Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.324
Поени од реакции
26.262
Оваа твоја проекција твоја има една фиксна компонента, ти си сигурен дека Али ќе го прати Заев во политичка пензија. Но еден факт занемаруваш, сељакот без харизма и речник, колку и да имаше странска и секаква друга логистика, го пензионира најпрво Бранко, па после Груевски и не само него, туку еден цел апарат околу него уигран и армиски трениран за водење држава (бар така ни делуваше на сите), а го направи Мијалков припитомено маче кое мјаука по потреба.

Колку и да е Али стар и искусен играч, нема гаранција дека ќе успее затоа што Заев има некоја ситно пазарџиска, шверцерска лукавост.
Заев има механизам за уценување луѓе. Ако му е одземено премиерското столче, можноста за тоа се намалува, дури и во самата СДСМ.

Дали ќе му биде, ќе видиме за некој ден.
Мој впечаток е дека ова што ѝ се случува сега на партијата е фактурата која ја отплаќаат за мавтањето на Груевски со курот пред меѓународната. :icon_lol:

Пробуваат да се оддалечат од реториката што ја водеа до 2016, за да добијат амин од странците, да не бидат антидржавниот и антиевропскиот елемент во нивни очи.

Имаат добиено некое тефтерче со услови кои треба да ги исполнат, затоа се вакви килави, како со врзани раце. Немаат цврст и јасен став за поважните прашања, дека се против Договорот со Бугарија, Преспанскиот договор и тн., туку прават вакви некои гимнастики. Затоа се и промените во статутот по теркот на европските партии. Затоа се и овие излети со "кул" бабичката, професорка, која вежба јога и денса рокенрол, ставена во кец, кај прогресивното граџанство. :icon_lol:

Е сега, "европеизацијава" на партијата е меч со две острици. Ќе видиме што ќе испадне на крај.
Тогаш нека ги исполнат условите во 3 дена, нека ги затворат тие теми и нека не ги споменуваат повеќе. Вака како што се тргнати ќе останат со шарените куртони кои нозе искршија за да ја симнат партијата од власт, како единствени поддржувачи.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ебати филозофијата каде што ти земаш провизија за твојот глас а народот останува со прстот в уста.
Јас обично сум многу благ со партиските ботови кои што отворено говорат за своите лични мотиви, без филозофии, идеологии и слични срања. Ама ептен ме иритира кога некој ме прави мајмун и ми пропагира од срањата што му ги кажуваат во партија. Тоа не е став, уште помалку пак филозофија.
Таа твоја филозофија не турна во провалија со 200 на саат. Нашата државност заврши уште пред да започне од вакви калкуланти, филозофи.
Реалноста е дека ти твојата слободна воља си ја продал за личен интерес, провизија или како и да го нарекуваш тоа. Има една група кај нас што се нарекуваат Турци а не знаат турски, гласаат за дуи, се македонски муслимани, правилен назив им е торбеши, ама тоа ги вреѓа па се тешат оти биле турци. Така и вие, партиски полтрони кои што слободната воља сте ја продале за личен ќар, за да ви биде полесно во овој пекол, а се тешите оти сте патриоти, прогресивци и кои и други називи да ви ги кажуваат вашите господари за да ви биде полесно.
Не ме разбираш цело време што пишувам....благ, лут не си видел ти што е агресивно однесување. Немам намера, добро дете си, и у последно време за политика не мењам реторика. Тука сум да објаснам, ако некој сака да научи...ако не преку курот.
Ја би се нафатил на една работа....а таа е кој колку добил од државата помеѓу мене и тебе, и животов би го ставил на таа работа. Бараташ со толку квалификации човек да се чуди :D
Далеку си и од 50% од разбирање за тоа што се случува во политиката.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.324
Поени од реакции
26.262
Да не ви влегуваат дома навечер и со електроди да ве пецкаат по тиквите?
Не бе, ќе ја гласам Гордана и другарка и Билјана Ванковска. :D Со таков кадар, само од Апасиев ќе добиете поддршка.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не бе, ќе ја гласам Гордана и другарка и Билјана Ванковска. :D Со таков кадар, само од Апасиев ќе добиете поддршка.
Не сум знаел дека си комуњар...жими се, сум те сметал за колку толку пописмен.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.324
Поени од реакции
26.262
Јас комуњар никогаш во живот немам заокружено, без разлика дали се наоѓа на листа на СДСМ или ВМРО-ДПМНЕ. Продолжете вака, и тие 300.000 ќе станат 150 на наредни избори.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас комуњар никогаш во живот немам заокружено, без разлика дали се наоѓа на листа на СДСМ или ВМРО-ДПМНЕ. Продолжете вака, и тие 300.000 ќе станат 150 на наредни избори.
Ако Заев до сега не те натерал да гласаш за ВМРО нема сила што би го направила тоа....ама ти го фалиш. Џабе целиот потенцијал у тебе кога се посеруеш со одлуките кои ги носиш. Преку курот и да нема и 150 :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.324
Поени од реакции
26.262
Ако Заев до сега не те натерал да гласаш за ВМРО нема сила што би го направила тоа....ама ти го фалиш. Џабе целиот потенцијал у тебе кога се посеруеш со одлуките кои ги носиш. Преку курот и да нема и 150 :)
Абе тоа ви е целиот проблем. Мислите дека некој треба да ме натера. Или да натера некого. На ВМРО-ДПМНЕ не му треба Заев да ги тера другите да гласаат за нив. ВМРО-ДПМНЕ имаше база од 450.000 луѓе кои сакаа да гласаат за партијата.

Ама вие решивте да ги игнорирате нив, и се затрчавте да им дудлате на разни шарени и полушарени кои последен пат гласале за ВМРО-ДПМНЕ во 2008ма. Со такви, толку. :D

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.267
Нашиот фри спирит Буда, што по секоја цена ќе си гласа за партијата а сите што мислат поинаку ги става во комуњари.
Толку ти е праволиниски сетиран паметот, се имаш насрано на сите филозофии што ги тупиш по форумов, го отече со пропагирањево вмровизам, некогаш и Борат делува помалку досаден.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Абе тоа ви е целиот проблем. Мислите дека некој треба да ме натера. Или да натера некого. На ВМРО-ДПМНЕ не му треба Заев да ги тера другите да гласаат за нив. ВМРО-ДПМНЕ имаше база од 450.000 луѓе кои сакаа да гласаат за партијата.

Ама вие решивте да ги игнорирате нив, и се затрчавте да им дудлате на разни шарени и полушарени кои последен пат гласале за ВМРО-ДПМНЕ во 2008ма. Со такви, толку. :D
Се си е супер на крајот од денот, тражили сте гледајте ќе биде. Ако на народот му е ок да седи дома а некој со поткуп, уцени и триста малверзации да собира гласови онда е ок.
Да не плачеме само....затоа што овоа ебење што следува е најзаслужено до сега, и покрај сите превари.
Автоматски споено мислење:

Нашиот фри спирит Буда, што по секоја цена ќе си гласа за партијата а сите што мислат поинаку ги става во комуњари.
Толку ти е праволиниски сетиран паметот, се имаш насрано на сите филозофии што ги тупиш по форумов, го отече со пропагирањево вмровизам, некогаш и Борат делува помалку досаден.
Комуњар е, срам му е да каже 100% сум сигурен. Кој знае колку млеко имаат исцицано од СДС до сега.
Другово :facepalm:
Стварно не знам што да ти одговорам.....штом до сега не си разбрал, и сега да трошам време нема да разбереш. Само едно, колку и да си паметен некад мора избор да направиш и да не ти се свиѓа тоа што го бираш. Многу проста работа е....

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.324
Поени од реакции
26.262
Се си е супер на крајот од денот, тражили сте гледајте ќе биде. Ако на народот му е ок да седи дома а некој со поткуп, уцени и триста малверзации да собира гласови онда е ок.
Да не плачеме само....затоа што овоа ебење што следува е најзаслужено до сега, и покрај сите превари.
Абе Заев освои 327.000 гласа, не освои 500.000. Пак ја промашуваш темата. Јас никогаш нема да излезам и да го гласам ВМРО-ДПМНЕ за инает од Заев. Јас не гласам на тој начин. За тоа пак ќе им се обратиш на шарените куртони. Нив објаснувај им колку Заев е за никаде, и заради тоа треба да гласаат против него. :D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Абе Заев освои 327.000 гласа, не освои 500.000. Пак ја промашуваш темата. Јас никогаш нема да излезам и да го гласам ВМРО-ДПМНЕ за инает од Заев. Јас не гласам на тој начин. За тоа пак ќе им се обратиш на шарените куртони. Нив објаснувај им колку Заев е за никаде, и заради тоа треба да гласаат против него. :D
Ти секако никад нема да гласаш за ВМРО јасно ми е :D
Батали муабет веќе....

Член од
24 март 2010
Мислења
15.324
Поени од реакции
26.262
Ти секако никад нема да гласаш за ВМРО јасно ми е :D
Батали муабет веќе....
Па ако планирате вечно да терате иста политика, никад, да. Ајде сега продолжете да се карате со тие што ви ги сменија опинците со кондури, а барајте некоја нова Гордана, за кадровски да се засилите после катарзата. :D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па ако планирате вечно да терате иста политика, никад, да. Ајде сега продолжете да се карате со тие што ви ги сменија опинците со кондури, а барајте некоја нова Гордана, за кадровски да се засилите после катарзата. :D
Ја не знам зошто ви е тешко да излезете и да кажете дека го подржувате Заев...директно, мушки. Ова ви е ептен педерско....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom