Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Читајќи што се пишува на темава, мислам дека треба да се зголеми застапеноста на македонците, бидејќи научени се на државна цицка, ги смирува, на штета на другиот брат близнак албанец.
E јбг и ја сакам да дојдам на аеродромот да возам диво такси и да си вадам добра плата ама овие твоите или ќе ме претепаат или ќе ме пријават и секако ќе го јадам. А да зборуваш за државна цицка а имаш 1200 Албанци кои седат дома и земаат плата, малку е глупо.

Среќа па ти си нешто. Далеку покорисен сум од тебе за општеството.
Ух, веруј ми на ова - не си.
Автоматски споено мислење:

Планирале напади на објекти во Македонија – уапсени три лица, поранешни членови на вооружени групи од блискиот исток

Да погодам - планирале напади врз џамии и врз седиштето на ДУИ.

Да баталиме ова што се спремале да дигнат у воздух каури, или едноставно да ги испотепаат.

Ние треба да се посветиме на побитни работи, како на пример, дали некој чуствува антагонизам кон Албанците, после све што ни направија. Е тој сентимент треба да се открие онлајн и да се санкционира носителот.

Последно уредено:
А зошто не ги избркавте тие со радикални исламистички знамиња на протестот ? Ако дојде некој со педерско знаме лом ќе го направите, а ова ви е прифатливо
Сите знамиња беа исламистички, цела толпа извикуваше алаху акбар... Протестот тргна од џамијата во Јаја Паша после петочната молитвата... Собирот за одбрана на убијците од Смилковци беше целосно исламистички настап... Никој не се обидел да им го украде протестот ниту пак да вметне исламистички знамиња, протестот беше организиран од исламисти... Тогаш беа во мода црни знамиња, дека такви знамиња вееја силите за „демократија во Сирија“...
E јбг и ја сакам да дојдам на аеродромот да возам диво такси и да си вадам добра плата ама овие твоите или ќе ме претепаат или ќе ме пријават и секако ќе го јадам. А да зборуваш за државна цицка а имаш 1200 Албанци кои седат дома и земаат плата, малку е глупо.
Ти не читаш изгледа што пишува Пуно, се изјасни за ова прашање, Македонците се криви дека не функционира правната држава во Албанските средини...

Сите знамиња беа исламистички, цела толпа извикуваше алаху акбар... Протестот тргна од џамијата во Јаја Паша после петочната молитвата... Собирот за одбрана на убијците од Смилковци беше целосно исламистички настап... Никој не се обидел да им го украде протестот ниту пак да вметне исламистички знамиња, протестот беше организиран од исламисти... Тогаш беа во мода црни знамиња, дека такви знамиња вееја силите за „демократија во Сирија“...

Ти не читаш изгледа што пишува Пуно, се изјасни за ова прашање, Македонците се криви дека не функционира правната држава во Албанските средини...
Ааа така ли било, Македонците значи ги бркаа слаткарите од Кочани, Штип, Пробиштип кои се Албанци после рамковниот договор кои бил создаден за едно опшество. Јас знам дека после тој мирољубив договор они направија етничко чистење на одредени делови, користејќи го баш тој договор ама ако Пуно вика така, тогаш ок. Хотелот и манастирот сами се запалиле гарант или државата знае таа работа, како што изјавуваа порано после секој инцидент во време пред да дојде "животот".

Планирале напади на објекти во Македонија – уапсени три лица, поранешни членови на вооружени групи од блискиот исток

Да погодам - планирале напади врз џамии и врз седиштето на ДУИ.

Да баталиме ова што се спремале да дигнат у воздух каури, или едноставно да ги испотепаат.

Ние треба да се посветиме на побитни работи, како на пример, дали некој чуствува антагонизам кон Албанците, после све што ни направија. Е тој сентимент треба да се открие онлајн и да се санкционира носителот.
Значи ти се загрижуваш само во случај кога овие ќе дигнаа каурска зграда?

Значи ти се загрижуваш само во случај кога овие ќе дигнаа каурска зграда?
A викаш може да им се деси во Македонија да дигнат друга некоја, освен каурска?

Да, можеби сакаат да ги прочистат албанците прво.
Па што не убија Албанчиња за Бајрам, него каурчиња за Велигден?
Што не ги рушат муслиманските гробишта, наместо каурските?

Супер, нека се докаже дека се невини па ќе праеме муабет тогаш.
Нели беше обратното??? Се додека дур не се докаже дека се виновни, важи пресумција на невиност!

Такви ѕверства какви што муслиманите во ИСИС правеа, немало ни во Босна, ни во Руанда, ни било каде другде после Втора Светска.
Не зборам за бројка на убиени, такви најмногу има во Руанда. Зборам за ѕверско однесување, мачење и сл.
Ако збориме за бројки на овие простори по Втора Светска, тогаш Сребреница е број еден.
Такви ѕверства имаше не подалеку од Косово. Вашите омиљени српски „ИСИСовци“ ги распарчеа старите со камиони врзани со јажиња по дрва, палеа живи луѓе, и јадеа чорби од човечки лобањи...ама за вас тоа е неможно, српските идоли да прават такви злосторства, просто неможно!

Нели беше обратното??? Се додека дур не се докаже дека се виновни, важи пресумција на невиност!
За конкретниов случај се докажа. Укинувањето беше заради некакви глупи процедурални причини. Новото обвинение од СЈО е буквално исто, доказите што ги презентираше Фатиме Фетаи беа буквално исти (плус некои глупости за работи што и се сониле на Надежда).

За конкретниов случај се докажа. Укинувањето беше заради некакви глупи процедурални причини. Новото обвинение од СЈО е буквално исто, доказите што ги презентираше Фатиме Фетаи беа буквално исти (плус некои глупости за работи што и се сониле на Надежда).
Да почекаме , глупи не глупи, тоа ќе докаже судот. Тие сега засега се невини чим се укина пресудата. Одлуката е неважечка.
А ако се докаже, треба да им се одмили фактот дека се живи, иако не е по ЕУ стандарди (ја за ваков случај би одобрил и смртна казна)

Да почекаме , глупи не глупи, тоа ќе докаже судот. Тие сега засега се невини чим се укина пресудата. Одлуката е неважечка.
А ако се докаже, треба да им се одмили фактот дека се живи, иако не е по ЕУ стандарди (ја за ваков случај би одобрил и смртна казна)
Ќе ја почекаме одлуката на судот. Ама дали ти во повторново судење виде некој нов доказ? Или нешто суштински поразлично?

Ќе ја почекаме одлуката на судот. Ама дали ти во повторново судење виде некој нов доказ? Или нешто суштински поразлично?
Да бидам искрен, не сум го следел судењето, а и немам некои поголеми знаења во рамките на правниот систем. Ама фактот дека ги ослободиле, значи дека ни судиите не се сигурни дека тие се убијците, иначе која е логиката да пуштиш осомничен од притвор ,ако си многу сигурен дека тие се убијците.
п.с. може ова е малце оф топик, и треба да се дискутира во постоечката тема.

Среќа па ти си нешто. Далеку покорисен сум од тебе за општеството.

Како рекол црногорецот..кому да верујем куру, или кобуру???

Да бидам искрен, не сум го следел судењето, а и немам некои поголеми знаења во рамките на правниот систем. Ама фактот дека ги ослободиле, значи дека ни судиите не се сигурни дека тие се убијците, иначе која е логиката да пуштиш осомничен од притвор ,ако си многу сигурен дека тие се убијците.
п.с. може ова е малце оф топик, и треба да се дискутира во постоечката тема.

Како рекол црногорецот..кому да верујем куру, или кобуру???
Па не баш. Ослободени се од притвор затоа што го надминаа законскиот максимум за притвор според нашите закони. Ама ќе ја почекаме пресудата.

Па што не убија Албанчиња за Бајрам, него каурчиња за Велигден?
Што не ги рушат муслиманските гробишта, наместо каурските?
Овие екстремисти имаат брада, како прво, ниту еден од затворените од Смилковско немаше брада, ситна забелешка ама важна. Не може да си во нивна група а да немаш брада.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom