Фудбалски/трансфер дискусии

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.620
Поени од реакции
7.756
Они мислат дека се во позиција да го држат(според нив) најдобриот фудбалер на сите времиња ко заложник на трибина и дека тоа никако нема да се одрази врз репутацијата на нивниот клуб..

Нека имаат среќа да го направат тоа, нема да постои Барса после такво фијаско.
Зошто тоа би се одразило на репутацијата на клубот? Меси би ја одиграл таа последна сезона регуларно.
Зошто би го продале за 100 милиони евра?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Зошто тоа би се одразило на репутацијата на клубот? Меси би ја одиграл таа последна сезона регуларно.
Зборувам за муабетите ако не сакал да игра Меси, да се закова на трибини.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.766
Поени од реакции
12.102
Па таков е ставот на клубот, веројатно се надеваат овај да се помири со тоа дека нема да замине и да го одработи договорот до крај. А догодина може и да се премисли. Вие со Кутињо мислам истото го направивте, исто лани псж со Нејмар и еден куп други.
Ако ја одигра регуларно тогаш супер. Само со оглед на тоа какво ладно човече е и со какво его, да не видиме џогирање во наредниве 3-4 месеци па да го давате на дисконт во јануари
Автоматски споено мислење:

Или ете што вика клипче да го заковате на трибини

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.591
Поени од реакции
87.957
Очигледно е дека Конте скрена последниве 2-3 недели.... да не го земеш еден од најнадежните млади играчи во Италија ради 33 годишниот Видал кој е хроничен алкохоличар и 36годишниот Коларов, значи еве незнам. Милан ни крив, ни должен ќе си го лапне Тонали како поп сарма.

А и Марота се чудам како оди по умот на Конте и носи истрошени играчи. Изгледа сезонава ќе се оди all in на некоја титула (Скудето или Куп), ако не успеат да освојат ништо, Перикле ќе си замине, а Интер ќе остане да се влече со дедовциве.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Koj e ovoj Alexander Sørloth od palas, na pozajmica u trabzon, i zasto inter navodno go zemale :)))
sea mu gleam statistika, 30 gola dal i 11 asistencii lanska sezona u turcija. Pa da mu ebam mater.
Беше во Палас преклани, мене ми скрена внимание зошто е доста висок а беше подвижен за тие димензии да ги наречам.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.110
Поени од реакции
46.054
so rezerva bi gi zemal momentalnite pisuvanja, vaka bese i so barela i roma lani, barela dogovoren so inter, kaljari i inter ne, na kraj prifatija ponuda od roma i skoro gotovo bese pa barela odbi, identicna situacija ko i sega.
E sea ne znam sto tocno se desava, toa sto e poznato e deka sve e dogovoreno so tonali, a i inter ima bolja ponuda na masa od milan, 30m otkup, ovie 20, ama ili muabetot e za konte i vidal, ili inter prvo gleda da prodade igraci ( naingolan, vesino, perisic, brozovic i tn ), pa da nosi drugi.
Ako e zelba na konte ova togas definitivno ke izgubi mnogu simpatii u italija kaj navivacite na inter koi sea za sea celosno bea na negova strana, tonali e prilika, ne znaeme kako ke se razvie u idnina ama defakto u momentov e prilika koja ne bi trebalo da se propusti, kolku i da vazi muabetot deka u prvata sezona mozda i nema da ima mnogu prostor za da se iznaigra, bar ne u inter.
Автоматски споено мислење:

Беше во Палас преклани, мене ми скрена внимание зошто е доста висок а беше подвижен за тие димензии да ги наречам.
gleav videa, metro 94, levak, mnogu e brz za taa visina i dobro se dvizi, ama nisto konkretno nema sea osven od nigde nikade vesta na RAI.
Kao i da e ne deluva loso za zamena, bolje nekoj vakov potencijal otkolku dzeko ili nekoj tret veteran.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.338
Поени од реакции
14.724
Очигледно е дека Конте скрена последниве 2-3 недели.... да не го земеш еден од најнадежните млади играчи во Италија ради 33 годишниот Видал кој е хроничен алкохоличар и 36годишниот Коларов, значи еве незнам. Милан ни крив, ни должен ќе си го лапне Тонали како поп сарма.

А и Марота се чудам како оди по умот на Конте и носи истрошени играчи. Изгледа сезонава ќе се оди all in на некоја титула (Скудето или Куп), ако не успеат да освојат ништо, Перикле ќе си замине, а Интер ќе остане да се влече со дедовциве.
Мене ми делува дека Милан го користат за притисок врз Интер. Би сакал навистина Милан да е во предност за тој трансфер, но знаејќи што се сум видел од нив, не верувам додека не го видам на пресконференција.

А Конте оди на скудето, затоа и бара искусни, но и фудбалери кои носат цврстина на терен. Се му е на таа карта. Каков куп, какви глупости.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.172
Поени од реакции
25.324
Ќе бркаат ЛШ изгледа Милан следна сезона.
Али клаузулава за Јунајтед хахаха.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Ќе бркаат ЛШ изгледа Милан следна сезона.
Али клаузулава за Јунајтед хахаха.

Пробуваат на добрата форма и разбирање што го има во тимот после коронава на Пиоли да му донесат 5-6 играчи кои ќе се борат за прв тим и ќе бидат добри за ротација па некако да се форсира за ЛШ.

Многу ќе биде тешко ама за да се даде посериозна оцена треба да видиме како ќе заврши пазаров.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Пробуваат на добрата форма и разбирање што го има во тимот после коронава на Пиоли да му донесат 5-6 играчи кои ќе се борат за прв тим и ќе бидат добри за ротација па некако да се форсира за ЛШ.

Многу ќе биде тешко ама за да се даде посериозна оцена треба да видиме како ќе заврши пазаров.
Ќе биди интересно за Милан следната сезона кога ќе се трошат дополнително и во ЛЕ....едно е кога имаш фул фокус на првенство , а друго е кога имаш плус Европски натпревари...релативно Наполи и Аталанта се сеуште подобри од Милан т.е. поквалитетни ама пак на крајот ништо немора да значи ако имаат контиунитет.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Ќе биди интересно за Милан следната сезона кога ќе се трошат дополнително и во ЛЕ....едно е кога имаш фул фокус на првенство , а друго е кога имаш плус Европски натпревари...релативно Наполи и Аталанта се сеуште подобри од Милан т.е. поквалитетни ама пак на крајот ништо немора да значи ако имаат контиунитет.
Нормално ама па и не може да имаат континуитет ако нема клупа, ротација и играчи што ќе сакаат да се пробијат во прв тим, така?

Далеку е Милан се уште од ЛШ според мене, имаме млад и интересен тим, има пар искусни играчи, Леао пример треба и очекувам да изгази наредна сезона ама многу коцки треба да се поклопат за да влеземе у топ4.

Прво и најбитно е Малдини да ги погоди трансферите и осетно да ја појачаат клупата, другото е на Пиоли и играчите, ќе видиме како ќе се одвива сезоната.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.823
Поени од реакции
19.135
На Милан најпаметно им е да зацртаат цел, дали ќе одат ол ин на ЛЕ и така да се пласираат во ЛШ или да се откажат во рана фаза од тој турнир и да се фокусираат на топ 4
Мислам дека втората опција им е пореална.
Јуве, Интер и Аталанта се сериозни екипи за топ 4, по мое ниту Рома ниту Наполи ниту Лацио имаат подобар тим од Милан, ама тоа не мора ништо да значи можи некоја екипа од вториот ранг да изненади.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
На Милан најпаметно им е да зацртаат цел, дали ќе одат ол ин на ЛЕ и така да се пласираат во ЛШ или да се откажат во рана фаза од тој турнир и да се фокусираат на топ 4
Мислам дека втората опција им е пореална.
Јуве, Интер и Аталанта се сериозни екипи за топ 4, по мое ниту Рома ниту Наполи ниту Лацио имаат подобар тим од Милан, ама тоа не мора ништо да значи можи некоја екипа од вториот ранг да изненади.
Ниедна сериозна екипа не може да зацрта таква цел на се уште непочната сезона, ако се прават такви калкулации тогаш тоа се прави во тек на сезона.

Замисли Јунајтед да одлучеше да иде у ЛШ преку ЛЕ пошо имаше период кај шо сериозно не им одеше во лига и едноставно да кренеа раце и бап у полуфинале ЛЕ пратени дома од Севиља.

Не фукнционира тоа така, ај зашо Атлетико не иде all-in секоја сезона на ЛШ пошо и онака има 1% шанса за домашно првенство со Барса и Реал.

Kajgana Shop

На врв Bottom