Феминизам!

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.033
Поени од реакции
34.437
Има голема разлика од девојкава, и од оние со плавине коси, дијабетис, издупени ноздри и омраза кон мажите кои се нарекуваат феминистки. И уште кога ќе се поистоветат со жени научници кои стварно имале удел во изборување на правата на жените, а овие освен што си го мразат татко им, и кршат излози на продавници немаат со ништо друго да се пофалат ми се кења.
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
15.514
Поени од реакции
34.557
На мене не ми е имам тоа што имам и сум задоволна ама на милион жени во светот немаат права и глупо е на ваква тема 80 посто машки да пишуват да ругат, а ако имат утре ќерка ако си има работа со некој морон шо ке ја тепа ке пријаве у полиција полицијата пример ги бране насилниците задрже ги 24 саата и се пуштат, за секаков вид насилство сум ама во мојот град последните неколку години можеби починаа 10 жени од семејно насилство, и мажи има секако починати ама друго е па може да се одбране. Неможе некој со 50 кила да биде против некој од 100 секако дека физички ако ја удре крај, а притоа не се заштитени од полиции, и да пријават па се вратат и уште толку ги докусурат.
Ако е само милион во 3.5 милијарди се занемарува, сигурна си дека е милион?
Кој е заштитен од полицијата во државава ако истепа жена и биде пријавен?
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.698
Поени од реакции
27.624
Закани по живот, комбајни како метафори за мелење на нејзиното тело, психолошки притисок од епски размери, терор, хорор, цела под стресови, уплашена... ама ве поздрави последната реченица.

1595575395401.png

Леле тек сеа глеам која новинарка била... :pos: :facepalm:
 
Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.453
Поени од реакции
5.435
за секаков вид насилство сум ама во мојот град последните неколку години можеби починаа 10 жени од семејно насилство, и мажи има секако починати ама друго е па може да се одбране.
За секаков вид насилство си, ама не маж врз жена.
Починале 10 жени од семејно насилство, и мажи секако починале, ама друго е, можат да се одбранат они...


И да погинеш, колко можеш ќе се спасиш...
 
Член од
14 јули 2020
Мислења
79
Поени од реакции
64
yankose-vahit-tuna-feminicide-0.jpg
Мислам дека ви е позната сликата и која е инспирацијата за ваквото дело. Мислам дека се е јасно
 

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.198
Поени од реакции
27.503
Извршени фемициди во Турција последната година толку жени се убиени колку што гледаш пара штикли
Ne znam kako da ti kazam... ubistvo na zeni vo islamskiot svet nema nikogas da fati trend.
Se donesoa na masa bosh muabeti kako mansplaining, manspreading, trans women are women too, my body my choice, wage gap, female empowerment koi ja prezasitija diskusijata.
 
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.031
Извршени фемициди во Турција последната година толку жени се убиени колку што гледаш пара штикли
Тоа е реален проблем ама можеш да го класифицираш повеќе како религиски... На нашите простори феминизмот се сведува на фактот има ли жената м*да да остави маж кој психички/физички ја малтретира.
Во сите сфери на нашето општеството јас не гледам каде жената е ставена во втор план ако има амбиција и идеја што сака од животот..
Отворени се вратите за професионален, личен напредок, приватниот живот сама го креираш. Имам години работно искуство, дополнително и приватна фирма и никогаш не сум имала ситуација некој да ме потценил затоа што сум женско. Потенцирање на различноста е алиби за лошо справување.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom