме во мирна држава, патем каков што и народ сме ние Македонците......граница и за нив задолжителна виза (едвај да ја добиваат односно да не добиваат) за влез во Македонија. Само тогаш би имале сопствена и слободна мирна држава.
А они таму нека се дават во сопствените лајна......нека кршат глава.....да им ги заборавам суратите еднаш засекогаш.
Да ама по кажувањето и тогаш имало вакви "патриоти" како битолскиов шупак, шо од кафаните ја бранеле Македонија, што седеле под сукњите на жените по Скопје, Битола, итн додека нивните сограѓани гинеа. Е сега наместо они да се дават во нивните лајна, главниот град ни се дави во нивите лајна, ми шетаат низ цела РМ, роварат каде стигнат и мора да трпиме. Гледаш има патриотишта ко шупаков, па ќе дојдат фекалиите до Монастири и Велезит, само нека глумат партиские ботови загрижени патриоти.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
@Vladimir1984 - бан од тема 14 дена (континуирани навреди)
@Илко Илија - бан од тема 3 дена (навреди кои ти сам по себе не ги иницира и можеше одма да го пријавиш, без притоа да му реплицираш и ти самиот да падниш на ниско ниво.)

Останатите продолжете со дискусија во рамки на темава, без навреди и без оф-топик.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.714
Поени од реакции
31.805
Па чим сте сите сложни за поделба на Македонија зошто плачете и им замерувате на Албанците за тоа дека се бореле за Голема Албанија?
,,,ne beshe muabetot za podelba na Makedonija , slobodno najdi kade sum rekol takvo neshto , ne gi spinuvaj rabotite namerata ti e zlonamerna , diskutiravme za idejata na togashniot Makedonski premier Ljubcho Georgievski koja od segasha gledna tochka bi bila sosema funkcionalna , a vo isto vreme sozhivotot na ovie prostori bi bil mnogu pokvaliteten otkolku shto e sega , no onie shto go imaat zapochnato procesot na dezintegracija na Makedonskata nacija nema da bidat mirni dodeka toj prices ne zavrshi so konechno ischeznuvanje na se shto e Makedonsko , a najgolemata alatka za ispolnuvanje na toa go baziraat na Makedonskiot nenasilen mentality i sesrdno pomaganje na idejata shto ti ja narekuvash golema Albanija,,,

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.421
,,,ne beshe muabetot za podelba na Makedonija , slobodno najdi kade sum rekol takvo neshto , ne gi spinuvaj rabotite namerata ti e zlonamerna , diskutiravme za idejata na togashniot Makedonski premier Ljubcho Georgievski koja od segasha gledna tochka bi bila sosema funkcionalna , a vo isto vreme sozhivotot na ovie prostori bi bil mnogu pokvaliteten otkolku shto e sega , no onie shto go imaat zapochnato procesot na dezintegracija na Makedonskata nacija nema da bidat mirni dodeka toj prices ne zavrshi so konechno ischeznuvanje na se shto e Makedonsko , a najgolemata alatka za ispolnuvanje na toa go baziraat na Makedonskiot nenasilen mentality i sesrdno pomaganje na idejata shto ti ja narekuvash golema Albanija,,,
ништо немаше да биде функционално. Сериозно ова за вас беше генијална идеја за т.н. размена, со други зборови за поделба на Македонија уште пред 20 години? Маќедоња до Групчин?

Kajgana Shop

На врв Bottom