Македонска берза

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Кога започнаа со виртуелнава берза за време на најголемите падови, имаше некои што наводно десеткратно ги зголемуваа виртуелните пари за година дена. Баш ме интересира како поминале подоцна ако се пробале со вистински пари
Автоматски споено мислење:

Кога започнаа со виртуелнава берза за време на најголемите падови, имаше некои што наводно десеткратно ги зголемуваа виртуелните пари за година дена. Баш ме интересира како поминале подоцна ако се пробале со вистински пари

Attachments

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
GRNT sto da kazeme? Nisto specijalno, business as usual. Malku porasnal operativniot kapital, ama jas ne bi pravel drami od toa na 6-mesecen izveshtaj. Pogotovo sto firmata ima istorija na solidna naplata na pobaruvanja, a ima i bajagi CASH da poceka, pa da naplati so kamata. Zatezna :D

Jas kaj GRNT gledam eden obrazec koj mnogu me potseka na ALK koga ja prevzema firmata herr Zika. A toa e stabilen rast na dobivka i, sto e uste povazno, na dividenda. Koj si e zadovolen so 3-4% denda i 10% kapitalna sekoja godina, ova e idealnata akcija.
Автоматски споено мислење:

Gledam deneska posle dolgo vreme transakcija so USJE.Akcijata nikogas ne mi bila vo fokus poradi nelikvidnosta i visokiot p/b 3.Deneska ja poglednav i zabelezav soliden rast na dobivka poslednite godini a i dividenden prinos od ~10%, pa me interesira sto mislite za ovaa relativno zapostavena akcija ?
USJE bev dolgi godini akcioner. Vlagav na ceni 13-23K, sredno 17-18K. Izlegov pred 2-3 godini na ceni slicni na deneshnive.

I tuka e problemot. Firmata ima dostignato nekoe plato, ke mrdne 10% plus minus, ama toa e toa. Ke zemas dividenda od nekoi 7%, ama kapitalna tuka TESHKO.

Inaku super korpo kultura, transparentnost, tuka nemam zamerki.

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Во една вчерашна вест на Фактор имаше грешно напишано копроративна култура, ама мислам дека уствари токму копро култура е правилниот израз

Член од
10 април 2013
Мислења
1.120
Поени од реакции
715
Во една вчерашна вест на Фактор имаше грешно напишано копроративна култура, ама мислам дека уствари токму копро култура е правилниот израз
Grim kako doktor ti kazuvam deka terminot kopro kultura vo medicina se koristi za pregled na izmet pri postoenje bakterii vo nego na pr.sallmonela shigela i dr.Terminot korpokultura e veke drugo i poteknuva od zborot korporacija.Izvoni sto si zemamsloboda da se doobjasnuvam so pripadnik na MENSA ,ama doktor sum i terminite mi se poznati.

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Grim kako doktor ti kazuvam deka terminot kopro kultura vo medicina se koristi za pregled na izmet pri postoenje bakterii vo nego na pr.sallmonela shigela i dr.Terminot korpokultura e veke drugo i poteknuva od zborot korporacija.Izvoni sto si zemamsloboda da se doobjasnuvam so pripadnik na MENSA ,ama doktor sum i terminite mi se poznati.
Да беше статистичар ќе те прашав и која е веројатноста јас како љубопитен и начитан Менсијанец ова да не го знам :ROFLMAO:

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
Екшли, член на МЕНСА се нарекува менсанец.
MSE lektorska :)

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Ајде бе, можеби некој ден ќе отворам фонд па ќе може да ми плаќате управувачки провизии да размислувам за ваша корист :zloo: За разлика од сегашниве слепци, ќе имате одлична шанса за натпросечна добивка

Член од
9 февруари 2020
Мислења
37
Поени од реакции
18

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
Mislam deka ke bide pomegju kmb i nlb. berzava vika kmb.
ili mozebi ide nekoja po golema naplata pa zatoa raste.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Сега банките ќе треба да ги превземат и клиентите со кредити во Еуростандард, зошто таму луѓето и фирмите ќе мораат да ги затворат салдата.

Член од
18 ноември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
65
Не е интересно туку жално, наместо да вложам пари во МСЕ да креваме економија(со арамииве наши политички) кога за федерален прекршок инсајдерско тргување во Уса се лежи 30ка, овде 1000 евра казна. И за жал наместо да се смени нешто продолжува истата шема (старец никој не сменил). Ќе го чекам Куртески да даде денда? Со вакви политики и безаконие луѓето поодамна а сега и кешот ќе се одлива

Kajgana Shop

На врв Bottom