Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Зависи кој ќе биди кандидат, ако е Милевски има надеж
Зависи и ВМРО кого би избациле за кандидат, сигурно и они немат да идат со некој што не вреди, ама мислам дека сдсм ќе губи во Битола , Охрид, Прилеп Штип, Велес Скопските општини поголемиот дел ќе ги губи овие локални избори

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Ti pa kao golemiot strateg, epten se razbiras od toa. Pamtam edno vreme na Let 3 mu prodavase madinja za bubrezi okolu strategija i taktika. Iskreno tugj sram me jade koga citav koga te rasturi kako sarma. A pazi rezerven oficer si a mislam i toj. Tuku sto da ocekuvam od lik koj uste misli deka vo petok davale drnc i deka konzervite se od 1970 ili taka nesto. Nema veze igrajte si generali so ona vlaseto, vi odi muabetot gledam.
Владе, жал ми е за тебе. Искрено. Твојата селска малициозност е патетична до крајни граници, што стануваш интересен. Најди нешто боље.

Каква врска имаат сите тие работи со темава?

Но, сепак да се навратиме на муабетот. Ја можам на Лет3 да му продавам муда за бубрези за стратегија и тактика. Нигде он не ме растурил за ништо такво. Нити он, нити никој друг тука.
Да те терам да ми цитираш, каде тоа ме растурил за стратегија и тактика, нема да има некоја поента, нели?

Во петок даваа дрнч, а конзервите беа од 1970. Тоа го знам од лично искуство и можам да се заколнам во тоа. И стварно не ми е битно дали некој нагаѓа дали било така или не.

Но, побогу владе другарче мое, повторно каква врска има тоа со сето ова?

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.866
Поени од реакции
2.845
Да имаше профил направено на форумов освен за политика и тресење ретардирани глупости можда и ќе прочиташе со шо се занимавам во животот.
Ама те разбирам искрено, не е лесно да се чистат фекалии по австралиските тоалети.
Nemoj da mi se pravdas, cekas rabota vo zooloska, drzavno si e drzavno.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.311
Поени од реакции
4.573
Вицепремиер за борба против корупција :pos: :cautious:
Сите денови после избори шо демек преговараа, Груби и Маричиќ, независниот аналитичар од 2014-2015та, имаат мислено шо позиција да му дадат на Љупче

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.034
Поени од реакции
83.467
Баш накај Босна и регресираме со суверенитетот.

(у ствари сега Заев ќе ни објасни, за некоја минута почнува со интервју)

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Вицепремиер за борба против корупција :pos: :cautious:
Сите денови после избори шо демек преговараа, Груби и Маричиќ, независниот аналитичар од 2014-2015та, имаат мислено шо позиција да му дадат на Љупче
Овој Мричиќ од секогаш ми бил антипатичен, уште кога излегуваше на тв и се преставуваше како си некој "независен експерт" се гледаше од авион дека не е независен нејсе, овој пак Љупче има направено копи пејст на Нино исто ја раковиди СДСМ како што ја раководеше Нино ВМРО, патем овој Љупче толку портали има под негова контрола една вест кога ќе излези од власта или СДСМ небитно на неговите портали се шири вирално..

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.427
Поени од реакции
9.083
Да имаше профил направено на форумов освен за политика и тресење ретардирани глупости можда и ќе прочиташе со шо се занимавам во животот.
Ама те разбирам искрено, не е лесно да се чистат фекалии по австралиските тоалети.
прочитав некаде на еден му викаше политика не ме интересира оди во политика и вести , а обесен си на темава ко крт, сигурно и во приватниот живот си војаер.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Мила го надмина на Спиро Ристевски и на Нино
п.с што си по порофесија ? Министер во Хибриден Режим... :pos::pos::pos::pos:

A

Avenger99

Гостин
прочитав некаде на еден му викаше политика не ме интересира оди во политика и вести , а обесен си на темава ко крт, сигурно и во приватниот живот си војаер.
Ти уште да читаш нешто во животот и ќе беше тро пописмен, вака си само греотичка.
Автоматски споено мислење:

Nemoj da mi se pravdas, cekas rabota vo zooloska, drzavno si e drzavno.
Во национален парк чекам, да им наплаќам на скопјанишчана 200 денари за влез:cool:

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Такви филмови за виножита, широки тревни полјани какви што вие слатки деца на летото замислувате, може да гледате само во земји кои што ги решиле своите егзистенцијални прашања, овде не.
Трибализмот, засилен со екстремниот национализам, зачинет со радикален верски фанатизам кој што се потпира врз догми кои што креираат цела една култура на живеење, верски и политички лидери кои што знаат сето ова да го изменаџираат и да го насочат кон една шизофрена кауза која што во себе содржи територијална експанзија, прогон и етноцид, доведува до моменталниве резултати.
Овој рецепт во минатото растурил илјада годишни империи, е практика и денес. Вакви фрагилни испрдоци од општества како нашето, со закржлавено идентитетско ткиво, се први кои што биваат покосени во налетот на ваквите орди. Трибализмот има тенденција да се шири, да експлоатира, но ретко е во состојба да менаџира, да создаде култура а со тоа и цивилизација.

Ние си имаме работа со ваков проблем. Никакви договори, рамки, отстапки не го решаваат, туку само ја пролонгираат агонијата на нашето постоење. Рим пред својот пад им плаќаше на племенските орди да не напаѓаат, им додели земја и права да живеат. Пред крајот, последните императори беа корумпирани слабаци без никаков допир со реалноста. Звучи познато, нели? Племенски водачи како Али им пресудија.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
„Сакам да носиме одлуки согласно квалитетите и кадрите. Очекувам комплетно фокусирање на работата особено во периодот кој ни претстои. Најважна работа е чесноста и одговорноста. Секој кој ќе се огреши од законот, почнувајќи од Заев ќе одговара без разлика за кои се работи.“ - рече Заев.

Цар :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom