Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Прч што дозвола има?Менде сем да ја измолзи, идеално ни то, греота е, без дозвола друго не смеј.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прч што дозвола има?Менде сем да ја измолзи, идеално ни то, греота е, без дозвола друго не смеј.![]()
Си се парат бе, цело шоу е. Шознам додуша ако Менде прај шоу за козата и ова му се напрчи ... Не знам, не знам. Без "еби ме Менде" некако не ми оди.Прч што дозвола има?
А што ако имаат они козји јазик а ние не го разбираме освен Менде, и алпикава му каже: Менде фак ми?Си се парат бе, цело шоу е. Шознам додуша ако Менде прај шоу за козата и ова му се напрчи ... Не знам, не знам. Без "еби ме Менде" некако не ми оди.
Битна е дозволата бе Боди. Шо се запна Менде да ќари коза? Ами ако козата му речи, на којзи јазик, "еби ме Менде, ама тебе прчо..." Одма лошо. Не е педер.А што ако имаат они козји јазик а ние не го разбираме освен Менде, и алпикава му каже: Менде фак ми?
Не беше баш тоа поентата на постот со козатаТака де, не се вика за џабе хомофобија. Ви фуфка дека сте педери тое. Не дека сте, али пуст страв. Да не се засвиѓа.
Остајте кој со кој сака нека се еби. Нели, се дур има согласност од двете страни. Мртви луѓе, животни и деца то не можат да го напрат. Дур читав некој спомна шо ако зоофил сака да си еби козата. Ко ќе речи козата "еби ме Менде" - нека ја еби. До тогаш, жалам.
Не мора секс....доволно е у близина да биде, ќе склоца Менде од аромата.Битна е дозволата бе Боди. Шо се запна Менде да ќари коза? Ами ако козата му речи, на којзи јазик, "еби ме Менде, ама тебе прчо..." Одма лошо. Не е педер.![]()
Мислиш.... Еднакви права. Оти немаш проблем со гејој ама имаш проблем да се еднакви на тебе. Мхмпривилегија само заради сексуалната ориентација
Да, бракот не е проблемот, посвојувањето деца е најголемиот проблем. За тоа си во право.Мислиш.... Еднакви права. Оти немаш проблем со гејој ама имаш проблем да се еднакви на тебе. МхмНе им е до бракот. До тоа шо иди со брако е. И да не се вика "брак", организацијата на истиот е важна. Башка, цивилен брак. Во матично. Не вервам дека хомосексуален човек ќе се деградира доволно в црква да оди така да никој не ја гиба.
Ако хетеросексуалност ужива брак, а не и хомосексуалност значи бракот е привилегија и не ја уживаат сите подеднакво. Таа еднаквост. За то ти зборам. Пошто не уживаат брачни заедници, не се еднакви. Едноставно е.Да, бракот не е проблемот, посвојувањето деца е најголемиот проблем. За тоа си во право.
Ај те молам објасни ми зашто би имал проблем да сме еднакви? И со што не сме еднакви?
Правилата, законите, општествените норми важат за сите, не е битно дали се:
геј,стрејт,би,транс
црни,бели,кафени
маж, жена
македонци, албанци,турци,роми итн.
христијани,муслимани,атеисти или билокоја друга религија (самата религија си носи своја тежина и дополнителни свој правила којшто верникот треба да си ги почитува ако сака)
Значи сите ние, во нашето општество ги уживаме истите права. Ако ти сакаш нешто плус тоа не е за да бидеме „еднакви“ туку е за ти да можеш да си ги задоволиш твоите потреби/желби, не е битно од кој карактер се.
Не не, ова и чекав да го пишеш.Ако хетеросексуалност ужива брак, а не и хомосексуалност значи бракот е привилегија и не ја уживаат сите подеднакво. Таа еднаквост. За то ти зборам. Пошто не уживаат брачни заедници, не се еднакви. Едноставно е.
Така де. Зато сега не се еднакви. Ќе бидат еднакви ко ќе се смени законот. Не сфаќам шо не ти е јасно. И не сме еднакви. И не го гледаш то оти се ставаш себеси надреден и повисоко и уживаш привилегија. И се докажваш за нешто шо не те ни засега лично ама само да наштетиш. Не се еднакви. Ќе бидат еднакви ко ќе можат да вклучат брак со својот партнер. Макар и од ист пол. И од ракав вадиш 20% од населението ко малку да се. Чунки други промени за 20% се прат во државата. Хм. Хм. Хм. Некој да можи да стапи во брак, сем егото, на друг начин не ти влијај. Така да, да, фер е.Не не, ова и чекав да го пишеш.
Член 6
Бракот е со закон уредена заедница на живот на маж и жена во која се остваруваат интересите на брачните другари, семејството и општеството. Односите меѓу брачните другари се засноваат врз слободна одлука на мажот и жената да склучат брак, врз нивната рамноправност, меѓусебно почитување и заемно помагање.
Е сега ваљда ќе ме сфатиш зашто ти викам дека имаме исти права и исти можности. Законот е ист за сите нас. А да се смени закон за 20тина % од населението да може да ги ужива неговите желби фер е ?
Не не, ова и чекав да го пишеш.
Член 6
Бракот е со закон уредена заедница на живот на маж и жена во која се остваруваат интересите на брачните другари, семејството и општеството. Односите меѓу брачните другари се засноваат врз слободна одлука на мажот и жената да склучат брак, врз нивната рамноправност, меѓусебно почитување и заемно помагање.
Е сега ваљда ќе ме сфатиш зашто ти викам дека имаме исти права и исти можности. Законот е ист за сите нас. А да се смени закон за 20тина % од населението да може да ги ужива неговите желби фер е ?
20% од населението е околу 400 000 жители. Чисто колку да си имаш претстава. А јас искраено не верувам дека имаме 400 000 жители којшто би имале бенефит од менување на законот.Така де. Зато сега не се еднакви. Ќе бидат еднакви ко ќе се смени законот. Не сфаќам шо не ти е јасно. И не сме еднакви. И не го гледаш то оти се ставаш себеси надреден и повисоко и уживаш привилегија. И се докажваш за нешто шо не те ни засега лично ама само да наштетиш. Не се еднакви. Ќе бидат еднакви ко ќе можат да вклучат брак со својот партнер. Макар и од ист пол. И од ракав вадиш 20% од населението ко малку да се. Чунки други промени за 20% се прат во државата. Хм. Хм. Хм. Некој да можи да стапи во брак, сем егото, на друг начин не ти влијај. Така да, да, фер е.
400,000 угнетени и дискриминирани луѓе ти се малку за промена шо нема ни да допри до тебе? Провервав БТ колку население има. Колку 4 Битоли worth of people. Ако СК има 506к, значи 400к педери и 100к "нормални" луѓе идат. И ова е малку?20% од населението е околу 400 000 жители. Чисто колку да си имаш претстава. А јас искраено не верувам дека имаме 400 000 жители којшто би имале бенефит од менување на законот.
Како и да е, океј, Lets agree to disagree.
Сите си имаме свој гледишта, јас си ги кажав моите ти си ги кажа твоите. Имај убава вечер.![]()
Како сте испаничени чиниш педер ви го пикна.![]()