Moja pretpostavka e u siti deka ke odi, poradi pep, najsigurna opcija mu e ova u ovoj del od karierata, negov sistem, negov trener, preku nokj ke se adaptira na celiot sistem, jedino problem u cela ovaa rabota gledam so FFP so koe arapive buvkalno mu se izmocaa na istoto i dokazaa nesto sto veke site i go znaevme ( plus na ova gi dodavame i footballleaks ) deka do gusha se korumpirani vo fudbalskite svetski organizacii i ic kur ne gi boli za istoto, a pritoa trpat i golemi i mali klubovi.
Ova e mozda dobro za PL, predobro za Siti, dokolku se desi sigurno, no u nikoj slucaj dobro za site ostanati klubovi vo taa liga bidejki evidentno ima nekoj koj pravi mokjna ekipa pritoa zaobikoluvajki gi site regulativi za istoto. Vsusnost poslednata presuda koja prakticno bese uvazuvanje na zalbata na siti toa i go potvrdi, samo sto mnogu kasno im teknalo na uefa da gi teretat za nezakonsko rabotenje ( sekako deka i ova bese slucajno ), pa zatoa i bese recnata prvicnata presuda. Ova e veke ebenje u zdrav mozok, bukvalno za site klubovi imaa monitoring i navremeni sankcii, samo za siti nemaa, a vsusnost golemata slika e deka sve ova svesno bese napraveno, da pokaze kao demek uefa nema pardon i za niv, ali ete ne e do niv, ima i povisoki sudovi vrz koi nemaat kontrola, i mene do den denesen mi e cudno zasto angliskive klubovi se ponasaat ko nisto da ne bilo.
Liga so nenormalna tradicija, klubovi isto, so nenormalna tradicija, i dojdoa arapive mater im ebaa, doaganje na mesi vo siti znaci i ostanuvanje na gvardiola tamu barem 2 do 3 godini plus, sto pod difolt znaci deka tesko deka nekoj bi gi soprel siti ( osven liverpul ) naredniot period, bidejki mesi znaci i naglo shirenje na brendot, mnogu poveke pari, a i magnet za drugi jaki igraci.