Белорусија

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.377
Поени од реакции
6.063
Да бе, западните напредни демократи ја изораја Србија уздуж и попреко. Ни посеаја осиромашен ураниум, од кој сеуште има и ќе има последици. А пази молим те, лошите Руси не бранеле. Муабетов ти е „добриот Хитлер ја освои Европа, а лошите Американци не бранеја“.
Јас не реков никаде никој дека се добри или лоши, дали Русите дали Американците..Кажав само факти..Ти си извлекуваш сам заклучоци, поточно ми нафрлаш зборови кои не сум ги напишал.. Никаде не оправдав бомбардирање на Србија, само кажав констатација дека Русите си седеа мирно, дури нивните браќа чекаа нивна помош..Ако, нормално, не го сметаш за помош тапкањето по рамо :)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Јас не реков никаде никој дека се добри или лоши, дали Русите дали Американците..Кажав само факти..Ти си извлекуваш сам заклучоци, поточно ми нафрлаш зборови кои не сум ги напишал.. Никаде не оправдав бомбардирање на Србија, само кажав констатација дека Русите си седеа мирно, дури нивните браќа чекаа нивна помош..Ако, нормално, не го сметаш за помош тапкањето по рамо :)
Србија, а и СФРЈ 40 години пред бомбардирањето гаеше западна култура, гледаше Амерички филмови, сањаше за западот и за да одеднаш кога им дојде јајцето на газот некој да им каже дека Русите ќе ги бранат? Зошто побогу Русите би ги бранеле Србите... Да беше во моментот жив Советскиот Сојуз, тоа со Србија немаше шанса да се деси, чисто од интерес, а не од добра воља. Меѓутоа Руските интереси во тој момент беа далеку од тоа да се делува во Србија. Од денешна перспектива гледано, ако тогаш делуваше воено Русија во одбрана на Србија, немаше денеска да ја има таа колку толку изградена позитивна позиција.

Или ако сакаш поинаку, да беше денеска ситуацијата како пред 20тина години, и да се спремаше бомбрадирање на Србија, Русија ќе делуваше чисто од интерес. И тоа делувањето ќе беше или продажба на С300-С400 системите, или Руска воена база на југот на Србија или во Црна Гора. Ова чисто од интерес.

D

Deleted member 12196

Гостин
Па добро, Русите седеа мирно додека траеше бомбардирањето. Ама веднаш по потпишувањето на капитулацијата руската војска влезе во Приштина. Прашањето е зошто се повлече.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.377
Поени од реакции
6.063
Србија, а и СФРЈ 40 години пред бомбардирањето гаеше западна култура, гледаше Амерички филмови, сањаше за западот и за да одеднаш кога им дојде јајцето на газот некој да им каже дека Русите ќе ги бранат? Зошто побогу Русите би ги бранеле Србите... Да беше во моментот жив Советскиот Сојуз, тоа со Србија немаше шанса да се деси, чисто од интерес, а не од добра воља. Меѓутоа Руските интереси во тој момент беа далеку од тоа да се делува во Србија. Од денешна перспектива гледано, ако тогаш делуваше воено Русија во одбрана на Србија, немаше денеска да ја има таа колку толку изградена позитивна позиција.

Или ако сакаш поинаку, да беше денеска ситуацијата како пред 20тина години, и да се спремаше бомбрадирање на Србија, Русија ќе делуваше чисто од интерес. И тоа делувањето ќе беше или продажба на С300-С400 системите, или Руска воена база на југот на Србија или во Црна Гора. Ова чисто од интерес.
Тоа дека секој си поаѓа од својот интерес е точно, и јас тоа го тврдам постојано, дека нема љубов во меѓународната политика, има само интерес.

Тоа со западната култура, малце не ти е на место споредбата. Сигурен сум дека имаш другар што се ложи на Русија а гледа Star Trek,пие Кока Кола, има Ајфон, слуша Бијонс и сл. Така да тоа мислам дека не е доволен показател за политичко расположение..На народот во Србија им беше сервирано, свесно или не, и беше убеден во тоа дека бољшои брат нема да дозволи нив да ги бомбардира никој, дека Елцин нема да остави да гинат Православните браќа, ама на крајот сепак остави. Интересот на русите им беше тој..

А тоа дека среде балкан, при овај распоред на силите, верувај, пре ќе ја разделат Србија на 8 дела, отколку да инсталира Ц-400 системи среде Нато држави.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.524
Поени од реакции
43.463
Сигурен сум дека имаш другар што се ложи на Русија а гледа Star Trek,пие Кока Кола, има Ајфон, слуша Бијонс и сл.
Тоа е баче и јас ја слушам @bijons а навивам за русите. Drunk in Love ми е омилена од неа.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.634
Поени од реакции
5.351
Деновиве сите слободарски и демократски сили се обединија против последниот ЕУропски диктатор, така и ЕУропска-Германија излезе со осуда за диктаторот а со зборови за поддршка и восхитеност за нивните опозиционери.

3 чекора на слободарска ЕУропска-Германија
-воведување на санкции (удри по Белорусите за да смениш власт која не ти одговара во власт која ќе ти одговара)
-не ги признава резултатите од последните избори (е да, после Путин и Русија им е крив-а)
-со 53 милиони ќе финансирале слободарски ем демократски ГМО-НВО медиуми и други нивни експозитури (читај шарени лубриканти)...

На ова имаше еден коментар кој го привлече вниманието, еве го во скратена форма:
Што е со ова ЕУропска-Германија-Меркел? таа е припадник на народ кој убил една третина од Белорусите пред 80 години, денес им дели лекции-проповеди за демократија на истите тие Белоруси?

Лукашенко ги чита 12 точки на слободнарската ем демократска опозиција за демоНкратизирање на Белорусија

...мислам дека со сите барања се сложува!

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.897
Поени од реакции
8.878
Деновиве сите слободарски и демократски сили се обединија против последниот ЕУропски диктатор, така и ЕУропска-Германија излезе со осуда за диктаторот а со зборови за поддршка и восхитеност за нивните опозиционери.

3 чекора на слободарска ЕУропска-Германија
-воведување на санкции (удри по Белорусите за да смениш власт која не ти одговара во власт која ќе ти одговара)
-не ги признава резултатите од последните избори (е да, после Путин и Русија им е крив-а)
-со 53 милиони ќе финансирале слободарски ем демократски ГМО-НВО медиуми и други нивни експозитури (читај шарени лубриканти)...

На ова имаше еден коментар кој го привлече вниманието, еве го во скратена форма:
Што е со ова ЕУропска-Германија-Меркел? таа е припадник на народ кој убил една третина од Белорусите пред 80 години, денес им дели лекции-проповеди за демократија на истите тие Белоруси?

Лукашенко ги чита 12 точки на слободнарската ем демократска опозиција за демоНкратизирање на Белорусија

...мислам дека со сите барања се сложува!
Да, како може да не се сложи со така грамотно скоцкани барања и програма! Бо те бог, како четвртооделенец да им ги пишувал тоа точките :facepalm:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Некој рече,

Брко го нарекуваат диктатор и со разни други погрдни имиња, а човекот редовно организира избори и секогаш победува.

А кој друг и би победил, кога ги апси опозиционерите и само неговата партија си ги број гласовите, нема ни еден, кхм, НИТУ ЕДЕН претставник ниту од опозиција, ниту од една меѓународна набљудувачка мисија.

И пак тој истиот рече, Да не заборавиме, станува збор за човекот кој ѝм го зема Крим на Украинците пред носот на америте, кои гледаа, плачеа и не можеа да сторат ништо.

Тој истиот, не е свесен дека се е предмет на договор, исто како што беше бомбардирањето на Србија, каде Србите чекаа Мигови над нивното небо, ама браќата од исток заспаа и се правеа дека нису знајали. Работите на меѓународна политичка сцена не се од типот на нашите портали (Путин згрме, Ердоган тресна на масата, и такви слични бомбастични уберглупи наслови), туку се малку посложени.. И русите се криеја под кошула додека НАТО ја бомбардираше Југославија, па тоа не значи дека од страв..Од интерес..А Американците го наплатија или ќе го наплатат Крим, дали на друго место, дали допрва ќе стигни сметката, дали Крим им беше па и борч (Косово) ќе видиме..Америте ниту Совет на безбедност не напуштија кога се презеде Крим, што е очигледен факт дека глумењето изненаџењи и увреѓени сепак е јака театарска претстава, додека тие си тераат агендата. А попатно, ќе има некои вакви што се ложат на наслови од типот: Ердоган нервозно лупна на маса и згрме до сојузниците: Ако Македонија не го врати името, тој ќе ни стави вето наместо Грција! Па уште еве го чекаме ветото....
Автоматски споено мислење:

Видео на кое многу убаво се гледа дали викањето на народот против Лукашенко, за време на говорот во фабриката е лажиран или вистинит...
Еве епилог...

Во напредните демократски земји, лидерите вака слободно шетаат и разговараат меѓу незадоволните работници ?

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.377
Поени од реакции
6.063
Еве епилог...

Во напредните демократски земји, лидерите вака слободно шетаат и разговараат меѓу незадоволните работници ?
Да. И Ким Јонг Ун вака шета.. И!? Која е поентата??

Тоа го менува фактот дека беше исвиркан? И тоа пази, во фабрика каде работниците земаат пари директно од државата, и тоа на настан организиран од самата влада на Лукашенко..

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Да. И Ким Јонг Ун вака шета.. И!? Која е поентата??

Тоа го менува фактот дека беше исвиркан? И тоа пази, во фабрика каде работниците земаат пари директно од државата, и тоа на настан организиран од самата влада на Лукашенко..
Не е смешно, не е првпат либтард медиумите да вадат од контекст снимки и да ги ставаат како вест. Како пример дали ти текнува какви снимки имаше извадено од контекст за бегалците... Тоа ли значи демократија???

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.377
Поени од реакции
6.063
Не е смешно, не е првпат либтард медиумите да вадат од контекст снимки и да ги ставаат како вест. Како пример дали ти текнува какви снимки имаше извадено од контекст за бегалците... Тоа ли значи демократија???
Видеото е веродостојно и не е извадено од контекст, а за тоа говори и самиот Лукашенко со својата последна реченица кога нервозно ја напушти говорницата.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Видеото е веродостојно и не е извадено од контекст, а за тоа говори и самиот Лукашенко со својата последна реченица кога нервозно ја напушти говорницата.
И се симна доле меѓу народот, да ги види проблемите... Ако гледаш убаво и ако не дозволуваш други (либтард медиумите) да те наверуваат до заклучок, ќе видиш дека на твоето видео, е среден и во сако, а после кога се симиња меѓу луѓето го вади и кошулата утоп ја прави во разговорите што ги тера ...

Значи после „оди си“, он не си оди, туку се симиња меѓу работниците да разговара за проблемите ...

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.377
Поени од реакции
6.063
И се симна доле меѓу народот, да ги види проблемите... Ако гледаш убаво и ако не дозволуваш други (либтард медиумите) да те наверуваат до заклучок, ќе видиш дека на твоето видео, е среден и во сако, а после кога се симиња меѓу луѓето го вади и кошулата утоп ја прави во разговорите што ги тера ...

Значи после „оди си“, он не си оди, туку се симиња меѓу работниците да разговара за проблемите ...
A од кај имаш доказ дека видеово не е доснимено некој нареден ден, од кога пукна по сите медиуми тоа што беше исвиркан, и да проба да се испере како еве јас сум народен лидер? Тоа барем е лесно во денешни услови..

Kajgana Shop

На врв Bottom