Ако каже „куриња“ значи дека нас нè спомнал?Сакам некогаш во говорите да ја спомне кајгана. Макар и куриња да каже ќе знам дека и нас не спомнал.
Имав албанец соученик во средно, учеше уште тогаш арапски и замараше две ромки за Ислам. Имавме и турчинка у клас ама таа го отера у три лепе. Отиде да учи "меџународно право" во Мека и си дојде цел забраден небањат со влечки низ ГТЦ се шеташе. Појма неам каде е сега и што прави, ништо чудно во Сирија некаде да пука со калаш и да се бори за права.Aпасиев во предизборието збореше за студенти муслимани кои одат по арапски земји каде демек студираат, а у свари се исламизираат и се враќаат како бомби.
Жената на директорот на разузнавање, во текст на Balkan Insight, ова го окарактеризира како говор на омраза (никаде во текстот не негирајќи го погоре искажаното од Висарионович).
Е, за ова збореше Апасиев:
![]()
Уапсена скопјанка припадничка на Исламска држава
Полицијата уапси 38-годишна скопјанка која патувала во Сирија и учествувала во активности на ИСИС.www.mkd.mk
Џандаров е Албанец, така да ова не е некој поздрав у стил, те подржувам.Му се свиѓа Левица на џандаров, тоа ми се допаѓа.
![]()
А каков поздрав е ова, извини? И каква врска има што е Албанец?Џандаров е Албанец, така да ова не е некој поздрав у стил, те подржувам.
Поентата ми беше дека можеби низ муабетот имало некое пецкање помеѓу нив за оваа тема, не дека џандаров има некоја симпатија кон него и Левица.А каков поздрав е ова, извини? И каква врска што е Албанец?
Македонците со ваков поздрав изразуваат поддршка, а Албанците...?
Пецкање имало за која тема?Поентата ми беше дека можеби низ муабетот имало некое пецкање помеѓу нив за оваа тема, не дека џандаров има некоја симпатија кон него и Левица.
Затоа спомнав дека е Албанец не за друго.
Добро де не реков ја дека за врат се фатиле, нема шанси Албанец полицаец да не го пецне со некој муабет за овие теми, со некој нивни вид на хумор, у стил абе убаво е двојазичност оти шо смета.Пецкање имало за која тема?
Изгледај го видеото, Апасиев во тој момент подава документ на друг џандар, не го ни гледа овој што го удира.
Ај нема везе, дека ова го разглабаме...
Апасиев: Абе куриња мене најдовте да ме легитимирате, демек не ме знаетеМу се свиѓа Левица на џандаров, тоа ми се допаѓа.
![]()
И јас истото го помислив за велосипедот. Не губи надеж, има време.Чудо не искочија медиумиве со наслов колку му вредел точакот на Апасиев, очекував ама ме разочараа