Сите потомци на балисти кои сум ги прашал лично јас, дали балистите вршеле зверства кон цивилите, секогаш одговорот бил дека дури и македонците беа под нивна заштита, цивилно население никогаш не допреле.......
Но на комунистите не им одогвараше тоа да териториите на западна Македонија да се изгубат и почнуваат на секаков начин да ги дескредитираат.........и буквално да војуваат со нив, и после војната не биле убиени само тие, туку се убиени цели семејства..........
Дури ми рекоа дека има книга објавен од македонци кои ги спомнуваат балистите како спасители од фашистите.......и затоа правам напори да ја најдам...... и ќе ја постирам овде.......
Не велам дека 100% немало злосторства врз цивили, можеби грешам и се лажам, но сепак не би и верувал на комунистичките власти........особено српските,,,,,
--- надополнето: 8 декември 2012 во 16:52 ---
Каде до пола Македонија?????? што се зеабаваш???
Топонимите не ти даваат потврда дека државата е твоја, и во Македонија има турски топоними, што тогаш...........
Читај нагоре и ќе видиш зошто албанците биле незадоволни од тогашните граници...........