Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.765
Поени од реакции
3.831
Финансии е клучно министерство за цела влада. Ако од финансии не ти одобрат пари, гз папир не можеш да си купиш

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Мислам дека мапата на Голема Албанија треба да добие апгрејт троа поисточно према Берово. Да видиме сега ние остатокот што живееме во наводно чисти етнички средини како е да се живее под албанска јурисдикција. Ко нема на овие гомна што глумат ноншалантност ко да живееат на другиот крај на светот, а не во иста држава со некој од Тетово или Гостивар, или било кое друго населено место во Западна Македонија, да ни наложат на сите да носиме кечиња, по што реално им се може бе!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Абе го има некој видено @Казаки ?
Да не е појден во Турција сунет да се прај после 15 јули.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Има ли шанси Левица да го смени Шилегов напролет?

Мислам дека мапата на Голема Албанија треба да добие апгрејт троа поисточно према Берово. Да видиме сега ние остатокот што живееме во наводно чисти етнички средини како е да се живее под албанска јурисдикција. Ко нема на овие гомна што глумат ноншалантност ко да живееат на другиот крај на светот, а не во иста држава со некој од Тетово или Гостивар, или било кое друго населено место во Западна Македонија, да ни наложат на сите да носиме кечиња, по што реално им се може бе!
Системот треба да го смениме тие шо сме у западна македонија. Со моменталниот систем на управување имаат преголема слобода. Единствено решение е левата опција сакале или не. Јас лично се откажав од вмро кога груевски им го даде кичево. У ездеес имав верба дека се определуваа како левичари но ништо левичарско не покажаа. Така да косматиов ќе си го чекам јас.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.677
Аферим.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Ко го мењаваа името...шо ти менува тебе оти го сменија името?
Сега ваљда ќе биде...а шо ти менува тебе што државата е на четири годишен тест период, ебена бета верзија на Голема Албанија?

D

Deleted member 53418

Гостин
По фб гледаат се радуваат влада имало, не се свесни дека робови ќе бидат во своја држава.. глумење европско bullshit прогресивно "опшество" за сите автхтони жители на нашата сакана држава..

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.910
Поени од реакции
23.317
И те вработија тие од ДУИ или уште си во чекална?
Sega dogovorise so kolegite. VMRO me vraboti, SDSM me vraboti ili DUI me vraboti. Drzavno sum vraboten ili doprva ke se vrabotuvam.
A vistinata e sosem druga. Koga si igravte revolucioneri, koga rusevte rezim i ajde da ne ve potsekjam na tie herojski vreminja poprilicno tocno i plasticno vi opisav, objasniv sto ke sleduva. Zosto sega patetiki i placenja, murtenja. Baravte guster, najdovte zmija. Jbg toa e, so si mislevte deka se so leta se jadi, deka se so sveti e zlato. Deka nema da stigni smetkata za naplakjanje. A i sto e bitno barem vo NATO vlegovme. E sega ne bas kako sto sakavme ama jbg barem vo NATO sme, top ne ne bie sega.
I sega dopolnuvanje na vistinata. Ne custvuvam nikakva lojalnost prema severdistan i severdjanite, oko ne mi trepnuva dali ke se raspadnime, federalizirame, kantonizirame ili sto i da e. Ednostavno sakam na severdjanite toa NATO, toa promena na ime i sekoja druga cena sto ja plativme vo megjuvreme troduplo niz nos da im ja izvadam, da ne koristam drugi popogrdni izrazi. Spored mene DUI bese najdobra opcija za da sto pobrzo se stigni do toa i ocigledno sum bil odlicen vo mojot izbor. Tek zamisli da imaja nekoj pratenik plus sto ke se desavase ama ok i vaka e sosem dovolno. Sepak ima uste 4 godini za krupni promeni koi se nadevam seriozno ke se nacnat i ako ne se resat vo ovoj mandat togas sigurno ke se resat na narednite izbori ili barem jas iskreno se nadevam. Prvo sto mi idi kako zelba e znameto, grbot i himnata kako posledni relikti so ostanaja necepnati od pred revolucijata. Ima uste mnogu tuka ama se si mislam deka povekjeto sfatija na kaj celam i sto mi e poentata :(.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.185
Лудилово нема крај, па како најавија дека од сега све ќе биде во ред ... :pos:

Туку лижењето на Заев према ДУИ изгледа го зарази и нивното членство и нивните гласачи. Се повеќе забележувам како Северџански сдсовци по социјалниве медиуми им го лижат на учкиве чиниш први братучеди се. За џабе, не е канцерот обичниот Албанец во Норт Маседонија туку тие 200.000 - 300.000 изроди Северџански.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Ние од Левица не ви даваме ништо да мените, какво знаме какви бакрачи.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.436
Поени од реакции
5.480
Министерство за Финансии - фино фино... Во првите 100дена промена на двојазични банкноти.

Ко можеше Агим Нухиу од улога ВД Министер во МВР да пушти акт за менување на амблемот во двојазичен, овај за Финансии има Наим Фрашери да го залепи на 500кана

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
49.314
Зоран Заев прерасна во еден трагичен лик во модерната македонска историја, тој сега е де факто Ванчо Михајлов на современата Македонска држава.
Селски Ванчо е повеќе. Брошурата на Ванчо(ако по неа го водиме Заев како Ванчо) за Швајцарија на Балканите предвидува самостојна и самоодржлива држава во границите со Солун и Благоевград, еднакво блиска и еднакво далечна од соседите (со негови зборови).

Овој акмак кога му го тупнале планот не ни размислувал за некаква самостојност и самоодржливост. Ја превзел обврската од делот во кој Ванчо пишува за Блгари, Срби, Арнаути, Власи како националности во државата и прифатил одма само за да можат со брат му да ебат мајката на што се може.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom