Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
sto sme.nie..industeiska ke plajkame

Индустриската цена, барем за овие што биле поголеми потрошувачи, сега е пониска од онаа што ја плаќа физичко лице. Поголеми фирми, кои набавувале на тендер колку што имам слушнато имале цена од 4-5 ден за скапа и околку 2 ден за евтина.
Е сега сметај дека една улица има 100 куќи има поголема потрошувачка од овие, па очекувано е и дека цената ќе биде помала, ако настапуваат како еден купувач.
По либерализацијата во Хрватска на 2 пати цената за домаќинствата беше намалена, за 10-15%. Сега е на ниво со нашата цена на 100% повисока плата.

Околу индивидуалното инвестирање во фотоволтаици едно искуство од индивидуалци од соседтството кое вероватно би било многу слично пресликано и кај нас, и да видите низ какви све правни заврзлами диктирани од монополот имаат поминато луѓево.

П.С. Кога во дел од видеото кажува "Централизовано" кај нас е попопуларен поимот Монопол.
Видеото е објавено 2019та и преземено од српскиот форум
http://www.elitemadzone.org/p3894658
Автоматски споено мислење:

Е сега сметај дека една улица има 100 куќи има поголема потрошувачка од овие, па очекувано е и дека цената ќе биде помала, ако настапуваат како еден купувач.
Mnogu kukji mnogu krovovi za paneli kako sto i na videovo zenava logicno razmisluva....lajk za postot (y)

Последно уредено:
Ако може некој да ми помогне при избор на клима. Се работи за простор во зграда, градена при крај на 80-ти, на источна страна, со сменети пвц прозори и врати. Распоредот го има во сликата, и климата мора да биде поставена таму. Би се грееле дневната и спалната. Ме интересира дали оваа клима би била добар избор за овој простор или ако имате да предложите нешто слично
Untitled.png

некој да сподели минимална потрошувачка на Хајер Тундра 5,5кв?
дали оди испод 500 вати или 500 вати е минимум?

Ако може некој да ми помогне при избор на клима. Се работи за простор во зграда, градена при крај на 80-ти, на источна страна, со сменети пвц прозори и врати. Распоредот го има во сликата, и климата мора да биде поставена таму. Би се грееле дневната и спалната. Ме интересира дали оваа клима би била добар избор за овој простор или ако имате да предложите нешто слично
Прегледај го приврзокот 261597
Zemi si Fairy so EEV za 29.990 i zaebi gi
Haierov kapilarkava e vo izvedba so 2 vida kompresori, edniot e Panasoonic, drugiot Highly... i prasalnik koj go nosat ovde....ama ovde Mitsubishi kompresor nema da vidis

Последно уредено:
Ovde vika EEV...
932bb790d8a5855325bafcfe006b61fa.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

дали се согласувате со мене дека за 50к неможе да се најде твин ротари компресор освен кај LG S18EQ.NSK/ S18EQ.UL2 ,има 1кг фреон.

кога би споредиле со Toshiba Seyia (има 0,88кг фреон) како основен модел која е подобра опција ЛГ или Тошиба?

Последно уредено:
некој да сподели минимална потрошувачка на Хајер Тундра 5,5кв?
дали оди испод 500 вати или 500 вати е минимум?

Хаха 500w, а замисли да можеше 10 пати пониско од тоа [emoji57]

2079f74c657c970dbcacfeb42f1645f5.jpg

Хаха 500w, а замисли да можеше 10 пати пониско од тоа [emoji57]

2079f74c657c970dbcacfeb42f1645f5.jpg

ова е само вентилаторот кога дува,на постигната температура(исклучена надворешна) ?

Kako sto trgnalo ke pocne da zabeguvaat deka ne samo sto ne im trosat klimite i great 50kvadrati so niv tuku i deka proizveduvaat struja i vrakaat nazad u mreza odnosno deka sami za sebe rabotat

P.s mnogu ti trosi vnatresnata perka mojata mislam 10w ne nadminuva haha

ова е само вентилаторот кога дува,на постигната температура(исклучена надворешна) ?

Ова е модулација!
Најниско што слегла вчера вечер...
Не е долг период, 30 мин е на тој минимум ама модулација е...

Само вентилаторот на МАХ при исклучена надворешна трга 20w

Kako sto trgnalo ke pocne da zabeguvaat deka ne samo sto ne im trosat klimite i great 50kvadrati so niv tuku i deka proizveduvaat struja i vrakaat nazad u mreza odnosno deka sami za sebe rabotat

P.s mnogu ti trosi vnatresnata perka mojata mislam 10w ne nadminuva haha

Специјално за @Ucrown

Sto modulacija ke e na kolku 2 3hz raboti vo labaratorija da ne ti e stavena klimata pod idealni uslovi

Во лабораторија не ми е, ама веројатно моментално има идеални услови :)

Изгледа не е само лепенка во прашање мх?

Еве и сликче од Broadlink SP3S мерачот дека е позади обичниот WatMeter, да не пишит некој фотошоп-мотошоп...

ba14bbb73fa63e67439b782b8c8cc388.jpg

Си брбори....
84412d35ed711a98917e696d2b73743c.jpg

Back
На врв Bottom