Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Здраво за тие што се на дополнителна има ли нешто ново како да не заборавија цела година помина

Здраво за тие што се на дополнителна има ли нешто ново како да не заборавија цела година помина
Врати се назад неколку страни и ќе прочиташ што е новото во врска со дополнителна, воглавно што кажуваат посредниците и претпоставки

Dali nekoj ima informacija dali lile styanova praka ukazi do ambasada? Veke 2 nedeli nemam odgovor od niv a ne zakazav termin preku sistemot.
Ne znam dali da zakazuvam ili da pocekam uste. A termini sega za mart 2021
Ne se obiduvaj gledam vekje podolgo ne vrakja na mail...
Автоматски споено мислење:

Положително 08.10.2019
Blagodaram, so ubavo da si go koristis pasosot Pozdrav.

Здраво, знам дека 100 пати е поставено прашањево, но сакам да потврдам една информација зашто сакам да сум сигурна пред да заминам за бугарија. Јас го земав указот во Скопје, поднесов за адреса во Благоев град- таму имаат стан брат ми и татко ми. И ми пишаа дека ми стигнало ‘удомителното писмо’. Сега следно е ЕГН така? И после лична карта и пасош? И дали за ЕГН од тука ми треба само извод- преведен и указот или и други документи? Има ли некој лично искуство што извадил ЕГН за еден ден? Фала ви

Некој да сподели искуство за колку време стигнува указот преку амбасада

Што се е потребно (документи) за поднесување во амбасада во скопје за малолетно лице чии двајца родители имаат бугарско државјанство?

Tina Gjo, VlatkoN1 kaj vas nemali ukaz
Да , Има кај син ми - Влатко денес ..

Да , Има кај син ми - Влатко денес ..
Положителна беше од 1ви октомври

Ќе ве молам сега еден совет , како е побрза постапката за подигање на Бг државјснство преку амбасада во Скопје или преку Софија да се оди. До сега процедурата ни одеше преку Софија .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom