Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.451
Поени од реакции
27.252
Па и вие си имате партии, што се жалите дека имате општествени проблеми?
Голем дел од општествените проблеми ги имаме поради безбедносните проблеми со населението од Албанска етничка заедница и нивниот став кон државата... Па така на пример, на Бит Пазар и после рамковен пак не функционира закон, на црно се продава све и свашта, не се плаќаат даноци, се пука на свадби, се тепаат и бодат деца низ Скопје, и неколку од нив завршуваат со фатални повреди без никој да одговара за тоа заради тоа што се солидаризирате и ги криете извршителите... Има масовна неспособност во јавните институции поради фактот што наместо комптетентност услов за вработување е национална припадност....

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.055
Голем дел од општествените проблеми ги имаме поради безбедносните проблеми со населението од Албанска етничка заедница и нивниот став кон државата... Па така на пример, на Бит Пазар и после рамковен пак не функционира закон, на црно се продава све и свашта, не се плаќаат даноци, се пука на свадби, се тепаат и бодат деца низ Скопје, и неколку од нив завршуваат со фатални повреди без никој да одговара за тоа заради тоа што се солидаризирате и ги криете извршителите... Има масовна неспособност во јавните институции поради фактот што наместо комптетентност услов за вработување е национална припадност....
Најголем проблем е Југоносталијата антикапитализмот, либерализмот и левичарството. Поради тоа 90/100 од луѓето имаат понизок стандард и се кичмат и се плашат од Албанци.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.451
Поени од реакции
27.252
Најголем проблем е Југоносталијата антикапитализмот, либерализмот и левичарството. Поради тоа 90/100 од луѓето имаат понизок стандард и се кичмат и се плашат од Албанци.
Нема да се плашат од Албанци во оној момент кога Безбедносните структури ќе го обезбедат она за што се создадени, а Правниот систем ќе знае да ги најде и казни злосторниците. Се додека дивото племе шета слободно, единствен начин на одбрана ни е вооружување и самоодбрана, па макар тоа било нелегално, како што впрочем е кај Албанците. Понатаму солидаризирање со нашите насилници, криминалци и убијци.... И излегување на насилни протести секогаш кога наш човек ќе се уапси за било што...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.055
Нема да се плашат од Албанци во оној момент кога Безбедносните структури ќе го обезбедат она за што се создадени, а Правниот систем ќе знае да ги најде и казни злосторниците. Се додека дивото племе шета слободно, единствен начин на одбрана ни е вооружување и самоодбрана, па макар тоа било нелегално, како што впрочем е кај Албанците. Понатаму солидаризирање со нашите насилници, криминалци и убијци.... И излегување на насилни протести секогаш кога наш човек ќе се уапси за било што...
Јас не се замарам со Албанци... генерално одбегнувам средини каде ги има. Ако се поОК и не се сељаци ќе добијат некој денар од мене вака не.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.781
Поени од реакции
36.786
Абе ти глуми тука нешо цивилизиран освестен и само критичен, и ќе ти каже балистите не праеле ѕверства дури го заштитувале македонското население. После како да ги ни наречеш sub-human раса бубашваби.

Требало после 45-та на вашите балистички села да ви се даде taste of your own medicine, пепел правење темел од куќа да не се познае. Ама братство и единство требало да се прави.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Абе ти глуми тука нешо цивилизиран освестен и само критичен, и ќе ти каже балистите не праеле ѕверства дури го заштитувале македонското население. После како да ги ни наречеш sub-human раса бубашваби.

Требало после 45-та на вашите балистички села да ви се даде taste of your own medicine, пепел правење темел од куќа да не се познае. Ама братство и единство требало да се прави.
Имало книга за добродетелствата на балистите за македонското население. 10 години ја бара, ќе почекаме уште колку треба, не е проблем.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.781
Поени од реакции
36.786
Имало книга за добродетелствата на балистите за македонското население. 10 години ја бара, ќе почекаме уште колку треба, не е проблем.
Нормално ќе кажува сеа досетки, кога не сме им ебале матер на неговите баби и дедовци и не сме ги набркале од тука, сеа ќе ни кажува тука приказни.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.541
Поени од реакции
5.095
Овој случај бил местенка, за другиот случај каурите биле криви, третиот случај исто бил местенка, во четвртиот случај каурите сами меѓу себе се убивале а ги окривиле шиптaрите, додека балистите (оригинлните не овие сега од шкендија) штителе Македонци

