Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
1 април 2012
Мислења
152
Поени од реакции
41
Нешто поконкретно, искуство или само реклама им правиш?
искуство од прва рака. Менување кај нив скоро се, но ќе издвојам од тоа: потисна со замаец, турбина. Работата е маестрално завршена и јас презадоволен. Би ги препорачал на секого.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
27 мај 2016
Мислења
368
Поени од реакции
144
Ми треба ваше мислење во врска со ДПФ.
Се работи за тојота аурис 2.0 д4д...на два памета сум
(1)дали да го извадам дпф-от и ставам нов софтвер кој вкупно би ме чинело околу 250евра...или
(2)да се носи на чистење дпф + катализатор.
сум читал доста дека со вадење дпф-от се добива подобра потрошувачка на гориво, стартност, работа на мотор, олеснување на турбото да работи, не ја гушело колата ?
Кажав во еден пост претходно дека ми се појавуваат Чек енџин (P1386) + за пролизгување при возење на отворeн пат.
?????

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
Да не бевме банана држава ќе те советував да не го вадиш бидејќи мерењата при регистрација ќе бидат се поригорозни и нема да можи да ја регистрираш. А можно е побрзо да мениш возило пред тоа некогаш да го доживееме.
Сигурно ќе има подобра работа без рестрикција од дпф, зависи од моторот во каква состојба е, ако имаш забележано потрошувачка на масло и да го исчистиш нема долго да оди.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.069
Поени од реакции
1.560
(1)дали да го извадам дпф-от и ставам нов софтвер кој вкупно би ме чинело околу 250евра...или
сум читал доста дека со вадење дпф-от се добива подобра потрошувачка на гориво, стартност, работа на мотор, олеснување на турбото да работи, не ја гушело колата ?
Кажав во еден пост претходно дека ми се појавуваат Чек енџин (P1386) + за пролизгување при возење на отворeн пат.
?????
Вадиш дпф и ја спасуваш тирбината од превртување.

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
2.140
?????

Извади дпф-от препорака.

Потрошувачката останува иста или ептен малку се намалува.

Колата е пожива ама пак сеа не е тоа некоја кизнај каква разлика (освен ако со новиот софтвер не се прави и ремап комплетен).

За турбото не прави никаква разлика, ако е здраво ќе биде здраво и после тоа, ако е при крај пак ќе се расипе и без дпф. За турбото многу повеќе влијание има одржувањето, колку често се менува масло, какво масло, дали се гази колата кога е ладен моторот и сл.

Член од
27 мај 2016
Мислења
368
Поени од реакции
144
Извади дпф-от препорака.

Потрошувачката останува иста или ептен малку се намалува.

Колата е пожива ама пак сеа не е тоа некоја кизнај каква разлика (освен ако со новиот софтвер не се прави и ремап комплетен).

За турбото не прави никаква разлика, ако е здраво ќе биде здраво и после тоа, ако е при крај пак ќе се расипе и без дпф. За турбото многу повеќе влијание има одржувањето, колку често се менува масло, какво масло, дали се гази колата кога е ладен моторот и сл.
А дали може вадење дпф без инсталирање софтвер?

Член од
7 јануари 2015
Мислења
963
Поени од реакции
634
А зошто не го исчистиш дпф филтерот???

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.156
Кога ја заклучувам колата, на задната десна врата ова што е заокружено на сликата не се заклучува до крај туку застанува негде во средина. Надвор ако пробам да ја потегнам рачката, вратата е (лабаво) заклучена и на второ потегнување на рачката oва обележаното попушта и вратата е отклучена. Што би можело да биде и предложете некој сервисер што би го средил?​

1598637938576.png

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
2.140
Кога ја заклучувам колата, на задната десна врата ова што е заокружено на сликата не се заклучува до крај туку застанува негде во средина. Надвор ако пробам да ја потегнам рачката, вратата е (лабаво) заклучена и на второ потегнување на рачката oва обележаното попушта и вратата е отклучена. Што би можело да биде и предложете некој сервисер што би го средил?​

Прегледај го приврзокот 264233

Сервисер не знам некој од авто електричариве инаку или шипките или сајлите (зависи како е) глават и затоа ти застанува. Искрено не знам што кола е, ако е некоја поедноставна земи извади го сам тапацирот и пробај заклучи отклучи ќе видиш кај е проблемот. да не е изместено нешто.
Автоматски споено мислење:

А дали може вадење дпф без инсталирање софтвер?

Може али треба да се исклучи софтверски...не може само физички да се отстрани, мислам може али нон стоп во сејф моуд ќе ти биде колата и грешки ќе дава еден куп.

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.156
Сервисер не знам некој од авто електричариве инаку или шипките или сајлите (зависи како е) глават и затоа ти застанува. Искрено не знам што кола е, ако е некоја поедноставна земи извади го сам тапацирот и пробај заклучи отклучи ќе видиш кај е проблемот. да не е изместено нешто.
Ford Focus е пробав сам ама заглавив малце, не знаев сивово како да го извадам.
1598640416047.png

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
2.140
Не знам како е на фокус. Можно е да е на нитни, треба да се разбушат...повеќето коли со ваков лим се штрафови и евентуално да не има лепило како силикон да го држи на вратата

Член од
27 мај 2016
Мислења
368
Поени од реакции
144
Kakov softver? Dpf se vadi prvo mehanicki pa posle softverski samo se isklucuva. Ako ja remapiras e togas se smenuva softver. Ako ja remapiras neka ti go obrabotat tvojot fabricen softver a ne so gotov fajl.
Епа незнам дали треба нов софтвер бидејќи сега ми појавува чек енџин со пролизгување иконата...чекот е во врска со петтата дизна што прска нафта према дпфот...дизната е исчистена ама пак ги појавува икониве...па затоа велам да не има некој пиратски спфтвер....

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
Епа незнам дали треба нов софтвер бидејќи сега ми појавува чек енџин со пролизгување иконата...чекот е во врска со петтата дизна што прска нафта према дпфот...дизната е исчистена ама пак ги појавува икониве...па затоа велам да не има некој пиратски спфтвер....
Дизната можи е чистена ама дали е исправна, ако дпф проблемите се јавија последователно од дизната, да го средиш проблемот со неа па после можи и со чистење на дпф да поминиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom