Избори Црна Гора 2020

Кој ќе победи на изборите во ЦГ?

• ,,Одлучно за Црна Гора" - предводена од Демократска Партија на Социјалистите (ДПС)

Гласови: 10 45,5%
  • ,,За иднината на Црна Гора" - предводена од Демократски фронт (ДФ)

Гласови: 12 54,5%

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.634
Поени од реакции
7.766
Prema podacima CEMI-ja na uzorku od 49,8 odsro glasova, Koalicija oko DPS ima 34,2 odsto glasova što je veliki pad u odnosu na prethodne izbore kada je imao 41 odsto

Koalicija za bolju Crnu Gori na istom uzorku ima 33,7 odsto glasova.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.634
Поени од реакции
7.766
Na osnovu 57.8 odsto uzorka, llista "DPS - Odlučno za Crnu Goru Milo Đukanović" ima 34,4 odsto, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" 33,3 odsto.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Na osnovu 57.8 odsto uzorka, llista "DPS - Odlučno za Crnu Goru Milo Đukanović" ima 34,4 odsto, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" 33,3 odsto.
се извиниувам за јазиков што не е на македонски:
Prvi rezultati na osnovu 52% uzorka:
Partije vlasti — 34.2% + 4.3% + 3% = 41.5%
Partije opozicije — 33.7% + 12.6% + 5% = 51.3%
Ako se trend nastavi, Milo Đukanović, posle više od 30 godina vlasti, pada.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Глеедајте ги вкупно гласовите, опозициските партији имаат 10 посто повеќе гласови од досега пребројаните... изгледа готов е.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.634
Поени од реакции
7.766
Автоматски споено мислење:

Prve proekcije mandata na 63.4 obrađenog uzorka pokazuju da DPS i koalicija "Za budućnost Crne Gore" mogu da računaju na po 28 mandata, "Mir je naša nacija" na 10 mandata, "Crno na bijelo" na četiri. Po tri mandata Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, po dva SDP i Albanska lista, i jedan AK Jednoglasno.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954

Prve proekcije mandata na 63.4 obrađenog uzorka pokazuju da DPS i koalicija "Za budućnost Crne Gore" mogu da računaju na po 28 mandata, "Mir je naša nacija" na 10 mandata, "Crno na bijelo" na četiri. Po tri mandata Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, po dva SDP i Albanska lista, i jedan AK Jednoglasno.
Кои се србите кои црногорците во помаливе, јас како неупатен да прашам?

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.634
Поени од реакции
7.766
Кои се србите кои црногорците во помаливе, јас како неупатен да прашам?
Чисто српска е Демократски фронт на Андрија Мандиќ--koalicija "Za budućnost Crne Gore" , а другите се мешани.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Кои партии се просрпски, а кои процрногорски од помаливе?
@pixa @Sasa Ilic
просрпски: за будуќност црнее горе, мир је наша нација и црно на бјело коалицијаа;
Промонтенегринси: одлучно за црну гору, бошњачка странка и социјал демократе;

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.331
Поени од реакции
23.997
Oваа прилика ја користам да му честитам на @мкд владе на пораз на уште еден диктатор на кој дрка.
Ostaj so me imas pomesano so nekoj posto jas Crna Gora na kartata neznam da ja najdam tuku i generalno skroz gi imas pomesano loncinjata i brzinite vo vrska na sto jas drkam, a i da ti kazam nema da sfatis. Tebe ona sto treba da ti bidi bitno vo muabetot e deka bidi siguren deka ne drkam na random snegulka so mu se mota niz glavata pa makar toa bilo i srpska snegulka. Isti mi ste site snegulki mene.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.634
Поени од реакции
7.766
Ништо не е сигурно, Ѓукановиќ може да смета на три албански пратеници, два од сателитот СД и Бошњачка странка 3.Тоа се вкупно 8.

Од опозиционите СДП даде поддршка против СПЦ и спорниот закон. Тие во никој случај нема да одат во коалиција со Демократски фронт-"Za budućnost Crne Gore"

Победа ќе има ако "Za budućnost Crne Gore", Mir je nasa nacija i URA да имаат 41 мандат.

Kajgana Shop

На врв Bottom