Ова е тоа испровоцирај го да лае против клетите *иптари, па ако не осуети и почне да лае по нас, кажи дека е предавник или лош...11г така се владееше. Одлично позната тактика.
Дотичниот директно ме уфрли во меѓуетничко пцуење, така да ова малку му е.
Треба да разграничите растеретена отворена дискусија на тема соживот со партиската какафонија која ја креирате, се ви беше полно рамно дури бевте повластена каста на власт заедно со побратимите од ДУИ.
Јас не треба да се пазарам ни со ДУИ, БЕСА, АА...ниту да им правам ладила, тоа е за штапците, не за мене. А можам да дискутирам отворено, затоа шо фактот поради кој ниту една од партиите на албанците во МКД неможе да им понуди социоекономски развој на своите гласачи не е моја вина, и сето тоа го компензира со гол национал шовинизам, згора на тоа оние партии како БЕСА и АА треба да го надоместат минатиот труд во УЧК на ДУИ со уште пожестока националистичка реторика. Ова е едната страна на паричката,
Другата страна на паричката, еве илустрирана низ пластичен пример,
Кога ДПМНЕ го фураше законот за амнестија за Хашките случаи, Талат Џафери на чело на Мин. за Одбрана, тогаш некој го исфорсира Стојаче Ангелов да организира протести, СДСМ како прави либерали даваа полна логистика од зад кулисите, а го тапшаа нежно по рамо во јавноста, затоа шо им одеше во прилог, ДПМНЕ пак организираше прави тиради во одбрана на пазарот шо го сториле со ДУИ.
Кога дојде СДСМ да го курдиса истиот тој Талат Џафери за Претседател на Собрание, тогаш беше обратно, ДПМНЕ наеднаш станаа патриоти, а тие истите шо лаеја против Талат, сега го подржуваа...чиста рокада во куклениот театар, шо во суштина е гола борба за власт, типично политиканство кое се крие зад празни флоскули, сеедно дали се либерални, патриотски или националистички. Се е игра за јавноста, и тоа од најдолен вид без никакви принципи.
И сево ова е исклучиво борба за поголем дел од колачот на овој отепан виалет, кој како се намалува преминуваат и на рекетирање на обични граѓани индивидуалци, од шо се алчни. Не знаат за доста. А преовладува овца менталитет, па стрижат како да нема утре...
Каде испари тој антикоруптивен момент шо ги донесе овие на власт шо се сега, а секој ден имаат афери затоа шо се оќореа од крадење?
Како пак се вративме на комити, балисти и партизани не ми е јасно, ама од друга страна ми е пак потполно јасно зошто е вака.