Апсолутно сите навреди ги заслужуваш, од прва до последна. Се додека се работи за шиптaри ќе ги браниш и ќе релативизираш до крај, дури и кога се работи за ѕверства, убиства. Мене не ми смета што не излегуваш од шиптaрскиот борг колектив, туку дека немаш ни конец хуман основ при таа твоја пристрасност. Немој да се вадиш сега, признај си бе како маж-Ве мразам од дно на душа, умрете каури, шкавели. Признај дека доживеа ерекција кога со дрон летаа Shqipëria e Mahdë во сред Белград, во центарот на душманите им го спопикаа у срцето на тоа српските каурски гомна. Кога летаа орли Џака, Мака и Џердан на Србија-Швајцарија признај си дека ти се наполни душичката, како топло ти дојде на цело тело, не постои курва од Велешта до Лорeстан што ќе направи така да се осеќаш.
Пет пати повеќе ќе те ценам, само да си искрен, да не си ја пристесњаваш душичката и да кажеш тоа што стварно ти лежи. Кажи си бе радниче, опцуј ме ако треба, плукни ме кога ќе се видиме, ич нема да ти земам за зло, ама еднаш барем во животот биди искрен, еднаш барем бесата нека биде беса, нели со тоа се гордеете? Пушти тоа капс локот и олесни си го срцето како човек. Еднаш извади ја маската и биди тоа што си.
Искрено се чувствувам загрозен од вас, не за мене туку за моето семејство не е првпат што за дела на поединци казнувате цела нација.
Сум бил дете кога нашата куќа беше полна со избеглици од Косово и ни ја полнеа главата со приказни за кои денеска не знам дали биле вистинити, ама знам тогаш какво влијание имаа кон мене.
Длабоко во душата не мразам никого, колку и да се трудам да најдам еден таков со некоја причина, ама не можам, едноставно сум во таа состојба да ги разбирам сите околу мене, и општо имам мислење дека околностите драстично влијаат во однесувањето кај секој.
Човекот од роденден е роб на својот генетски материјал и на околностите кои го опкружуваат.

Ако сакаш можам да ти пратам профил на фејс и да видиш дали имам лајкнато било што национално, можам да ти пратам слики од мојата куќа и да видиш дека нема ни верски ни национални симболи, можеби имаме куран. Дури формата на мојата куќа е црковна ама моите па и соселаните не знаат.

Не се вреѓам лесно, знам кој сум, знам колку сум(не)интелигентен, всушност чувствувам недостиг на интелигенција, не знам како да го објаснам ова.

Во форумов сум се зачленил заради подфорумот историја, научив дека многу малце знаете за историјата на албанците, но научив дека и албанците малце забегуваат со неа.

Не глумам за ништо, ниту сум лажел во форумов, затоа што не морам.

Ти не си неутрален, уште повеќе од мене си завземаш страна во *споров*, ти не глуми и биди искрен.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Искрено се чувствувам загрозен од вас, не за мене туку за моето семејство не е првпат што за дела на поединци казнувате цела нација.
Со што е казнета целата нација?

Сум бил дете кога нашата куќа беше полна со избеглици од Косово и ни ја полнеа главата со приказни за кои денеска не знам дали биле вистинити, ама знам тогаш какво влијание имаа кон мене.
Може да напишеш некои од тие приказни?

Длабоко во душата не мразам никого, колку и да се трудам да најдам еден таков со некоја причина, ама не можам, едноставно сум во таа состојба да ги разбирам сите околу мене, и општо имам мислење дека околностите драстично влијаат во однесувањето кај секој.
Човекот од роденден е роб на својот генетски материјал и на околностите кои го опкружуваат.

Ако сакаш можам да ти пратам профил на фејс и да видиш дали имам лајкнато било што национално, можам да ти пратам слики од мојата куќа и да видиш дека нема ни верски ни национални симболи, можеби имаме куран. Дури формата на мојата куќа е црковна ама моите па и соселаните не знаат.

Не се вреѓам лесно, знам кој сум, знам колку сум(не)интелигентен, всушност чувствувам недостиг на интелигенција, не знам како да го објаснам ова.

Во форумов сум се зачленил заради подфорумот историја, научив дека многу малце знаете за историјата на албанците, но научив дека и албанците малце забегуваат со неа.

:(

:kafence:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.980
Поени од реакции
24.359

Ти не си неутрален, уште повеќе од мене си завземаш страна во *споров*, ти не глуми и биди искрен.
Готово, ме купи. Зољата на таван, слаткарницата на каурот, бркањето на Бит-пазар, балистите биле Оскар Шиндлер, Диво Насеље намештаљка, Смилковско намештаљка, црковната форма на куќа (Што е тоа црковна форма на куќа? Уствари не е битно не ми објаснувај ти верувам), Џемо Хаса како Џузепе Гарибалди, намерните пропусти на македонската полиција во шиптaрските средини за коронава со цел шиптaрите да се испозаразат, Израел на Балканот, се ти верувам, ништо не лажеш. КОГА ЌЕ ЛЕТАМЕ ОРЛИ НА СКЕНДЕРБЕГ SQUARE?

Член од
15 февруари 2019
Мислења
999
Поени од реакции
3.989
знам колку сум(не)интелигентен, всушност чувствувам недостиг на интелигенција, не знам како да го објаснам ова.
Тоа ти е природно, албанците се убедливо најнеинтелигентен народ во Европа а македонците еден од најинтелигентните а еве мапа со доказ, ако се земе во предвид дека '''официјално''' тука живеат 25% шиптаpи кои се дури и поглупи од луѓето во албанија + Роми и струмичани а ла муртињо, македонците според оваа официјална мапа имаат лесно над 100IQ.

1598466882231.png

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Тебе те смениле у болница.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.055
@Anon -че глеам се обидуваш да ме вовлечеш во меѓуетничка зајадлива дискусија, а притоа човеколика гнида како тебе, која има нелупена кикиритка меѓу ушите во замена за сива материја, не сфаќа дека тоа вулва се однесува директно на такви како тебе, кои се затскриваат позади други затоа шо неможат да го кажат тоа шо сакаат сами, па имаат потреба од макро.

Не мора да лечиш фрустрации на мене поради тоа шо не можат да ти посочат кој штапски сперматозоид те зачнал, јас кажав тоа шо сакав. Кога ќе сакам пак, ќе имаш прилика да прочиташ како изгледа изразување на сопствен став. Дотогаш играј си прогресивен граѓанин, иако не си ниту едното од двете.
И да ти повторам уште еднаш, апсолутно се согласувам со тоа дека си натпросечен :icon_lol:
Кој хејт...

A

Ali Pasha

Гостин
Готово, ме купи. Зољата на таван, слаткарницата на каурот, бркањето на Бит-пазар, балистите биле Оскар Шиндлер, Диво Насеље намештаљка, Смилковско намештаљка, црковната форма на куќа (Што е тоа црковна форма на куќа? Уствари не е битно не ми објаснувај ти верувам), Џемо Хаса како Џузепе Гарибалди, намерните пропусти на македонската полиција во шиптaрските средини за коронава со цел шиптaрите да се испозаразат, Израел на Балканот, се ти верувам, ништо не лажеш. КОГА ЌЕ ЛЕТАМЕ ОРЛИ НА СКЕНДЕРБЕГ SQUARE?
Зузар, лесно поткуплив си. За орли дојди у Шарпланина, таму ќе ги летаме.
Автоматски споено мислење:

Види шо одговорило другарчето. Јебеш га, ништо од бацувањето. :toe:

Се шалам, ќе побарам некоја од твоине за таа работа :noze:
Ајде де, признај тоа што сакаше неприметно да го правиш, и што собра сили да го пишуваш јавно на твојот пост..т.е. да бакнуваш кур...во ова време ќе се сметаш како авангарден , модерен тип, не како припадник на примитивно племе :)

Последно уредено од модератор:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865

Ова е тоа испровоцирај го да лае против клетите *иптари, па ако не осуети и почне да лае по нас, кажи дека е предавник или лош...11г така се владееше. Одлично позната тактика.

Дотичниот директно ме уфрли во меѓуетничко пцуење, така да ова малку му е.

Треба да разграничите растеретена отворена дискусија на тема соживот со партиската какафонија која ја креирате, се ви беше полно рамно дури бевте повластена каста на власт заедно со побратимите од ДУИ.

Јас не треба да се пазарам ни со ДУИ, БЕСА, АА...ниту да им правам ладила, тоа е за штапците, не за мене. А можам да дискутирам отворено, затоа шо фактот поради кој ниту една од партиите на албанците во МКД неможе да им понуди социоекономски развој на своите гласачи не е моја вина, и сето тоа го компензира со гол национал шовинизам, згора на тоа оние партии како БЕСА и АА треба да го надоместат минатиот труд во УЧК на ДУИ со уште пожестока националистичка реторика. Ова е едната страна на паричката,

Другата страна на паричката, еве илустрирана низ пластичен пример,

Кога ДПМНЕ го фураше законот за амнестија за Хашките случаи, Талат Џафери на чело на Мин. за Одбрана, тогаш некој го исфорсира Стојаче Ангелов да организира протести, СДСМ како прави либерали даваа полна логистика од зад кулисите, а го тапшаа нежно по рамо во јавноста, затоа шо им одеше во прилог, ДПМНЕ пак организираше прави тиради во одбрана на пазарот шо го сториле со ДУИ.

Кога дојде СДСМ да го курдиса истиот тој Талат Џафери за Претседател на Собрание, тогаш беше обратно, ДПМНЕ наеднаш станаа патриоти, а тие истите шо лаеја против Талат, сега го подржуваа...чиста рокада во куклениот театар, шо во суштина е гола борба за власт, типично политиканство кое се крие зад празни флоскули, сеедно дали се либерални, патриотски или националистички. Се е игра за јавноста, и тоа од најдолен вид без никакви принципи.

И сево ова е исклучиво борба за поголем дел од колачот на овој отепан виалет, кој како се намалува преминуваат и на рекетирање на обични граѓани индивидуалци, од шо се алчни. Не знаат за доста. А преовладува овца менталитет, па стрижат како да нема утре...

Каде испари тој антикоруптивен момент шо ги донесе овие на власт шо се сега, а секој ден имаат афери затоа шо се оќореа од крадење?

Како пак се вративме на комити, балисти и партизани не ми е јасно, ама од друга страна ми е пак потполно јасно зошто е вака.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom