Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Прч што дозвола има?
Си се парат бе, цело шоу е. Шознам додуша ако Менде прај шоу за козата и ова му се напрчи ... Не знам, не знам. Без "еби ме Менде" некако не ми оди.

Си се парат бе, цело шоу е. Шознам додуша ако Менде прај шоу за козата и ова му се напрчи ... Не знам, не знам. Без "еби ме Менде" некако не ми оди.
А што ако имаат они козји јазик а ние не го разбираме освен Менде, и алпикава му каже: Менде фак ми?

А што ако имаат они козји јазик а ние не го разбираме освен Менде, и алпикава му каже: Менде фак ми?
Битна е дозволата бе Боди. Шо се запна Менде да ќари коза? Ами ако козата му речи, на којзи јазик, "еби ме Менде, ама тебе прчо..." Одма лошо. Не е педер. :pos:

Така де, не се вика за џабе хомофобија. Ви фуфка дека сте педери тое. Не дека сте, али пуст страв. Да не се засвиѓа.

Остајте кој со кој сака нека се еби. Нели, се дур има согласност од двете страни. Мртви луѓе, животни и деца то не можат да го напрат. Дур читав некој спомна шо ако зоофил сака да си еби козата. Ко ќе речи козата "еби ме Менде" - нека ја еби. До тогаш, жалам.
Не беше баш тоа поентата на постот со козата :)
Нема везе. Јас мојот личен став (нели, форум е сите си дебатираме) си го кажав јасно, еве ќе го повторам
„Немам ништо против геј популацијата, ја поштувам сечива сексуална ориентација но сум против истополови - геј бракови и посвојување на деца.

Еве дури и некој кажа дека тој мој став бил говор на омраза.
Како и да е, хомосексуалноста е реалност и е најзастапена кај луѓето, ја има насекаде околу нас, мал е процентот на луѓето којшто се хомосексуалци но не значи дека треба да бидат дискриминирани само заради тоа што се хомосексуалци но исто така не значи и дека треба да имаат и привилегија само заради сексуалната ориентација.

Битна е дозволата бе Боди. Шо се запна Менде да ќари коза? Ами ако козата му речи, на којзи јазик, "еби ме Менде, ама тебе прчо..." Одма лошо. Не е педер. :pos:
Не мора секс....доволно е у близина да биде, ќе склоца Менде од аромата.

привилегија само заради сексуалната ориентација
Мислиш.... Еднакви права. Оти немаш проблем со гејој ама имаш проблем да се еднакви на тебе. Мхм :ROFLMAO: Не им е до бракот. До тоа шо иди со брако е. И да не се вика "брак", организацијата на истиот е важна. Башка, цивилен брак. Во матично. Не вервам дека хомосексуален човек ќе се деградира доволно в црква да оди така да никој не ја гиба.

Едини проблем е со посвојувањето деца....другото е се здрава логика, т.е. нека си прави кој што сака.
Решение на проблемот би бил принцип на елиминација...тука треба да се размисли. Исто и со сурогат мајки и донатори за сперма регулативите. Не би ги дискриминирал по ни една основа....иако го сметам како растројство.

Мислиш.... Еднакви права. Оти немаш проблем со гејој ама имаш проблем да се еднакви на тебе. Мхм :ROFLMAO: Не им е до бракот. До тоа шо иди со брако е. И да не се вика "брак", организацијата на истиот е важна. Башка, цивилен брак. Во матично. Не вервам дека хомосексуален човек ќе се деградира доволно в црква да оди така да никој не ја гиба.
Да, бракот не е проблемот, посвојувањето деца е најголемиот проблем. За тоа си во право. :)

Ај те молам објасни ми зашто би имал проблем да сме еднакви? И со што не сме еднакви?
Правилата, законите, општествените норми важат за сите, не е битно дали се:
геј,стрејт,би,транс
црни,бели,кафени
маж, жена
македонци, албанци,турци,роми итн.
христијани,муслимани,атеисти или билокоја друга религија (самата религија си носи своја тежина и дополнителни свој правила којшто верникот треба да си ги почитува ако сака)

Значи сите ние, во нашето општество ги уживаме истите права. Ако ти сакаш нешто плус тоа не е за да бидеме „еднакви“ туку е за ти да можеш да си ги задоволиш твоите потреби/желби, не е битно од кој карактер се.

Да, бракот не е проблемот, посвојувањето деца е најголемиот проблем. За тоа си во право. :)

Ај те молам објасни ми зашто би имал проблем да сме еднакви? И со што не сме еднакви?
Правилата, законите, општествените норми важат за сите, не е битно дали се:
геј,стрејт,би,транс
црни,бели,кафени
маж, жена
македонци, албанци,турци,роми итн.
христијани,муслимани,атеисти или билокоја друга религија (самата религија си носи своја тежина и дополнителни свој правила којшто верникот треба да си ги почитува ако сака)

Значи сите ние, во нашето општество ги уживаме истите права. Ако ти сакаш нешто плус тоа не е за да бидеме „еднакви“ туку е за ти да можеш да си ги задоволиш твоите потреби/желби, не е битно од кој карактер се.
Ако хетеросексуалност ужива брак, а не и хомосексуалност значи бракот е привилегија и не ја уживаат сите подеднакво. Таа еднаквост. За то ти зборам. Пошто не уживаат брачни заедници, не се еднакви. Едноставно е.

За деца пол нема врска. Родителот има, односот. Поќе од пола се срање. Камо гејој да ги земат шо ќе се океј родители него гнидите шо само се плодат и ги трауматизират за на век. Најголем % од проблемите со ментално здравје идат од неспособни родители. Хетеросексуални и то. Така да џабе загриженоста за децата.

Башка, можат природно да имаат дете. Со вештачко. Со сурогат. Али моја филозофијата е секогаш да се дај приоритет на децата во дом зошто веќе се на овој свет дојдени. Важно е да ги земи некој на кој ќе им бидат цел свет зошто секое дете и детство вредат.

Ако хетеросексуалност ужива брак, а не и хомосексуалност значи бракот е привилегија и не ја уживаат сите подеднакво. Таа еднаквост. За то ти зборам. Пошто не уживаат брачни заедници, не се еднакви. Едноставно е.
Не не, ова и чекав да го пишеш. :)

Член 6

Бракот е со закон уредена заедница на живот на маж и жена во која се остваруваат интересите на брачните другари, семејството и општеството. Односите меѓу брачните другари се засноваат врз слободна одлука на мажот и жената да склучат брак, врз нивната рамноправност, меѓусебно почитување и заемно помагање.

Е сега ваљда ќе ме сфатиш зашто ти викам дека имаме исти права и исти можности. Законот е ист за сите нас. А да се смени закон за 20тина % од населението да може да ги ужива неговите желби фер е ?

Член 6

Бракот е со закон уредена заедница на живот на маж и жена во која се остваруваат интересите на брачните другари, семејството и општеството. Односите меѓу брачните другари се засноваат врз слободна одлука на мажот и жената да склучат брак, врз нивната рамноправност, меѓусебно почитување и заемно помагање.

Е сега ваљда ќе ме сфатиш зашто ти викам дека имаме исти права и исти можности. Законот е ист за сите нас. А да се смени закон за 20тина % од населението да може да ги ужива неговите желби фер е ?
Така де. Зато сега не се еднакви. Ќе бидат еднакви ко ќе се смени законот. Не сфаќам шо не ти е јасно. И не сме еднакви. И не го гледаш то оти се ставаш себеси надреден и повисоко и уживаш привилегија. И се докажваш за нешто шо не те ни засега лично ама само да наштетиш. Не се еднакви. Ќе бидат еднакви ко ќе можат да вклучат брак со својот партнер. Макар и од ист пол. И од ракав вадиш 20% од населението ко малку да се. Чунки други промени за 20% се прат во државата. Хм. Хм. Хм. Некој да можи да стапи во брак, сем егото, на друг начин не ти влијај. Така да, да, фер е.

Член 6

Идиотот го наведува членот на законот кој директно ги дискриминира хомосексуалците во прилог на тезата дека хомосексуалцитре не се дискриминирани.

:pos:

Така де. Зато сега не се еднакви. Ќе бидат еднакви ко ќе се смени законот. Не сфаќам шо не ти е јасно. И не сме еднакви. И не го гледаш то оти се ставаш себеси надреден и повисоко и уживаш привилегија. И се докажваш за нешто шо не те ни засега лично ама само да наштетиш. Не се еднакви. Ќе бидат еднакви ко ќе можат да вклучат брак со својот партнер. Макар и од ист пол. И од ракав вадиш 20% од населението ко малку да се. Чунки други промени за 20% се прат во државата. Хм. Хм. Хм. Некој да можи да стапи во брак, сем егото, на друг начин не ти влијај. Така да, да, фер е.
20% од населението е околу 400 000 жители. Чисто колку да си имаш претстава. А јас искраено не верувам дека имаме 400 000 жители којшто би имале бенефит од менување на законот.
Како и да е, океј, Lets agree to disagree.
Сите си имаме свој гледишта, јас си ги кажав моите ти си ги кажа твоите. Имај убава вечер. :)

20% од населението е околу 400 000 жители. Чисто колку да си имаш претстава. А јас искраено не верувам дека имаме 400 000 жители којшто би имале бенефит од менување на законот.
Како и да е, океј, Lets agree to disagree.
Сите си имаме свој гледишта, јас си ги кажав моите ти си ги кажа твоите. Имај убава вечер. :)
400,000 угнетени и дискриминирани луѓе ти се малку за промена шо нема ни да допри до тебе? Провервав БТ колку население има. Колку 4 Битоли worth of people. Ако СК има 506к, значи 400к педери и 100к "нормални" луѓе идат. И ова е малку?

Let's agree to disagree нека е. Ќе се самоцитирам за крај, оти ова промена ништо не ви менва лично, само нема да сте исклучиво вие со привилегија. Ќе мора да ја делите.
Како сте испаничени чиниш педер ви го пикна. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom