- Член од
- 18 мај 2008
- Мислења
- 7.561
- Поени од реакции
- 17.594
Дај прво ти кажи за некој твој предок србин од античко доба. Зар не поднапишале нешто караѓорѓевиќи за српството во кумановското село пред Рим?Кога сум на пц ке ти најдам убава книга со кме и презиме кој све учествувал.
намерно или ненамерно незнам но ми ги вртиш зборовите, дарувал олтар, а нерадел црква во бари, да раскрстиме.
јосиф михаиловиќ е еден од ликовите што ти ја руши оваа теза.
Секако, сакаш упте властели да ти набројам на овие простори кои владееле а биле срби и на нив ли ке км најдеш некоја жица од херцеговина?
за византиците нормално дека ги кма највеќе, но по доселување на словените византициите се истиснати од овие простори, а согласно душановиот законик тачно има кои народи живееле на овие просториПрегледај го приврзокот 262830Прегледај го приврзокот 262830
Автоматски споено мислење:
Да не га тупимо сс тебе, еве најдими едн споменик за македедонци и во нивна чест во средновековието јас ек тис е извинам јавно, јас ако сакаш веднаш ке ти најдам каде е исклесано во камен моето српство, за разлика од тебе можеш да најдеш само споменицк од 45 па надаље, така да очиглено не разбираш и нејќеш да разбереш, еве јас во моето село на сто метри кмам црква од 1313 година во кој пишува “српски краљ изби турке...” до чукун дедоми знам за неговото српство а тоа е поечток на 19 век... такс да нема што да се убедуваме кој е краљева а кој титова издркотина кога е повеќе од јансо...
И ако можеш да кажеш некоја народна песна за големиот херој Јован Долгачот не би било лошо.