Во нормална, цивилизирана држава, да. Пази, истово ова го викаа и за Трамп во предизборието, а рачунај тоа е Америка а ние сме Северен Фиром. Он го кажува тоа што добар дел од просечниот народ го кажува во кафани. Ќе наиде на критика кај мене, кај тебе, кај Петко. Ама на еден мене, тебе и Петко има 10+ кои ќе речат-Тоооо мајсторе ама и го зачука у гз на кокошкана искубана. Фрлил рипче, фатил крапче.
Пред некој ден да не барам сега, не знам кој член го критикуваше Апасиев затоа што идеолошки по правило (треба да) се обраќа на радничката класа која е во главно необразована и нискоинтелигентна, а он користи некои софистицирани фрази и методи на интервјуата Робеспјери, латински изреки, кур се тресе. Кога сме кај поени кај гласачите. Ако погледнеш историско-емпириски Бранко, Грујо, Мијалков, Заев сите го имаат тоа сељачкото во себе на еден или друг начин. Во политиката се битни бројките на крај, а не квалитетот. На Марвел филмовите зарботуваат милјарди, ама се тежок булшит, но кога јас би имал кино секако дека нив ќе ги прикажувам.
Ова не го бранам, само му ја анализирам логиката зад потегот.
Не викам дека начинов ќе му успее, ризик е, ќе видиме што ќе постигне, сеуште во мојата ментална кладилница најмал коефициент давам дека ќе усере.
Ниту пак мислам дека начинот му е исправен и чист. Ама, што би рекол Станис од минута дваесет и девет натаму: