Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.023
- Поени од реакции
- 83.444
март искрцавање на 58.000 Британци во Грција. Пресудно.
Ради Плоешти не ја напаѓа Малта, после, туку Крит.
Автоматски споено мислење:
Да, да. ради ПлоештиИмаш по нет целосно инфо за логори, на памет не ми паѓа да барам сега имиња и да гледам човечки страданија од најцрн вид по сајтови.
Не, не сум јас прозападен, нит происточен, нит ме интересира лгтф или џамии, само имам основна човечка пристојност да осудам појава како конц-логори на крај на 20.век на среде Европа, на некои 300-400км воздушна линија оттука. Се додека србите и Србија не се соочат со своите злочини, нема да мрднат напред. Најдобар пример е Германија, и свака им част.
Не се заглибувај уште повеќе во своето четничко лудило, такви како тебе се опасни, во мирно време ги нема никаде, али да зарати, ќе почнат да колат. Сега ми е срам што сум дебатирал со психопат, само нема начин да ги познае човек веднаш, се прикриваат успешно.
Не сум сигурен колку би бил Плоешти загрозен од британски бомбардери во 41 бидејќи триото британски тешки бомбардери напаѓале исклучиво ноќно време, техничко-тактичките карактеристики им се крајно непогодни за дневни дејства, затоа била поделбата USAAF дење, RAF ноќе над Немачка (иако и амери напаѓале и ноќе нормално). Да погодат рафинерија при ноќен напад шансата би била многу слаба, дневен напад би завршил пред да стигнат до Плоешти. Нападите од 42 натаму на америте се дневни, со летање на екстремно ниски височини, полетуваат од Либија.
Но во недостаток на други мотиви, голема е веројатноста да си во право околу мотивацијата на оската да ги нападне Југославија и Грција.
Ради Плоешти не ја напаѓа Малта, после, туку Крит.