Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
toa spored tvojata ekspertiza koja ne deka na forumov mnogu pati se ispostavila ko tocna.
Ja ne gledam u kakov zijan bea baern sezonava sto go imaa nego vo sostav, vsusnost im go dade ona sto timot za koj ti navivas go nema, squad depth, zatoa im dojdoa celzi u fa kup, gi nacekaa izmoreni utepani i rutinski gi dobija 3-0, gi rasljakaa ko mali deca.
Ali ok eve, hehence post pusti u tvoj stil mosh nekoe lajkce ke lapas :).
Statisticki, isto pomina sezonava ko i koman i koutinjo u baern, taka da sigurno ke se najde trener sto ke go saka u tim ko takov igrac, koi isto se od golemo znacenje za cela sezona i na kraj moze i razlika da napraat u sporedba so drugi ekipi, da ne bese korona krizava baern glatko ke go zemea.
Биди озбилен, кој би прифатил тешка резерва во години во некоја трампа? Не бил зијан, не бил ни од некој ќар. Споредбата со Коман напросто вришти.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.249
Поени од реакции
46.623
Биди озбилен, кој би прифатил тешка резерва во години во некоја трампа? Не бил зијан, не бил ни од некој ќар. Споредбата со Коман напросто вришти.
Mnogu povrsno gleas na rabotite i se uletues so vakvi nelogicni zaklucoci ...
dodadov dole ama si citiral, ne aludiram glava za glava da go trampaat, ama ete baern na primer, znaci baern, ne keln, letovo go angaziraa i go igraa dosta, i im se najde, i statisticki ( ne znam tuka sto ne ti e jasno ) ima ISTA sezona ko i koman. Odnosno, poentata tuka ne mi bese da gi sporeduvam tuku da ti ukazam deka sezonava i te kako im se najde u ona za koe primer ti ko fan na united bi trebalo da znaes kolku znaci u fudbal u momentov, squad depth, zaso vie konkretno go nemate. Taka da nikoj ne ti zbori tuka deka perisic e superstar i prva violina u bilo koj golem klub, tuku deka go dostavuva ona koe ocajno mu treba na sekoj tim u tek na sezona so poise od 50 utakmici, a da ne zboram sea so koronava i igranjeto na 3 dena.

Ne razmisluvaat site treneri u svetov ko tebe uzivaj, ja samo teram na pretpostavka deka mozno e ako ete inter hipoteticki, dava pari za ndombele, da go dade u paket so istite i perisic i da spusti cena so ogled deka murinjo so godini bese zainteresiran za hrvatov, apla negov profil na krilo e.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Mnogu povrsno gleas na rabotite i se uletues so vakvi nelogicni zaklucoci ...
dodadov dole ama si citiral, ne aludiram glava za glava da go trampaat, ama ete baern na primer, znaci baern, ne keln, letovo go angaziraa i go igraa dosta, i im se najde, i statisticki ( ne znam tuka sto ne ti e jasno ) ima ISTA sezona ko i koman. Odnosno, poentata tuka ne mi bese da gi sporeduvam tuku da ti ukazam deka sezonava i te kako im se najde u ona za koe primer ti ko fan na united bi trebalo da znaes kolku znaci u fudbal u momentov, squad depth, zaso vie konkretno go nemate. Taka da nikoj ne ti zbori tuka deka perisic e superstar i prva violina u bilo koj golem klub, tuku deka go dostavuva ona koe ocajno mu treba na sekoj tim u tek na sezona so poise od 50 utakmici, a da ne zboram sea so koronava i igranjeto na 3 dena.

Ne razmisluvaat site treneri u svetov ko tebe uzivaj, ja samo teram na pretpostavka deka mozno e ako ete inter hipoteticki, dava pari za ndombele, da go dade u paket so istite i perisic i da spusti cena so ogled deka murinjo so godini bese zainteresiran za hrvatov, apla negov profil na krilo e.
Ај добро, ќе застанеме на мојата површност. Ама ако го трампаат Шкрињар после една полоша сезона за Ндомбеле, кој е флоп на флоповите во Тотенхем, ќе биде весело. Секој ден ќе пишувам по малку во фан клубот на Интер.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Inter Milan are offering central defender Milan Skriniar in exchange for Tottenham midfielder Tanguy Ndombele, according to @DiMarzio.

:eek:
Имаше вчера објава дека Леви не сакал за баш евтино да даде скапо платена инвестиција по само една година. Сигурно им има побарано некој во замена.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.249
Поени од реакции
46.623
Ај добро, ќе застанеме на мојата површност. Ама ако го трампаат Шкрињар после една полоша сезона за Ндомбеле, кој е флоп на флоповите во Тотенхем, ќе биде весело. Секој ден ќе пишувам по малку во фан клубот на Интер.
ndombele ima 23 godini, edna losa sezona ne go pravi flop na flopovite vo fudbalot, pogba 4 takvi gi ima u united a e platen nad 100m evra, 40 dali opravdal : )))) pa eve ne veruvam deka ima golem klub na planetava sto bi imal nesto protiv da go dovede u svoi redovi.
I tuka valjda ke mi ja sfatis poentata, ima vlijanie sredinata u koja igra, taka da edna losa sezona u mizeren totenhem apsolutno nisto ne znaci denes u fudbalot. Ja ne veruvam deka ovoj ke doe u inter, di marzio e na zadnje mesto u relevantnost u zadnji godina ipol koga e prasanje toj klub, pred nego daleku se sky italia, gazeta delo sport i fcinternews.it, pa i tuttosport, ali isto i ne mislam deka crniov e los igrac, pretpostavuvam i cenata mu e padnata taka da ako e na prodazba za nekoi 35-40m evra nekoj moze dosta da kjari od vakov eventualen dil.

Od toa sto go gleam kaj konte, narocito so juve i sea inter, tamu bara drug profil na igrac, ova e pricina plus zaso mislam deka vakov dil ne bi se slucil, samo vo celzi so kante i matic igrase na toj del od teren ama u 343 formacija sto nikogas ne ja koristel vo inter. Kako i da e, konkretno za transferite, imam golema doverba vo Konte, a da ne zboram za Marota i Ausilio :), prviot 90% od transferite gi pogodi minatoto leto, zboram za glavnite zasiluvanja, jedino za lazaro zaso i kako dojde e neresliva misterija, za marota konkretno izlisno e bilo sto da se kaze, mastermajnd e. Taka da imam valjda pravo so vakvi osobi u klubot da iam doverba za toj del od rabotenjete, makar ete stanuva zbor i za nosenje na ndombele u timov na smetka na skriniar.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
Има голема плата Перо (некаде околу 10м мислам). За четврти играч сепак е премногу. Да се согласи на 5-6, мислам дека ќе го откупат Баерн.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Има голема плата Перо (некаде околу 10м мислам). За четврти играч сепак е премногу. Да се согласи на 5-6, мислам дека ќе го откупат Баерн.
А кој му ја плаќа таа плата, Интер или Баерн?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.249
Поени од реакции
46.623
ne be greska da ne si nesto so platava na perisic, bar u inter nemase tolkava a sea e pozajmen u baern taka da istata ja ima. Jedino da ne baral poise plata otkako transferot bi bil permanenten sto cisto sumjam deka e slucaj, mislam i sam deka e svesen poise od ova u ovoj del od karierata ne moze da dobiva, baska sto baern se u prasanje.
Ja nesto citav kaj hrvative deka go izvisile, radi koronava, ama nikade neam nacekano deka baral 10m po sezona, ako e taka zz, so pravo go izvisile. :)

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
ne be greska da ne si nesto so platava na perisic, bar u inter nemase tolkava a sea e pozajmen u baern taka da istata ja ima. Jedino da ne baral poise plata otkako transferot bi bil permanenten sto cisto sumjam deka e slucaj, mislam i sam deka e svesen poise od ova u ovoj del od karierata ne moze da dobiva, baska sto baern se u prasanje.
Ja nesto citav kaj hrvative deka go izvisile, radi koronava, ama nikade neam nacekano deka baral 10m po sezona, ako e taka zz, so pravo go izvisile. :)
Толку зема, од јуни се врти истото по германскиве зошто не е потпишан до сега. Платата е во бруто, ама сепак толку плаќаат Баерн за резерва. Сега со Сане плус, ќе треба да се согласи на 40% помалку (по мене) за да остане. Ако не - зз.

