Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.708
Поени од реакции
9.308
Друже и јас би бегал заради истите причини, ниту еден нормален не треба да живее во тој хаос, сосема те разбирам, знам, сум живеел кога сум студирал таму, знам што менталитет се луѓето таму и како функсионираат законите.
Со повеќето критики тука сум се сложувал дека е така, освен кога лечите фрустрации и терате не знам накај каде, како во твојот пост, на крај забегаваш, што вина има цел народ зошто е ружен, што критика е ова? Можеби има место за критика и за ова, ама друга тема ова.
Ниту еден нема да напише што и какво решение да имаме, а сите до еден изигравате Captain obvious(можеби не е тука разиел е нема да чита).
Наместо да се борите да се реши тој хаос, после барањето за премиер Албанец, зошто не напишеш кое е следното максималистичко барање од ваша страна?
Македонците се криви што не се бореле до крај да има закони насекаде и за секого.
Како да се борат кога вие сакате да живеете во беззаконие и плачете по странските амбасади ако некој се обиде да ви го наруши тоа право?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Наместо да се борите да се реши тој хаос, после барањето за премиер Албанец, зошто не напишеш кое е следното максималистичко барање од ваша страна?

Како да се борат кога вие сакате да живеете во беззаконие и плачете по странските амбасади ако некој се обиде да ви го наруши тоа право?
Што викаш, што ќе се случи ако јас повикувам полиција ако некој ме удира и правиме судар и типот нејќе да признае вина во Слупчане например?
Или што ако викам полиција за комшија кој до 5 сабајле пушта музика за свадба?
Автоматски споено мислење:

Ти не, ти си или угнетен или си Израел на балканот, зависи тоа од темата. Еве сеа си угнетен осеќам и како таков сигурно поддржуваш ваква мерка со која некој некому би исплаќал плата само ради националноста.
Јас лично не сум угнетен, ниту сум бил. Ниту ми треба плата.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Што викаш, што ќе се случи ако јас повикувам полиција ако некој ме удира и правиме судар и типот нејќе да признае вина во Слупчане например?
Ако е каур полицаецот, ќе го јаде немиен у Слупчане....

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Обид за спроведување закон при апсење на докажани исламисти терористи, при убиството на 4 деца во Смилковци, резултираше со солидаризација на убијците и насилни протести на кои беа повредени недолжни случајни минувачи...
Вашите партии ја исполитизираа ова трагедија, едната до крај успеаа да го поделат општеството при нивно затворање, другата ослободувајќи ги.
За волја на вистината ДУИ ниту еднаш не се прононцирала за случајов, колку што знам.
Обид за спроведување закон при апсење на терористи во Диво Насеље 2015 заврши со 20тина мртви... И солидаризација со истите од страна на Косово и поголем дел од Албанското население овде, правејќи од нив национални херои...
Овој случај беше местенка направена од владеачка партија за да спаси гз. Но како и да е не требаше да се прават национални херои.
Јас се сложувам со тебе, Македонците е криви за ова ... требаше да има на секој протест најмалку по 100 мртви, за да знаете што значи закон. Енвер Хоџа очигледно не бил будала, го нашол единственото решение да ве држи под контрола.
Имаше комунизам и тука, ама џамиите беа широко отворени, и клериците беа под државна контрола.

Ако е каур полицаецот, ќе го јаде немиен у Слупчане....
Ама ти мислиш дека доаѓал полицаецот?

Значи си против една ваква мерка ?
Во принцип против сум, ама за некое време потребна мерка е.
А measure we do not deserve but we need. :cool:

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.708
Поени од реакции
9.308
Нема ништо да се случи. Не можеш да живееш делумно според омерта (јас ништо не знам, јас бев во подрум, децата си играле). Или живееш целосно под тој закон или воопшто не го прифаќаш.

1598716508465.png

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Нема ништо да се случи. Не можеш да живееш делумно според омерта (јас ништо не знам, јас бев во подрум, децата си играле). Или живееш целосно под тој закон или воопшто не го прифаќаш.

Прегледај го приврзокот 264308

Што ти значи ова сега? Пошто јас сум албанец и немам право да повикам полиција затоа што друг албанец сака беззаконие?
Да не треба да лежам во затвор за некој албанец случајно?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.708
Поени од реакции
9.308
Што ти значи ова сега? Пошто јас сум албанец и немам право да повикам полиција затоа што друг албанец сака беззаконие?
Да не треба да лежам во затвор за некој албанец случајно?
Не ме разбра. Да ти упростам. Ако ти не го пријавиш твојот прв сосед на државните власти дека има калаш, не можеш од истата таа држава да очекуваш дека ќе биде успешна да го имплементира законот и правниот поредок во твоето соседство.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Не ме разбра. Да ти упростам. Ако ти не го пријавиш твојот прв сосед на државните власти дека има калаш, не можеш од истата таа држава да очекуваш дека ќе биде успешна да го имплементира законот и правниот поредок во твоето соседство.
Не, ти не си разбрал, јас сум повикувал полиција, полицијата нејќеше да дојде, појасно ти е?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Намали малце.
Еве.
Еве.

Не може да се цитира од заклучени теми, па мора вака.
Може, рачно!
Цитираш негов друг пост,
Код:
[QUOTE="puno, post: 9051489, member: 56037"]
[/QUOTE]
ја глеаш бројката од постот во затворената тема (одиш со маусот кај бројчево горе десно од постот и гледаш линкот кон што води)
1598717071503.png
и го менуваш само бројчето после post:
Еве, види
Ти си пичка во секоја лоша смисла секако, па не можеш да прифатиш дека се затворени неколку невини албанци и изгниеа во затвор 15 години. Па имаш лице да спомнуваш за тиранска платформа. Заради тебе јас жалам што навистина нема тиранска платформа, што кур е потребна држава која затвора граѓани како ќе им текне.
Иронијата да е поголема оваа држава не ги фатила никогаш вистинските воени криминалци, туку ги амнестираше, а наваму растур прави по обични граѓани.
Не е ту мач ворк!
Дали постовите ги најде пребарувајќи „пичка“? :D

Иначе, реално, малку ви е ова што ви кажал и на тебе и на @Klin
Што сè има трпено пуно овде, ова не е ништо.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.708
Поени од реакции
9.308
Не, ти не си разбрал, јас сум повикувал полиција, полицијата нејќеше да дојде, појасно ти е?
Не се сеќавам дека во програмите на вашите етнички партии, било за парламентарни, локални или претседателски избори, дека ваков проблем беше изнесен било кога?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ама ти мислиш дека доаѓал полицаецот?
Па ете у Кумановско има Албанци полицајци.. Албанци се градоначалници на Липоковско...

Каур полицаец јас можам да разберам зошто неќе да дојде, пошто ќе го шамара пајакот.... Ама Албанец полицаец зошто неќе да дое, прашај си на Албански форум...

Последно уредено:
Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Не се сеќавам дека во програмите на вашите етнички партии, било за парламентарни, локални или претседателски избори, дека ваков проблем беше изнесен било кога?
Па и вие си имате партии, што се жалите дека имате општествени проблеми?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.708
Поени од реакции
9.308
Па и вие си имате партии, што се жалите дека имате општествени проблеми?
Па имаат поприоритетни прашања за решавање, како закачување на двојазични табли на некое напуштено македонско училиште по зафрлените планини. Па Албанец премиер, па Албанец градоначалник на Скопје, па Албанец гувернер, па проалбанско знаме, па проалбанска химна итн.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.166
Поени од реакции
25.882
Овој случај бил местенка, за другиот случај каурите биле криви, третиот случај исто бил местенка, во четвртиот случај каурите сами меѓу себе се убивале а ги окривиле шиптaрите, додека балистите (оригинлните не овие сега од шкендија) штителе Македонци
Сите потомци на балисти кои сум ги прашал лично јас, дали балистите вршеле зверства кон цивилите, секогаш одговорот бил дека дури и македонците беа под нивна заштита, цивилно население никогаш не допреле.......
Но на комунистите не им одогвараше тоа да териториите на западна Македонија да се изгубат и почнуваат на секаков начин да ги дескредитираат.........и буквално да војуваат со нив, и после војната не биле убиени само тие, туку се убиени цели семејства..........
Дури ми рекоа дека има книга објавен од македонци кои ги спомнуваат балистите како спасители од фашистите.......и затоа правам напори да ја најдам...... и ќе ја постирам овде.......

Не велам дека 100% немало злосторства врз цивили, можеби грешам и се лажам, но сепак не би и верувал на комунистичките власти........особено српските,,,,,
--- надополнето: 8 декември 2012 во 16:52 ---

Каде до пола Македонија?????? што се зеабаваш???

Топонимите не ти даваат потврда дека државата е твоја, и во Македонија има турски топоними, што тогаш...........

Читај нагоре и ќе видиш зошто албанците биле незадоволни од тогашните граници...........
Апсолутно сите навреди ги заслужуваш, од прва до последна. Се додека се работи за шиптaри ќе ги браниш и ќе релативизираш до крај, дури и кога се работи за ѕверства, убиства. Мене не ми смета што не излегуваш од шиптaрскиот борг колектив, туку дека немаш ни конец хуман основ при таа твоја пристрасност. Немој да се вадиш сега, признај си бе како маж-Ве мразам од дно на душа, умрете каури, шкавели. Признај дека доживеа ерекција кога со дрон летаа Shqipëria e Mahdë во сред Белград, во центарот на душманите им го спопикаа у срцето на тоа српските каурски гомна. Кога летаа орли Џака, Мака и Џердан на Србија-Швајцарија признај си дека ти се наполни душичката, како топло ти дојде на цело тело, не постои курва од Велешта до Лорeстан што ќе направи така да се осеќаш.
Пет пати повеќе ќе те ценам, само да си искрен, да не си ја пристесњаваш душичката и да кажеш тоа што стварно ти лежи. Кажи си бе радниче, опцуј ме ако треба, плукни ме кога ќе се видиме, ич нема да ти земам за зло, ама еднаш барем во животот биди искрен, еднаш барем бесата нека биде беса, нели со тоа се гордеете? Пушти тоа капс локот и олесни си го срцето како човек. Еднаш извади ја маската и биди тоа што си.

Kajgana Shop

На врв Bottom