ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 139 67,1%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 14,0%

• Вкупно гласачи
    207

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Како асално дете ко Муцунски завршило во ВМРО?????
Батали Муцунски, не знам тебе како те немаат земено во НАСА досега, штета шо не те читаат на Кајгана, реперна точка ќе им бидеш со сигурност :icon_lol:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Како асално дете ко Муцунски завршило во ВМРО?????
Дел од успешноста на Груевски беше резултат на асални деца. Негова најдобра особина е таа, да направи тим и да го менаџира. Со оглед на капацитетот што го имаме тоа беше генијално достигнување. Не земам у обзир колку ги покварило сето тоа и каде завршиле.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
Истото прашање многумина си го поставуваат и за некои работи овде, ама нема одговор, односно нема едноставен одговор.

Можно е глупирањето да е предизвикано заради тоа што повторно ги изиграа, затоа што некој им ветил широка владина коаљиција а сега Црпе и Аљи си играат со 3+1 со што ДПсНЕ повторно ќе заврши во магарешка клупа.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.248
Не сум слушал што изјавувале ама сигурно не оделе џабе дотаму. Можда имаат некоја причина зошто.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не сум слушал што изјавувале ама сигурно не оделе џабе дотаму. Можда имаат некоја причина зошто.
И да имаш причина веќе у оваа држава посерен е и устав и процедури, и протоколи и се' :)
Не траба да не третираат како држава веќе. Ама јбг, ВМРО од опозиција се ова го направи :LOL:

D

Deleted member 12196

Гостин
Има ли поголема глупост од онаа прошетката до Водно?
Без гајле. Како тргнале, наскоро ќе измислат и нешто поглупо.
2016 со +2 пратеника Груевски го доби мандатот. Сега е иста ситуација (+2), ама не е во ред Заев да го добие мандатот.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.248
И да имаш причина веќе у оваа држава посерен е и устав и процедури, и протоколи и се' :)
Не траба да не третираат како држава веќе. Ама јбг, ВМРО од опозиција се ова го направи :LOL:
па добро, вреди да се обидат. Ако досега некој не видел, да види дека нешто со мандативе не е во ред. Ако е џабе, не треба партии да излегуваат на избори.
Ако не е во ред, прашање е дали негде можат да тужат.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
па добро, вреди да се обидат. Ако досега некој не видел, да види дека нешто со мандативе не е во ред. Ако е џабе, не треба партии да излегуваат на избори.
Ако не е во ред, прашање е дали негде можат да тужат.
Не сум у тек https://alfa.mk/miczkoski-vo-vila-vodno-vmro-dpmne-gi-zamrzna-odnosite-so-pretsedatelot-pendarovski/ еве што била фрката.
Абе штом устав и идентитет на народ ќе смениш на сила што да правиме муабет за понатака.....затоа е ова смешно :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.248
Еве гледам на тајм
Како и што, ова правници ќе знаат пвеќе

D

Deleted member 12196

Гостин
Јас не гледам ништо неуставно во доделување на мандатот. Факт е дека коалицијата „Можеме“ освои најмногу пратеници.
Надвор од устравот ќе биде ако Заев го врати мандатот, па му биде доделен на Мицкоски.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.303
Поени од реакции
21.432
Јас не гледам ништо неуставно во доделување на мандатот. Факт е дека коалицијата „Можеме“ освои најмногу пратеници.
Надвор од устравот ќе биде ако Заев го врати мандатот, па му биде доделен на Мицкоски.
Наводно, според Устав (член 90), мандат се доделува на партијата која има обезбедено парламентарно мнозинство. Заев победи на избориве, ама нема обезбедено 61 потпис.

Работата е што во 2017 демокративе од Али Експрес коси кубеа дека Иванов противуставно му го доделил мандатот на Груевски, без да има обезбедено парламентарно мнозинство, а сега истото тие го направија - добија мандат без да имаат 61 потпис. Со свој камен, по глава. :LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom