зависи за кого како, што е а што не е у интерес да се прикрие. Пример за брејнвош од екстра размери е нашиот, од груевизам во кој народот никад не би помислил да го смени името со еден систематски брејнвош го доведоа до апатија народот. И тоа за само година ипол две. Рецептот е едноставен, купи ги интернет медиите, купи ги твитерџиите и тоа е тоа.
Прашањето е што се менува, кога ќе се смени партијата на власт во Шведска, освен тендерите ?
На тоа ли се сведува изборот на народот во Монти Пајтон демократиите? На избор на тендери во наредните 4 години?
Како мене ми помага тоа што мојот претседател проектира моќ со својата појава, имот или возен парк? Арогантно е да не идолизирам политичари и водачи и да сакам да бидат нормални луѓе, а не богови?
Чим успеаја во САД убиство на вооружен криминалец да го претворат во симбол на опресија, а да релативизираат ладнокрвна егзекуција на 5 годишно дете без апсолутно никаква причина... све е можно во времето на технологијата и интернетот.
Од една страна `патриоти`, борци за Македонија, против северџанија итн..Од друга страна, дупеувлакачи на Титоизмот кој испрати неброени македонци на голи оток, поради тоа што беа, патриоти Македонци...Убила ме туџа срамота, појео ме туџи блам....љољ
Едно е да величаш човек, а друго е да кажуваш факти за него... Колку мене и да не ми се свиѓа Тито, колку и да сметам дека за доста работи од оваа перспектива работел против Македонските национални интереси, сепак мора да го признаам фактот дека бил способен и голем човек, каков што ретко се раѓа. Признанието не е дупеувлакање, туку позитивна човечка карактеристика која за жал се поретко се гледа... баш од ваквиот пристап што го имаш ...
Прашањето е што се менува, кога ќе се смени партијата на власт во Шведска, освен тендерите ?
На тоа ли се сведува изборот на народот во Монти Пајтон демократиите? На избор на тендери во наредните 4 години?
Не те разбирам што очекуваш да се смени ако се смени власта. Некои револуции, гилотини или што? Штом си гласаат и ја менуваат власта значи има причина зошто се прави тоа. А промена на власт не мора да значи револуција дека се случило.
Не те разбирам што очекуваш да се смени ако се смени власта. Некои револуции, гилотини или што? Штом си гласаат и ја менуваат власта значи има причина зошто се прави тоа. А промена на власт не мора да значи револуција дека се случило.
Не очекувам јас ништо од Монти Пајтон демократијата. Туку те прашувам што се менува, кога ќе се смени власт во Шведска, освен што се менуваат тендерите ? Пошто ти викаш дека имаш избор да избереш... и само ете покушавам да видам што е изборот, освен смена на тендерашите...
Колку и да го напаѓате ликот и делото на диктаторот Тито, не заборавете дека тој ве призна како Македонци.
Сегашниве демократи го избришаа тоа, сега сте ///. Да не зборуваме за грабежите на векот.
Реално е да се очекува дека и Белорусија кога ќе се ослободи од диктаторот ќе ја доживее судбината на сите останати кои успејаа да се изборат за демократија.
Еве на страна протестите, не разбирам што е наредно. Лукашенко да владее доживотно па после син му па внук му па така натаму, само за да не ги налутат Русите? Да не го менуваат зашто цело време ги држи под закана дека државата ќе отиде во курац ако он не бил на кормилото?
Ја тука во темава колку што разбирам ако има про-демократски или недај Боже проевропски Белоруси, они се платеници и државни непријатели по дефиниција.
Најверојатно зошто е ебана, сум ја пропуштил
Инаку ти ја сфатив поентата, ама ти народецов изгледа не си го познаваш доволно! Не е точно дека гвујо немаше да го смени името, само формата и тајмингот ќе беа различни.
Да де, стално кога паѓа диктатор е завера, некој шаблон, обоена револуција и слично. Никогаш не е желба за демократизација на системот туку стално странски сили.
Ја пишав уште на почетокот на темата дека овие диктатори паѓаат на ист начин зошто владеат на истот глуп начин како што се владеело пред 50 години. Ама тоа не ви е веројатно туку поверојатни ви се некои шаблони и завери.
Јас сум 100% сигурен дека истите тука што гледате шаблони, доколку се десат вакви протести во Саудиска Арабија нема да гледате шаблони туку ќе ликувате со саудискиот народ кој се дигнал во борба за слобода
Не очекувам јас ништо од Монти Пајтон демократијата. Туку те прашувам што се менува, кога ќе се смени власт во Шведска, освен што се менуваат тендерите ? Пошто ти викаш дека имаш избор да избереш... и само ете покушавам да видам што е изборот, освен смена на тендерашите...
зависи за кого како, што е а што не е у интерес да се прикрие. Пример за брејнвош од екстра размери е нашиот, од груевизам во кој народот никад не би помислил да го смени името со еден систематски брејнвош го доведоа до апатија народот. И тоа за само година ипол две. Рецептот е едноставен, купи ги интернет медиите, купи ги твитерџиите и тоа е тоа.
Мене никој не ми дојде од Шведска да ми каже дека имал избор... Ти ми кажа дека во Шведска имале избор, па веќе чим кажуваш дека имале избор, редно е да кажеш каков им е изборот... И што ќе се смени кога ќе го сменат изборот, освен тендерите....
Да де, стално кога паѓа диктатор е завера, некој шаблон, обоена револуција и слично. Никогаш не е желба за демократизација на системот туку стално странски сили.
Ја пишав уште на почетокот на темата дека овие диктатори паѓаат на ист начин зошто владеат на истот глуп начин како што се владеело пред 50 години. Ама тоа не ви е веројатно туку поверојатни ви се некои шаблони и завери.
Е како така сега?
Прво викаш дека диктатори паѓале затоа што владеат на ист начин на којшто владееле пред 50 години... го кажуваш тоа како да е секојдневие... Кога ќе кажам примери Садам, Асад (во обид), Гадафи... дека не паднале, туку интервенирале Монти Пајтон демократиите, ти викаш не споредувај со блиски исток...
Е ај сега кажи кој тоа диктатор паднал во Европа во последните 20 години сам од себе, без никаква интервенција, затоа што владеел како што владееле пред 50 години ?
И еве да сме сигурни дека сме на иста фреквенција, де кажи на кои примери во сегашноста мислиш, за коишто сме мислеле ние дека има шаблон, завера и странска интервенција, а всушност немало... туку се сменил диктаторот, затоа што владеел како пред 50 години.
Мене никој не ми дојде од Шведска да ми каже дека имал избор... Ти ми кажа дека во Шведска имале избор, па веќе чим кажуваш дека имале избор, редно е да кажеш каков им е изборот... И што ќе се смени кога ќе го сменат изборот, освен тендерите....
Автоматски споено мислење:
Е како така сега?
Прво викаш дека диктатори паѓале затоа што владеат на ист начин на којшто владееле пред 50 години... го кажуваш тоа како да е секојдневие... Кога ќе кажам примери Садам, Асад (во обид), Гадафи... дека не паднале, туку интервенирале Монти Пајтон демократиите, ти викаш не споредувај со блиски исток...
Е ај сега кажи кој тоа диктатор паднал во Европа во последните 20 години сам од себе, без никаква интервенција, затоа што владеел како што владееле пред 50 години ?
И еве да сме сигурни дека сме на иста фреквенција, де кажи на кои примери во сегашноста мислиш, за коишто сме мислеле ние дека има шаблон, завера и странска интервенција, а всушност немало... туку се сменил диктаторот, затоа што владеел како пред 50 години.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.