Christian Falk
@cfbayern

True (the amounts are a little bit higher)

@iMiaSanMia
FC Bayern are unlikely to sign Ivan Perišić permanently. Although the player was convincing in his role as backup, the club does not want to spend €15m in transfer fee and around €10m in annual wages on a rotational player [@SkySportNewsHD]

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Кој е тој Санчо, што има постигнато за сума од 120 милиони, прв пат прочитав за постоењето на играч под тоа име или презиме или што и да е, пред недела дена тука на форумов. Пратам фудбал, да се појавеше некаде ќе имав барем чуено, 120 милиони?!
Па кога за полуиграч како Кутињо се платени 130 тогаш ова и не е така висока сума.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Па кога за полуиграч како Кутињо се платени 130 тогаш ова и не е така висока сума.
Нема логика.

Кутињо играше 5 сезони костантно добро во Ливерпул каде веќе од сезоната 2014-2015 се промовира во лидер на тим од Премиер лигата кој растеше пополека......голови,асистенции,дриблинзи,потези...се играше Кутињо во Ливерпул...посебно оние пласираните бомби од 20-25 метри му се неповторливи...тој пристигна како готов и докажан играч во Барселона на 25 години со веќе големо искуство што и донекаде ја оправдува големата побарувачка од Ливерпул за него.

Сандро ти е сличен случај на Дембеле каде што Дортмунд ја истрижи Барселона за недокажан и непрофесионален играч ....овај Санчо како што е плус себичен по некоја серија од лоши резултати нема теренот да го помириса...Погба втор дел делува засега

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Нема логика.

Кутињо играше 5 сезони костантно добро во Ливерпул каде веќе од сезоната 2014-2015 се промовира во лидер на тим од Премиер лигата кој растеше пополека......голови,асистенции,дриблинзи,потези...се играше Кутињо во Ливерпул...посебно оние пласираните бомби од 20-25 метри му се неповторливи...тој пристигна како готов и докажан играч во Барселона на 25 години со веќе големо искуство што и донекаде ја оправдува големата побарувачка од Ливерпул за него.

Сандро ти е сличен случај на Дембеле каде што Дортмунд ја истрижи Барселона за недокажан и непрофесионален играч ....овај Санчо како што е плус себичен по некоја серија од лоши резултати нема теренот да го помириса...Погба втор дел делува засега
*зема златна топка за 2-3 сезони.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Нема логика.

Никогаш не беше Кутињо лидер во Ливерпул, и освен тие пласираните бомби никогаш ништо друго и не одигра. Какви црни дривлинзи и асистенции, Кутињо нема никаков преглед на играта кога главата му е нон стоп нурната надолу. Ја закрпи Ливерпул Барселона, во една од најголемите фудбалски имами во историјата.

Тоа дали е Санчо сличен случај на Дембеле, ќе видиме. Изгледа како некој кој не се повредува често, плус сака да победува во фудбалска игра, а не во видео игри.

Последно уредено:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.881
Поени од реакции
11.597
А кој рече дека Погба ќе идел во Јуве? чисто го дадов како пример по каков тип на играчи би тргнале доколку би можеле да дадат 80м во кризава каде куповната моќ на клубовиве е бааги намалена. Место Погба стави било кој везњак што би вредел 80м+,али тешко летово од Јуве па и од доста други тимови да видиме таков некој трансфер.
Иначе не знам кој муабет за Погба во Јуве се правел 7 години кога до пред 4 години беше играч на Јуве, а тек лани искочиа некои муабети за Реал или враќање во Јувентус. Ко што читам Јунајтед му спрема нов договор,а со таа плата и со кризава тешко дека Јуве би можел да го врати во блиска иднина.
Dobro be pa ti ne me tepaj odma :) malce sarkazam ima vo moite postovi. Nisto strasno. Ama deka go imate site na poster u soba toa e fakat. Eden do drug so Kikica :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.880
Поени од реакции
116.174
Нема шанси Перишиќ да зима 10м плата, во Интер до лани Икарди беше најплатен со 6 мислам. Едино нешо со Баерн ако не договорил, мада пошо е позајмица не знам дали би можело и како иде тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom